Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κάποιος δεν λέει την Αλήθεια-Τούρκος Α/ΓΕΝ προειδοποιεί έμμεσα για casious belli σε περίπτωση εισόδου πολεμικού πλοίου στην “ Γαλάζια Πατρίδα”

Στις 7 Δεκεμβρίου 2023 θα έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν να συζητήσει υποτίθεται την θετική ατζέντα των δύο χωρών.

Την ίδια όμως ακριβώς περίοδο, ο υφιστάμενος του Ερντογάν, ο οποίος παίρνει εντολές κατευθείαν από το Σαράι του, Τούρκος Α/ΓΕΝ Ερτσουμέντ Τατλίογλου, αναφέρεται σε δεδομένη  και παγιωμένη άποψη ( άγνωστο πως) ύπαρξης της παράνομης “ Γαλάζιας Πατρίδας”, η οποία μάλιστα απειλήθηκε, όχι μόνο από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και από ξένα πολεμικά πλοία.     

Δεν γνωρίζουμε επακριβώς ποια είναι η θετική ατζέντα Ερντογάν-Μητσοτάκη, την οποία ορθώς θα συζητήσουμε, αλλά κάποιος θα πρέπει να πει με το καλημέρα στον Οθωμανό-Τούρκο πρόεδρο ότι δεν υφίσταται “ Γαλάζια Πατρίδα”, η οποία απειλείται δήθεν από ξένες και σκοτεινές δυνάμεις, παρά μόνο στην φαντασία του.     


Τούρκος Α/ΓΕΝ: «Είμαστε στο χείλος πολέμου-35 ξένα πολεμικά προσπάθησαν να εισέλθουν στην Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Διοικητής των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, Nαύαρχος Ερτσουμέντ Τατλίογλου, δήλωσε: «Είμαστε στο χείλος του πολέμου», εξηγώντας ότι 35 ξένα πλοία που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη Γαλάζια Πατρίδα μπλοκαρίστηκαν από τις Ναυτικές Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος συνέχισε: «Κάναμε εμπόδια που μας έφεραν στο χείλος του πολέμου.«Είμαστε στο χείλος πολέμου αφού το 2023 περίπου 35 ξένα πολεμικά προσπάθησαν να εισέλθουν στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας»

“Απόπειρες επίθεσης ξένων πολεμικών πλοίων στην περιοχή της “ Γαλάζιας Πατρίδας” της Τουρκίας απέτρεψαν οι τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις να εισέλθουν στην περιοχή  λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις", ανέφερε ο Διοικητής του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το δικό τους χαβά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ναύαρχος  Τατλίογλου συνεχίζοντας δήλωσε: «Είμαστε στο χείλος του πολέμου. Δεν θα υπάρχουν πλέον εισαγόμενα όπλα στα νέα πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού. Η Τουρκία μπορεί να παράγει όλους τους κατευθυνόμενους πυραύλους, τους πυραύλους αεράμυνας, πυροβόλα και παρόμοια συστήματα που χρησιμοποιούνται στα πλοία, δείχνοντας το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία”.

Η Τουρκία επιδιώκει με την ελληνοτουρκική φιλία να μας φορέσει αναίμακτα την " Γαλάζια Πατρίδα"

Με ποιο δικαίωμα ο Τούρκος Ναύαρχος απειλεί σήμερα με έμμεσο και αύριο με άμεσο τρόπο το ελληνικό, το αμερικανικό, γαλλικό κά πολεμικό Ναυτικό σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο;

Τι θα συζητήσουμε ακριβώς, όταν οι Τούρκοι προσπαθούν  να μας “ φορέσουν καπέλο” της ανύπαρκτη “ Γαλάζια Πατρίδα”;

Προφανώς δεν φοβούνται την ισχύ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αυτό είναι σίγουρα για το καλό μας.

Πρόκειται για τον ίδιο αψύ Ναύαρχο, που μίλησε πρόσφατα για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αμφισβήτησε την κυριαρχία ελληνικών νησιών και δήλωσε την ενόχλησή του για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και την παρουσία των ΗΠΑ, των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, στην περιοχή.

«Η περίοδος που η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πιο ισχυρή, ήταν όταν η ναυτιλία της ήταν ισχυρότερη. Καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία μείωσε τη σημασία που έδινε στη θάλασσα και τους ναυτικούς, άρχισαν οι εδαφικές απώλειες. Επειδή το ναυτικό ήταν αδύναμο, τα νησιά μας στο Αιγαίο κατακτήθηκαν από την Ελλάδα χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα», είχε αναφέρει ο Τούρκος Α/ΓΕΝ ξεχνώντας φυσικά ότι το ελληνικό ναυτικό κυριαρχούσε ακόμα και την εποχή του 1821 σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο.

Το βάρος για την Άγκυρα έχει δοθεί στα μη επανδρωμένα εναέρια και θαλάσσια οχήματα και ειδικά στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, που ετοιμάζεται να απαγορεύει κάθε διέλευση πολεμικού πλοίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό στο Αιγαίο και σε μέρος της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά καλό είναι να γνωρίζουν στην Άγκυρα ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μετά και την παραλαβή της πρώτης Φρεγάτας FDI θα γίνει ο εφιάλτης τους παντού στο ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.
  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ