Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν ελικόπτερο drones στο Β.Ιράκ-Καμπανάκι στα νησιά μας για χρήση σε τουρκικές αεροκίνητες επιχειρήσεις

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει να παράγει σε μεγάλη ποικιλία και αριθμούς drones, ενισχύοντας σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Εσχάτως η Τουρκία απέκτησε ελικοπτερο drone με την επωνυμία Alpin , της εταιρείας Titra , η οποία καλείται να παραδίδει 10 σε ετήσια βάση στις ΤΕΔ(Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις).

Οι Τούρκοι μετέφεραν με drone ελικόπτερο πυρομαχικά-εφόδια σε βάση τους στο Βόρειο Ιράκ

Σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, το Alpin χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα μεταφέροντας εφόδια και πυρομαχικά σε τουρκική βάση στο Βόρειο Ιράκ, αναφέροντας σχετικά:

"Αυτό που φοβόταν η Ελλάδα συνέβη! Η Τουρκία έστειλε τον Άλπιν στην περιοχή.

Αξιοσημείωτη ήταν η εξέλιξη σχετικά με το μη επανδρωμένο ελικόπτερο Alpin, το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και προκάλεσε πανικό στους ειδικούς της.

Πυρομαχικά και τρόφιμα μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση στη Μετίνα στο βόρειο Ιράκ με το Alpin.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και η MİT έχουν φτάσει σε ένα σημαντικό στάδιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Μετά τα UAV/SIHA, αυτή τη φορά άρχισαν να χρησιμοποιούνται μη επανδρωμένα ελικόπτερα.

Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο με το όνομα «Alpin» πήγε στην πρώτη του αποστολή μετά τη φάση της δοκιμής. Σύμφωνα με τα νέα της Yeni Şafak, το μη επανδρωμένο ελικόπτερο παρέδωσε πυρομαχικά και τρόφιμα σε περιοχή βάσης στη Μετίνα στο βόρειο Ιράκ.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση του Alpin

Η προσγείωση σε περιοχές βάσης κατά τη διάρκεια περιόδων έντονων καιρικών συνθηκών όπως ο χειμώνας ενέχει πάντα κινδύνους. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα βρέθηκε με την Alpin. Ένα σημαντικό κατώφλι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ξεπεράστηκε καθώς το μη επανδρωμένο ελικόπτερο μετακινήθηκε γρήγορα προς τη θέση στόχο.

Πηγές ασφαλείας ενημέρωσαν ότι ένα ελικόπτερο Sikorsky S-70 θα καταναλώσει περίπου 240 λίτρα καυσίμων από το Χακάρι στη Μετίνα και επέστησαν επίσης την προσοχή στον κίνδυνο να χτυπηθεί το ελικόπτερο κατά τον ανεφοδιασμό.

Υπογραμμίστηκε ότι η ασφάλεια ζωής είναι προτεραιότητα και ότι όλες οι επιχειρήσεις, εκτός από τη στρατολόγηση/απόλυση ομάδας, μπορούν να πραγματοποιηθούν με μη επανδρωμένο ελικόπτερο Alpin.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μη επανδρωμένου ελικοπτέρου Alpin είναι ότι θα μπορεί να τροφοδοτεί τις περιοχές βάσης χωρίς να επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες κατά τους σκληρούς χειμερινούς μήνες στο βόρειο Ιράκ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά-Αριθμητικά Δεδομένα

Το ελικόπτερο έχει μήκος 7 m, πλάτος 1,5 m, ύψος 2,35 m και διάμετρο ρότορα 6,28 m. Έχει  βάρος κενού φορτίου 340 κιλά και μεταφέρεται εύκολα με όχημα.

Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 200 kg συμπεριλαμβανομένων  καυσίμων.

Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο Alpin μπορεί να μεταφέρει πολλαπλά ωφέλιμα φορτία και να μεταδίδει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους χειριστές. Διαθέτει ένα κανάλι δορυφορικής επικοινωνίας ευρείας ζώνης που υποστηρίζει λειτουργίες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τα άλλα χαρακτηριστικά της Alpin περιλαμβάνουν ένα πλήρες σύστημα αυτόματου πιλότου στο αεροσκάφος, πλήρως αυτόνομο σύστημα απογείωσης και προσγείωσης, δυνατότητα δικτύου τηλεχειρισμού εδάφους, δυνατότητα προσγείωσης με αυτόματη περιστροφή και έλεγχο πτήσης υψηλής απόδοσης.

Τα ωφέλιμα φορτία υψηλής ακρίβειας περιλαμβάνουν υπερφασματικές κάμερες, ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR) και ηλεκτρο-οπτικές/υπέρυθρες (EO/IR).

Το Alpin φέρει  κινητήρα Rotax 914 UL με απόδοση ισχύος 115 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης είναι 160 km/h.

Το Alpin έχει μέγιστη εμβέλεια 840 km και μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο έως και 5.000 m. Η μέγιστη αυτονομία του είναι επτά ώρες κενού φορτίου  ή δύο ώρες όταν είναι πλήρως φορτωμένο."

Επίδραση στις αεροκίνητες επιχειρήσεις

Η χρήση του drone ελικοπτέρου στη διεξαγωγή αεροκίνητων επιχειρήσεων από τους Τούρκους είναι σημαντική, αφού δύναται να ανεφοδιάζει τις δυνάμεις ενός αεροπρογεφυρώματος με πυρομαχικά-εφόδια, ενισχύοντας τις δυνατότητες ενεργείας του προσωπικού που θα ενεργεί σε αυτά.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στο Αιγαίο, αφού οι  τουρκικές αεροκίνητες επιχειρήσεις αποτελούν τον σημαντικότερο κίνδυνο για την κατάληψη νήσων-νησίδων μας στο Αρχιπέλαγος από τις ΤΕΔ, οι οποίες ας μην ξεχνάμε διαθέτουν 17 Ταξιαρχίες Καταδρομών του Στρατού τους, Σώμα Bordo Berelli και δυνάμεις καταδρομών της Στρατοχωροφυλακής, εκπαιδευμένες για την διεξαγωγή ανάλογων επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...