Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ "βάζει φωτιά" σε Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο-Κύπρο :"Το ναυτικό μας θα παραλάβει 4 τύπους οπλισμένων θαλάσσιων drones ως το τέλος του 2023"

Την ώρα που Ελληνική και Τουρκική κυβέρνηση τείνουν χείρα φιλίας και συνεργασίας, σχεδιάζοντας την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν της 7ης Δεκεμβρίου στα πλαίσια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, έρχεται ο Τούρκος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Τατλίογλου να ταράξει τα νερά στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας σε ρομαντικούς και ονειροπόλους,ότι το " ανήμερο θηρίο" είναι παρόν και έτοιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να μας επιτεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις (4) διαφορετικούς τύπους οπλισμένων μη επανδρωμένων θαλάσσιων drones (SIDA) αποκτά το Τουρκικό Ναυτικό

Τουρκικό ΜΜΕ σε άρθρο του με τίτλο "Ναύαρχος Tατλίογλου: Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά σημαντική ισχύ στα οπλισμένα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (SIDA)", φιλοξενεί δηλώσεις γεμάτες νόημα του Τούρκου Α/ΓΕΝ, κυριότερες των οποίων είναι οι εξής:

"Ανακοίνωσε ο  Ναύαρχος Τατλίογλου,  ότι τέσσερις διαφορετικοί τύποι SIDA θα εισέλθουν στην απογραφή των Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο Ναύαρχος είπε, «Το σήμα κατατεθέν  της Τουρκίας  είναι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Αλλά είμαστε επίσης πολύ καλοί στα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα. Θα παραλάβουμε 4 τύπους στο τέλος αυτού του έτους. 

Αυτά τα SIDA περιλαμβάνουν τα οχήματα ULAQ της Meteksan και της Ares, τα Marlin της ASELSAN και Sefine Shipyard, τα SANCAR της HAVELSAN και Yonca-Onuk και τα οχήματα τύπου SALVO της Dearsan.

Η ASELSAN διαθέτει επίσης οχήματα ALBATROS και MİR.

Οι δοκιμές του TB-3 στην ξηρά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023 για να αρχίσουν μετά στο TCG Anadolu το 2024

Αναφερόμενος στα συστήματα UAV και SİHA που χρησιμοποιούν οι Ναυτικές Δυνάμεις, είπε:

«Τα TB2, τα ANKA, τα AKSUNGUR χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Τα TB-3 που θα χρησιμοποιήσουμε στο πλοίο Anadolu θα είναι έτοιμα στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Μάθαμε  θετικά αποτελέσματα από τις πτήσεις του»,είπε.

 Οι δοκιμές στη ξηρά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Baykar, Selçuk Bayraktar, επεσήμανε ότι οι δοκιμές προσγείωσης και απογείωσης του TB3 στο TCG Anadolu θα ξεκινήσουν το 2024.

 

 

Η Ελλάδα εμπλέκεται συνεχώς σε δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση

Επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ο Τατλίογλου εξήγησε τι συνέβη στο Αιγαίο σε όλη την ιστορία. Ο Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu δήλωσε ότι υπάρχουν 8 κύρια προβλήματα με την Ελλάδα, 7 από τα οποία σχετίζονται με τις Ναυτικές Δυνάμεις και είπε:

«Αντί να καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, η Ελλάδα εμπλέκεται συνεχώς σε δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση. Για παράδειγμα, αυξάνει σταδιακά τον αμυντικό προϋπολογισμό.

Αγοράζει 4 φρεγάτες κλάσης Belharra  και ενώ  επρόκειτο να αγοράσει 18, τα αύξησε κατά 6 ακόμη, αγοράζοντας 24 αεροπλάνα Rafale από την Γαλλία

Οι ΗΠΑ έγιναν γείτονές μας στα δυτικά. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 3 μεγάλες βάσεις στην Ελλάδα.

Υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο

Έχουμε νησιά και βράχους των οποίων η κυριαρχία και η ιδιοκτησία αμφισβητούνται. Προσπαθούν να κάνουν αυτά τα νησιά να μοιάζουν με δικά τους, κανονίζοντας επισκέψεις σε αυτά.

Από τη άλλη προσπαθούν να υπαγορεύσουν τις δικές τους στρατηγικές όταν βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον.

Η Ελλάδα αύξησε τα δυτικά χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια το 2020. Προσπαθεί να δώσει αυτό το μήνυμα. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα την αυξήσω στα 12 μίλια στο Αιγαίο».

Η  Ελληνική "παρενόχληση" αυξάνεται

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αποδείξει ότι τα νησιά της ανήκουν, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τατλίογλου είπε ότι "παρενοχλεί" συνεχώς τα θαλάσσια περιπολικά μας, τα  αεροπλάνα,  ελικόπτερα, πλοία. Υπάρχουν 32 παρενοχλήσεις συνολικά και αυτές οι παρενοχλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

Υποστηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη.

Ωστόσο, η Γαλλία και η Ελλάδα ξεκίνησαν μια επιχείρηση για να αποτρέψουν την υποστήριξή μας.

«Μια άλλη δραστηριότητα που κλιμακώνει την ένταση είναι ότι η Ελλάδα δηλώνει διάφορες περιοχές στο Αιγαίο ως περιοχές ασκήσεων  με άλλες χώρες  για να μας αποτρέψουν να κάνουμε εμείς ασκήσεις»

Φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Τονίζοντας ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα στη Μεσόγειο,  ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε 3 λεκάνες της Ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας:

«Κανένα κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να κηρύξει από μόνο του θαλάσσια δικαιοδοσία. Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές χώρες και οι δικαιοδοσίες τους είναι κλειδωμένες μεταξύ τους.

Δηλώνοντας διάφορες ναυτικές δικαιοδοσίες για την ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου στη νότια Κύπρο και την Ελλάδα στη νότια Κρήτη, προσπαθούν να αποκτήσουν τα πλούτη μόνες τους.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα, η ελληνοκυπριακή διοίκηση, το Ισραήλ και η Αίγυπτος έχουν σχηματίσει ένα μπλοκ εναντίον της Τουρκίας. Η Γαλλία και η Αμερική δίνουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη σε αυτό το μπλοκ. 

Στόχος της Ελλάδας είναι να αναλάβει περιφερειακό ηγετικό ρόλο

Ωστόσο η Ελλάδα έχει διπλά μέτρα και μέτρα σε όλες τις πρακτικές της. Για παράδειγμα, όταν καθορίζει τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Ιταλίας, δεν δίνει θαλάσσια δικαιοδοσία στα δικά της νησιά, αλλά λέει ότι τα νησιά δεν έχουν θαλάσσια δικαιοδοσία. «Όταν κάνει μια τέτοια συμφωνία μαζί μας, θέλει ναυτική δικαιοδοσία 41 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων για το νησί Μέις των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων».


Ο ναύαρχος  δήλωσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να κρατήσει την Τουρκία έξω από την εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του έργου Eastmed Natural Gas Pipeline και είπε: «Χρησιμοποιούν και την Ιταλία. Ήρθαν ιταλικά πλοία και είπαν ότι ήθελαν να εργαστούν στο πλαίσιο του Eastmed Project, αλλά τα εμποδίσαμε. Είπαμε ότι δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε. Γιατί ξέρουμε ότι αυτό είναι το έργο της Ελλάδας. 

Οδηγούμαστε στο χείλος του πολέμου

Εξηγώντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να εισέλθει στην περιοχή που δήλωσε η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη στη Μεσόγειο, είπε: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν εδώ. Λέμε ότι όλα τα πλούτη εδώ ανήκουν στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα, δώσαμε τα κοιτάσματα στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου για εξερεύνηση. Διεξάγουμε έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου σε αυτά τα πεδία. Θέλουν να το κάνουν και στα ίδια πεδία.

Έχουμε μπλοκάρει συνολικά 35 πλοία μέχρι στιγμής.  Κάποια από αυτά δεν δίνονται στον Τύπο. Αυτά είναι πολύ σοβαρά εμπόδια που μας φέρνουν στο χείλος του πολέμου. «Εκτός από το να τα εμποδίζουμε μόνοι μας, συνεχίζουμε να ερευνούμε για φυσικό αέριο και πετρέλαιο εδώ στη δική μας υφαλοκρηπίδα», είπε.

Κυπριακό ζήτημα

Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς.  Η γειτνίασή της με η διώρυγα του Σουέζ είναι πολύ σημαντική όσον αφορά τον έλεγχο ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

"Δεν θέλουμε καμία δύναμη που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την Τουρκία να έρθει σε οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου. Δεν θέλουμε να αναπτυχθούν πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφους ή συστήματα αεράμυνας εναντίον της Τουρκίας. Τελικά, κάναμε μια δήλωση το 2021. «Είπαμε ότι δεν δεχόμαστε άλλη λύση εκτός από τη λύση των 2 κρατών στην Κύπρο», είπε.

Ο Τατλίογλου είπε ότι έχουν κατασκευάσει μια νέα βάση στην περιοχή , βορειοανατολικά της Αμμοχώστου στην ΤΔΒΚ, και ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις θα σταθμεύουν μόνιμα εκεί.

 

Ο Τούρκος Ναύαρχος διέλυσε και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες ειρηνικής συνύπαρξης Ελλάδας-Τουρκίας

Μετά τα παραπάνω λεγόμενα του Τούρκο Α/ΓΕΝ διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά  ότι είναι τόσο πολλά και βασικά ταυτόχρονα  αυτά που χωρίζουν Ελλάδα και Τουρκία σε Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο-Κύπρο, που αποτελεί ουτοπία η προσπάθεια επίλυσής τους μέσω διαλόγου, λόγω των παντελώς αντιδιαμετρικών θέσεών μας.

Αργά ή γρήγορα η ρήξη θα επέλθει. Είναι θέμα χρόνου.

Καλά θα κάνει η χώρα μας να συνεχίζει να εξοπλίζεται, εστιάζοντας με την σειρά της στην απόκτηση σε μεγάλους αριθμούς UAV, UCΑV, Drones KAMIKAZE, USV και UGV.

Οι τελευταίες πολεμικές αναμετρήσεις με εξέχουσα αυτή στην Ουκρανία κατέδειξαν ότι τα drones, εναέρια και θαλάσσια, αποτελούν ένα νέο σχετικά οπλικό σύστημα το οποίο διαμορφώνει νέες τακτικές αντιλήψεις και δόγματα, προξενώντας μεγάλα προβλήματα στον αντίπαλο.

Αναφορικά με τα USV (θαλάσσια drones) , είναι αδιαμφισβήτητο  ότι  θα γίνουν αναπόφευκτος πολλαπλασιαστής ισχύος για τα σύγχρονα  πολεμικά ναυτικά όπως  της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...