Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι IDF επιβεβαιώνουν ότι οι Χούθι κατέλαβαν πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, όμως δεν είναι ισραηλινό

Το Ισραήλ κατηγορεί την «ιρανική τρομοκρατία» ως υπεύθυνη για την αρπαγή πλοίου από τους Χούτι

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού καταδίκασε την κατάσχεση, τονίζοντας ότι το πλοίο δεν ήταν ισραηλινό ούτε ανήκει σε Ισραηλινούς. «Πρόκειται για άλλη μια πράξη ιρανικής τρομοκρατίας που εκφράζει ένα άλμα προς τα εμπρός στην επιθετικότητα του Ιράν εναντίον των πολιτών του ελεύθερου κόσμου και δημιουργεί διεθνείς επιπτώσεις όσον αφορά την ασφάλεια των παγκόσμιων ναυτιλιακών λωρίδων», όπως αναφέρει το timesofisrael.com.

«Αυτή είναι μια άλλη πράξη ιρανικής τρομοκρατίας που εκφράζει ένα άλμα προς τα εμπρός στην ιρανική επιθετικότητα εναντίον πολιτών του ελεύθερου κόσμου και δημιουργεί διεθνείς επιπτώσεις όσον αφορά την ασφάλεια των παγκόσμιων ναυτιλιακών δρομολογίων», προσθέτει η δήλωση.

Λέει ότι το πλοίο έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία με διεθνές πολιτικό πλήρωμα, χωρίς να επιβαίνουν Ισραηλινοί.

«Αυτό δεν είναι ισραηλινό πλοίο», αναφέρουν οι ο IDF.

Ισραήλ: Το Ιράν πίσω από την κατάσχεση πλοίου από τους Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα

Στο πλοίο επέβαιναν 22 μέλη του πληρώματος, κανένα από τα οποία δεν είναι Ισραηλινό.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι γνώριζε το περιστατικό. Στο πλοίο επιβαίνουν 22 μέλη του πληρώματος, κανένα από τα οποία δεν είναι Ισραηλινό, όπως αναφέρει η jpost.com

 
 
Στο πλοίο βρίσκονται 25 μέλη του πληρώματος διαφορετικών εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών, Βούλγαρων, Φιλιππινέζων και Μεξικανών.

Το πλοίο έφυγε από λιμάνι της Τουρκίας με κατεύθυνση την Ινδία και έπλεε υπό τη σημαία των Μπαχάμες.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού καταδίκασε την κατάσχεση, τονίζοντας ότι το πλοίο δεν ήταν Ισραηλινό ούτε ανήκει σε Ισραηλινούς. «Πρόκειται για άλλη μια πράξη ιρανικής τρομοκρατίας που εκφράζει ένα άλμα προς τα εμπρός στην επιθετικότητα του Ιράν εναντίον των πολιτών του ελεύθερου κόσμου και δημιουργεί διεθνείς επιπτώσεις όσον αφορά την ασφάλεια των παγκόσμιων ναυτιλιακών λωρίδων».

Ο στρατός κατηγορεί ευθέως τους Χούτι για την αεροπειρατεία.

Στην κατάληψη του ισραηλινού φορτηγού πλοίου με το όνομα "Galaxy Leader" προχώρησαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης,

Την είδηση επιβεβαίωσαν ισραηλινοί στρατιώτες που σύμφωνα με το Reuters δήλωσαν ότι στο πλοίο δεν υπάρχει κάποιος Ισραηλινός στο πλήρωμα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο επέβαιναν 22 άτομα.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Yahya Sarea, εκπρόσωπος των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, είπε ότι η ομάδα θα στοχεύσει όλα τα πλοία που ανήκουν ή λειτουργούν από ισραηλινές εταιρείες ή φέρουν ισραηλινή σημαία.

 

Oι IDF επιβεβαιώνουν ότι οι Χούθι κατέλαβαν πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά ότι δεν είναι ισραηλινό πλοίο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι η αεροπειρατεία ενός πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη είναι ένα «πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμια κλίμακα».

Λέει ότι το πλοίο έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία με διεθνές πολιτικό πλήρωμα, χωρίς να επιβαίνουν Ισραηλινοί.

«Αυτό δεν είναι ισραηλινό πλοίο»,αναφέρουν οι IDF.

Ο στρατός κατηγορεί ευθέως τους Χούθι για την αεροπειρατεία.

Το πλοίο είναι ναυλωμένο σε βρετανική εταιρεία, η οποία ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό μεγιστάνα Αβραάμ Ουνγκάρ, ο οποίος ανήκει στον Ράμι. Το σκάφος εκμισθώθηκε σε μια ιαπωνική εταιρεία τη στιγμή της αεροπειρατείας.

Οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν δεσμευτεί να στοχοποιήσουν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.

  Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι θα στοχοθετούν όλα τα πλοία που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή φέρουν σημαία Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους Γιάχια Σάρια, σύμφωνα με λογαριασμό τους στο Telegram.

  Ο εκπρόσωπος των ανταρτών κάλεσε όλες τις χώρες να αποσύρουν τους πολίτες τους που εργάζονται στα πληρώματα αυτών των πλοίων.


  •  

   

  Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ