Ελληνοτουρκικά

Τι γίνεται με τους Έλληνες του Ναγκόρνο; Οι περισσότεροι βρίσκονται στο Στεπανακέρτ με προορισμό την Αρμενία

Ασαφή είναι η κατάσταση των λιγοστών Ελληνικής καταγωγής πολιτών στο δοκιμαζόμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πωλ Αντονόπουλο, “το μοναδικό ελληνικό χωριό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Μεχμανά , που βρίσκεται στην επαρχία Ματακέρτ, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν και οι περίπου 24 κάτοικοι βρίσκονται τώρα είτε στην Αρμενία είτε στο Στεπανακέρτ ( πρωτεύουσα του Ναγκόρνο)".

“Έλαβα επιβεβαίωση ότι η Πρόεδρος των Ελλήνων του Αρτσάχ, Σοφία Ιβανίδου, βρίσκεται ακόμα στο Στεπανακέρτ και η κατάσταση όλων των Ελλήνων θα είναι πιο ξεκάθαρη μόλις απομακρυνθούν”, αναφέρει ο ίδιος.

Αρχικά, οι Έλληνες μετανάστες έφτασαν στην περιοχή αυτή από την δεκαετία του 1830 και εγκαταστάθηκαν στο χωριό Μεχμανά στις όχθες του ποταμού Ταρτάρ.

Η στάση της Ελλάδος προς τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας

Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να ασχοληθεί και με αυτούς τους ελληνικής καταγωγής πολίτες, αφού καταδικάσει μία ακόμη γενοκτονία που συντελούν οι Τουρκο-Αζέροι με την βοήθεια Τούρκων συμβούλων που βρίσκονται στο Γενικό Επιτελείο στο Μπακού.

Η μισαλλοδοξία και η αδιαφορία των χωρών του πολιτισμένου κόσμου περισσεύουν στο Ναγκόρνο και στο έγκλημα που συντελείται εκεί, ενώ δεν ισχύει το ίδιο με τις κατηγορίες και την γενικότερη στάση κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Μόσχα βέβαια έχει διαδραματίσει και αυτή το δικό της βρώμικο ρόλο στην εισβολή των Αζέρων που δολοφονούν και συλλαμβάνουν κόσμο αδιακρίτως στο έδαφος του Ναγκόρνο, αφού η ρωσική κυβέρνηση “κατάπιε αμάσητες” τις δολοφονίες 8 Ρώσων Στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων και του υποδιοικητή των ειρηνευτικών δυνάμεων της χώρας στο Ναγκόρνο, βαθμού Υποστρατήγου, αλλά και τις βολές πυροβολικού των Αζέρων πρόσφατα σε ρωσικό στρατόπεδο στην περιοχή.

Η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί με τους Έλληνες του Ναγκόρνο, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, και των υπόλοιπων χωρών, δημιουργώντας ένα πλέγμα προστασίας, λόγω της θέσης της στην ΕΕ.

Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός που επικρατούσε πολλά χρόνια τώρα, είναι τρομερά επιζήμιος για τον απανταχού ελληνισμό, από τον οποίο ζητάμε και την ψήφο τους στην εθνικές μας εκλογές και ορθώς πράττουμε.

Οι Αζέροι σε συνεργασία με το δικτατορικό καθεστώς της Τουρκίας έχουν επιδοθεί μετά μανίας σε ένα σχέδιο ενοποιήσεως των τουρκικών πληθυσμών, υπό την Άγκυρα φυσικά, για να διεκδικήσουν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερες και τρομερότερες γενοκτονίες, ώσπου να ξυπνήσουν στην δύση και να πάρουν χαμπάρι με ποιους ακριβώς “ συμμάχους” έχουν να κάνουν, αλλά τότε δυστυχώς θα είναι πολύ αργά.           

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ