Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέο φιάσκο; "Εξαφανισμένα" τα TCG Anadolu, TB-3 Bayraktarm, Kizilelma από την τουρκική έκθεση TEKNOFEST στη Σμύρνη-Τι συμβαίνει

Είναι γνωστό ότι η Σμύρνη θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Αεροπορίας και Διαστήματος TEKNOFEST 2023, στο αεροδρόμιο Izmir Çiğli μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου 2023.

Το "TEKNOFEST IZMIR" θα διεξαχθεί στο αεροδρόμιο CIGLI

Τουρκικό ΜΜΕ αναφερόμενο στο γεγονός επισημαίνει, ότι  η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το "TEKNOFEST Izmir" καλώντας όσους θέλουν να επισκεφθούν τον χώρο των εκδηλώσεων που αυτο περιλαμβάνει να εγραφούν. Μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Αεροπορίας, Διαστήματος και Τεχνολογίας στον κόσμο έρχεται στη Σμύρνη. 

Το Hürkuş, το Aksungur, το TB2 Bayraktar, το ελικόπτερο Atak, οι πτήσεις επίδειξης Solo Türk και πολλές άλλες εκδηλώσεις θα περιμένουν τους επισκέπτες στο TEKNOFEST İzmir.

Οι πολίτες που ζουν στη Σμύρνη  θα παρακολουθήσουν ,Έκθεση Αεροπορικών Οχημάτων, Έκθεση Χερσαίων Οχημάτων, Σήραγγα Εικονικής Πραγματικότητας, Παρατήρηση Ήλιου, Αερόστατο και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Το TEKNOFEST Izmir θα ανοίξει τις πόρτες της στους επισκέπτες της την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό για 5 (πέντε) ημέρες και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Σε ανάλογο άρθρο του έτερο Τουρκικό ΜΜΕ επισημαίνει: 

Πλήγματα από τουρκικά drones kamikaze θα πραγματοποιηθούν

"Τα UAVs National Strike, TCG İSTANBUL, STM-500 και πολλά άλλα εθνικά προϊόντα θα παρουσιαστούν στο περίπτερο STM κατά τη διάρκεια του TEKNOFEST İzmir. Στη Σμύρνη θα εκτεθούν μοντέλα του 5ου πλοίου της MİLGEM, TCG İSTANBUL (F-515), που είναι η πρώτη εθνική φρεγάτα της Τουρκίας και πρόσφατα κατέπλευσε στο Mavi Vatan για δοκιμές πλοήγησης, και του πρώτου μικρού μεγέθους εθνικό υποβρύχιο της Τουρκίας, STM500.

Το KARGU και το TOGAN, η Δύναμη κρούσης για  την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, βρίσκονται στο Teknofest

Η STM, η οποία πραγματοποιεί πρωτοποριακή εργασία στην παραγωγή τακτικών μίνι UAV, θα παρουσιάσει επίσης το πρώτο εθνικό UAV κρούσης της Τουρκίας, το KARGU, το πρώτο mini-πτερό κρούσης UAV της Τουρκίας, το ALPAGU και το εθνικό ανιχνευτή UAV TOGAN.

Το εθνικό τεχνολογικό ραντάρ STM Behind-the-Wall (DAR), το οποίο έπαιξε ενεργό ρόλο στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στη ζώνη του σεισμού και βοήθησε περισσότερους από 50 ανθρώπους να επιβιώσουν από τα συντρίμμια, θα βρίσκεται επίσης στο Teknofest.

Δημιουργείται αίθουσα κυβερνοασφάλειας 

Η STM, η οποία έχει σημαντικά καθήκοντα στον αγώνα της Τουρκίας για την «Πατρίδα στον κυβερνοχώρο», θα προσφέρει μια διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία σε νέους που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Στην αίθουσα κυβερνοασφάλειας που δημιουργήθηκε ειδικά στο περίπτερο STM, οι νέοι θα εισέλθουν στον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ολοκληρώνοντας τις απαιτητικές ερωτήσεις και εργασίες που έχουν προετοιμαστεί.

Οι φοιτητές που επισκέπτονται το περίπτερο του STM θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την πρακτική άσκηση, τον υποψήφιο μηχανικό και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας τους στην STM.

Ο Γενικός Διευθυντής της STM Özgür Güleryüz δήλωσε: «Συνεχίζουμε να συναντιόμαστε με τη γενιά του TEKNOFEST στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε την εθνική μηχανική και τεχνολογίες της STM με τους νέους μας στη Σμύρνη, το μαργαριτάρι του Αιγαίου, μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. «Καλούμε όλους τους κατοίκους της Σμύρνης να γνωρίσουν  τις εθνικές μας τεχνολογίες», είπε."

Συμπέρασμα 

Από τα παραπάνω πομπώδη που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στεκόμαστε στην απουσία του TCG Anadolu στο TEKNOFEST IZMIR, που θα μπορούσε ωστόσο  να αποδοθεί από τους Τούρκους στο γεγονός, ότι προεκλογικά το υπόψιν πλοίο είχε δέσει στην Σμύρνη και ήταν επισκέψιμο από Τούρκους πολίτες.

Ωστόσο με αφορμή την μη αποστολή του στην Λιβύη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εκεί, έχουν εγερθεί ερωτηματικά σχετικά με το αξιόπλοό του, αφού παραδόθηκε  στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του, προεκλογικά καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους από πλευράς Ερντογάν.

Κατά συνέπεια η τυχόν εμφάνισή του στη Σμύρνη στο ΤΕKOFEST που ξεκινάει αύριο, θα ήταν η καλύτερη απάντηση από τους Τούρκους αναφορικά με το αξιόπλοό του, το οποίο μάλλον αντιμετωπίζει προβλήματα.

Επίσης διαπιστώνουμε σιγή ιχθύος το τελευταίο δίμηνο περίπου από τουρκικής πλευράς αναφορικά με τα πολυδιαφημισμένα TB-3 BAYRAKTAR και KINZILELMA, τα οποία θα φιλοξενεί μελλοντικά το TCG Anadolu. Πιθανότατα οι Τούρκοι βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και δοκιμών τους, προσπαθώντας να επιλύσουν προβλήματα που παρουσιάζονται στην ανάπτυξή τους.

Επισημαίνουμε την παρουσίαση του mini υποβρυχίου STM-500 στο ΤΕKNOGEST IZMIR, το οποίο δύναται να μεταφέρει 6 βατραχανθρώπους SAT, γεγονός που συνιστά σημαντική απειλή για πραγματοποίηση επιχείρησης υποθαλάσσιας διείσδυσης κατά νήσων-μικρονήσων-βραχονησίδων μας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε στο κάλεσμα σε Τούρκους φοιτητές να επισκεφθούν το περίπτερο του STM , όπου θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την πρακτική άσκηση, τον υποψήφιο μηχανικό και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας τους σε αυτήν, δείχνοντας την διασύνδεση που υπάρχει μεταξύ Πανεπιστημίων και αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...