Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ετοιμάζει «αντίδοτο» το ΠΝ! Οι Τούρκοι ζεσταίνουν μίνι-υποβρύχια με 60 πεζοναύτες για απόβαση σε μικρονήσους και βραχονησίδες στο Αιγαίο;

Ενώ η Άγκυρα μας ζητά να σταματήσουμε αν εξοπλιζόμαστε δήθεν για επιθετικούς σκοπούς, η ίδια κατασκευάζει τα ¨όργανα” για να επιτεθεί μελλοντικά στα νησιά μας στο Αιγαίο, τα οποία θεωρεί ως “τουρκικά’ με κάθε ευκαιρία.
Νέο οπλικό άκρως επιθετικό σύστημα, είναι το νέο υποβρύχιο που ετοιμάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία, το οποίο σαφώς θα εκτελεί άκρως επεκτατικές αποστολές ειδικά με φόντο το Αιγαίο.   

Η Aselsan παρουσίασε το εν λόγω σύστημα κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης TEKNOFEST στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για πρόγραμμα τουρκικού σχεδιασμού και κατασκευής μίνι-υποβρυχίων τα θα μεταφέρουν μέχρι 60 πάνοπλους πεζοναύτες.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, “το Υποβρύχιο Landing Craft, σχεδιασμένο για να υποστηρίζει αμφίβιες επιχειρήσεις επιβιβάζοντας 60 πεζοναύτες και παραδίδοντάς τους απαρατήρητους στην ακτή”.

Το μίνι-υποβρύχιο υλοποιήθηκε με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας της Τουρκίας ως ένα τολμηρό και συνάμα πολύ χρήσιμο «υποβρύχιο εργαλείο» για τις επίλεκτες τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μίνι-υποβρύχια είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους πεζοναύτες και βατραχανθρώπους, σε ειδικές και πολύ δύσκολες αποστολές..., όπως για παράδειγμα την αποβίβαση «αθέατων» δυνάμεων σε εχθρική ακτή , την κατάληψη βραχονησίδας και πολλές άλλες αποστολές του ανορθόδοξου πολέμου .

Πρόκειται στην ουσία για ένα «πυρηνικό όπλο» στα χέρια των Τούρκων «υποβρύχιων καταστροφέων», στο περιβάλλον του Αιγαίου,με το οποίο θα δύνανται να θελήσουν να αιφνιδιάσουν την ελληνική πλευρά λόγω και της εγγύτητας των μικρασιατικών παραλίων στα ελληνικά νησιά .

Ο  κορυφαίος εκφραστής του τουρκικού αναθεωρητισμού, ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, την  ώρα που με τη γείτονα χώρα γίνονται προσπάθειες τον τελευταίο καιρό για περίοδο ηρεμίας και συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν υπάρχουν 20 νησιά και 2 νησίδες υπό την κυριαρχία της Τουρκίας οι οποίες έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα από το 2004. Όπως αναφέρει οι Τούρκοι κατέχουν αυτά τα νησιά αλλά το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα κάποια από τα νησιά για τα οποία απευθύνεται είναι η Χίος, η Σάμος, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Ικαρία, τα Ψαρά και ο Άγιος Ευστράτιος!

«Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αποκαλούν τη Λήμνο, για παράδειγμα, ελληνικό νησί. Όχι, δεν είναι, τα νησιά Λήμνος, Λέσβος και Χίος ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας, όπως και το νησί της Σάμου. Δώσαμε μόνο το δικαίωμα χρήσης τους, η ιδιοκτησία και η κυριαρχία αυτών των νησιών παρέμεινε στη Δημοκρατία της Τουρκίας.», ισχυρίστηκε προσπαθώντας για ακόμη μία φορά να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό οφείλει και πρέπει να αναζητήσει «αντίδοτο» άμεσα σε αυτό το λίαν επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας.

 

Aπό τα παραπάνω επαληθεύεται πλήρως πλέον η επισήμανσή μας ότι οι Τούρκοι SAT, έχουν τη δυνατότητα και μέσα να διενεργήσουν υποθαλάσσια διείσδυση σε βραχονησίδες-νησίδες-ενδιάμεσες και κύριες νήσους στο Αιγαίο, κάτι το οποίο αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για εμάς.

Καθίσταται επιτακτικό πλέον το Αιγαίο να παρακολουθείται όχι μόνο επιφανειακά αλλά και υποθαλάσσια, όπου πλέον κυρίαρχο ρόλο  θα αποκτήσουν οι υποβρύχιοι αισθητήρες, οι  ειδικές δυνάμεις άμεσης επέμβασης μας, καθώς και υλικά αποτροπής, όπως λόγου χάρη παραγωγής ήχων καταστρεπτικών για τους δύτες, καθιστώντας απαγορευτική την προσέγγιση της ακτής.

Όταν μια χώρα  παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  έντονα πλέον , συνεχίζει ακάθεκτη  τα προγράμματα εξοπλισμού  των ΕΔ της  , αυτό σημαίνει ότι με « ισχυρές ένοπλες δυνάμεις» θέλει να επιβάλει  την άποψη της…ακόμη και στους δανειστές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή