Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κομπάζουν οι Τούρκοι για την κοινή άσκηση του Anadolu με το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το Πενταπόσταγμα για τις πρακτικές της και τον άξονα που ακολουθεί η Τουρκία, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το κοινό πλου του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου Anadolu με το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford στο τρίγωνο Ρόδος Καστελόριζο Κάρπαθος.

Στην σχετική ανάρτηση μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκαν διμερείς εκπαιδεύσεις μεταξύ του USS GERALD R. FORD Aircraft Carrier Task Group και των TCG ANADOLU, TCG GÖKSU και TCG GEDİZ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο των εκπαιδεύσεων, ο Διοικητής της Νότιας Ομάδας Μάχης Πλοίαρχος Yusuf Akyüz και η συνοδευτική αντιπροσωπεία μεταφέρθηκαν στο αεροπλανοφόρο USS GERALD R. FORD με ελικόπτερο που σταθμεύει στο TCG ANADOLU»

https://twitter.com/tcsavunma/status/1695032121578951039?s=20

Έτσι ενώ η Ελλάδα τρέχει να προλάβει τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα, η Τουρκία προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε επίδειξη ισχύος ανατολικά της Καρπάθου και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Η Άγκυρα εκμεταλλευόμενη την κοινή άσκηση με το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford έστειλε από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου το δικό της…«αεροπλανοφόρο» Anadolu, το οποίο συνοδεύεται από δύο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού όλες αυτές τις μέρες, προκειμένου να πλεύσει αρχικά στην περιοχή που δέσμευσε η Αθήνα ανατολικά της Καρπάθου και στη συνέχεια λίγο βορειότερα μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως σε δύο περιπτώσεις, όπως είχε επισημάνει το Πενταπόσταγμα, οι Τούρκοι έστειλαν ζεύγη μαχητικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης αμφισβητώντας το ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα και θέτοντας σε κίνδυνο της ασφάλεια των πτήσεων επιβατικών και εμπορικών πτήσεων

Ο εκπρόσωπος μάλιστα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ επεσήμανε σχετικά: Μεταξύ της Ομάδας Μάχης του αεροπλανοφόρου USS GERALD R. FORD και των TCG ANADOLU, TCG GÖKSU και TCG GEDİZ, διεξάγονται διμερείς εκπαιδεύσεις (Αεράμυνα, Μάχη και Φωτογραφική λήψη) στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 21-24 Αυγούστου. Στην εν λόγω δραστηριότητα συμμετέχουν με εκπαιδευτικές πτήσεις και αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επιπλέον, το USS MOUNT WHİTNEY που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης μεταξύ 18-20 Αυγούστου».

Όπως μάλιστα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, oι Αμερικανοί μάλιστα κάλεσαν και τον γαμπρό του Ερντογάν Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, η εταιρεία του οποίου κατασκευάζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar να επιθεωρήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τις προσπάθειες που κάνει η Τουρκία να συνδυάσει τα δικά της μη επανδρωμένα με το μίνι αεροπλανοφόρο της Anadolu.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ