Ελληνοτουρκικά

Άρχισαν τα όργανα από Γ. Γκιουλέρ: "Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων"-"Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα συμφέροντά μας για ειρήνη με την Ελλάδα"

Πρόκληση μεγατόνων από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, με στόχο την Κύπρο. Ο ίδιος ανέφερε πως η Κύπρος αποτελεί εθνικό ζήτημα για την Τουρκία, υμνώντας "Τουρκοκύπριους Μουτζαχεντίν", στρεφόμενος ανοικτά κατά του ελληνισμού.

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι εθνικό θέμα και είπε: "Ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζουμε να παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη στον αδελφό μας στρατό στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και της πολεμικής βιομηχανίας. Οι κοινές ασκήσεις που διεξάγουμε, η εκπαιδευτική υποστήριξη που παρέχεται στο κυπριακό στρατιωτικό προσωπικό και τα βήματα που γίνονται στον τομέα της άμυνας είναι τα καλύτερα παραδείγματα της συνεργασίας μας στον στρατιωτικό τομέα. Η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον".

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ συμμετείχε σε δεξίωση για την "Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων" του ψευδοκράτους μαζί με τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, Στρατηγό Musa Avsever, ο οποίος διορίστηκε επίσης ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu, τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων, Στρατηγό Atilla Gülan και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Şuay Alpay.

Μιλώντας μετά τον Εθνικό Ύμνο και το εμβατήριο των Μουτζαχεντίν, το οποίο διαβάστηκε μετά από ενός λεπτού σιγή, ο Γιασάρ Γκιουλέρ είπε ότι είναι "η 452η επέτειος της κατάκτησης της Κύπρου, η 65η της Τουρκικής Αντιστασιακής Οργάνωσης (ΤΜΤ) και η 47η επέτειος της Διοίκησης των Δυνάμεων Ασφαλείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".

"Οι πολιτικές καταπίεσης, καταστολής και σφαγών που υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί δεν ανέκοψαν τον δίκαιο αγώνα των αδελφών μας, αντίθετα κατάφεραν να αγωνιστούν για την ανεξαρτησία και το μέλλον τους. "Οι ηρωικοί μουτζαχεντίν της Οργάνωσης Τουρκικής Αντίστασης, την επέτειο ίδρυσης της οποίας γιορτάζουμε σήμερα, έχουν γίνει ένα λαμπρό αστέρι για τον τουρκοκυπριακό λαό με τους επικούς αγώνες τους", είπε.

"Όπως λέμε πάντα, η Κύπρος είναι το εθνικό μας θέμα. Επομένως, το Κυπριακό είναι η προστασία των νόμιμων συμφερόντων και της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού. Είναι μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της χώρας μας να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό", πρόσθεσε ο νέος ΥΠΑΜ της Τουρκίας.

Και συνέχισε:

"Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι συνεχιζόμενες και ξεπερασμένες συζητήσεις από το παρελθόν δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες επίλυσης. Ελπίδα μας είναι να αποφύγουμε μονομερή βήματα που αγνοούν τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στο νησί, να καθορίσουμε σωστά τα ιστορικά και τρέχοντα γεγονότα από αυτή την άποψη, να μείνουμε μακριά από ενέργειες και συζητήσεις που στοχεύουν στην αύξηση της έντασης στην περιοχή, οι οποίες είναι καταδικασμένες σε αφερεγγυότητα εδώ και χρόνια. Είναι η επίδειξη ισχυρής βούλησης για την ειρηνική, ισότιμη και δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, που αποτελεί αντικείμενο του διεθνούς δικαίου, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι η επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και της ισότιμης διεθνούς θέσης των Κυπρίων αδελφών μας, που αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά τους, είναι για μας απαραίτητη. Αναμένουμε από τους συνομιλητές μας να ενεργούν με σεβασμό στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, να σταματήσει να υποστηρίζει τις αξιώσεις μόνο της μιας πλευράς και να προσεγγίσει το θέμα με λογικό και λογικό τρόπο. Θα ήθελα να επαναλάβω την έκκλησή μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και θα ήθελα να εκφράσω ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για μια Κύπρο και μια Μεσόγειο όπου θα επικρατεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία".

"Ωστόσο, όπως λέμε πάντα, θα πρέπει να είναι γνωστό ότι ποτέ δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ προσπαθούμε για μια ειρηνική λύση. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε ένα μέλλον στο οποίο θα ζήσουμε και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στη Μεσόγειο", συνέχισε ο Γκιουλέρ, αναφερόμενος στις τελευταίες διμερείς επαφές Ελλάδος-Τουρκίας.

"Η Διοίκηση Ειρηνευτικών Δυνάμεων της Τουρκίας στην Κύπρο είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί. Η Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας της ΤΔΒΚ, η οποία εργάζεται πλάι-πλάι με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, φέρει επίσης υπερήφανα το ένδοξο λάβαρο των Τουρκοκυπρίων στο πνεύμα των Μουτζαχεντίν, ως εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο νησί. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των Κυπρίων αδελφών μας και να τους συμπαραστεκόμαστε στο πλαίσιο της Συνθήκης Εγγυήσεων και Συμμαχίας", κατέληξε ο υπουργός Γκιουλέρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή