Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Καμπανάκι για Ελλάδα σε Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο: Οι αποστολές του τουρκικού ρομποτικού οχήματος ARGON 600 σε υποθαλάσσιες έρευνες-γεωτρήσεις υδρογονανθράκων

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια βροχή ανακοινώσεων-άρθρων τουρκικών ΜΜΕ, αναφορικά με νέα εγχώρια οπλικά συστήματα-μέσα και πυρομαχικά τα οποία θα παρουσιαστούν στην αμυντική έκθεση IDEF, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιουλίου.

Σκοπός είναι ο εφελκυσμός ξένων αγοραστών για πώληση των παραπάνω προϊόντων τους, η τόνωση της κακής τουρκικής οικονομίας, αλλά και η άσκηση Ψυχολογικών επιχειρήσεων (ΨΕΠ) τόσο στους Τούρκους πολίτες, τονίζοντας το εθνικιστικό τους συναίσθημα, δείχνοντας τους ότι οι οικονομικές θυσίες τους πιάνουν τόπο, όσο και στη Διεθνή κοινή γνώμη, εμφανίζοντας μια ισχυρή στρατιωτικά Τουρκία που διαρκώς επαυξάνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και τη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της.

To τουρκικό ρομποτικό υποβρύχιο όχημα ARGON 600

Σε αυτό το μήκος κύματος εντάσσεται άρθρο τουρκικού ΜΜΕ με τίτλο "Η Anadolu Robotik θα παρουσιάσει το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα ARGON 600 στο IDEF'23!", στο οποίο επισημαίνονται:

"Η Anadolu Robotik, η οποία ειδικεύεται σε τεχνολογίες υδατοκαλλιέργειας και ρομποτικές δραστηριότητες, θα παρουσιάσει το πρόσφατα αναπτυγμένο Unmanned Underwater Vehicle ARGON-600.

Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα της σειράς ARGON, που χρησιμοποιούνται για υποβρύχιες δραστηριότητες έρευνας και εξερεύνησης, έχουν υψηλή λειτουργική απόδοση.

Με στόχο να μειώσει σημαντικά την πολυπλοκότητα, το κόστος και τον κίνδυνο των υποβρύχιων λειτουργιών, η Anadolu Robotics έχει σχεδιάσει το ARGON 600 για να ελαχιστοποιήσει τις δυσκολίες που συναντώνται και τα στοιχεία που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Οι  ποικίλες αποστολές  και ο ρόλος του σε  υποθαλάσσιες έρευνες-γεωτρήσεις υδρογονανθράκων

Το ARGON 600, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο ευρύ και πολύπλοκο φάσμα των υποβρύχιων επιχειρήσεων, είναι ένας πολύτιμος βοηθός σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δραστηριότητες καθαρισμού και ελέγχου ιχθυοτροφείων, υποβρύχιας τοποθέτησης σωλήνων και καλωδίων, επιθεώρησης, υποβρύχιας κατασκευής και υποβρύχιων δραστηριοτήτων συντήρησης/επισκευής.

Επιπλέον, το ARGON 600, το οποίο μπορεί να εκτελεί αυτόνομες ή χειροκίνητες λειτουργίες σε τομείς όπως υποβρύχια συλλογή δειγμάτων, περιβαλλοντική έρευνα και λήψη τεκμηρίωσης, έχει σχεδιαστεί για να διεξάγει περιοδικές επιθεωρήσεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές όπως υδροηλεκτρικοί και πυρηνικοί σταθμοί, πύλες φραγμάτων και αναχώματα με ασφαλή, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε υποβρύχιες υπηρεσίες χαρτογράφησης και επαλήθευσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί μια λεπτομερής και ακριβής άποψη του πυθμένα της θάλασσας.

Με μήκος 976 mm, πλάτος 560 mm και ύψος 387 mm, το ARGON 600 ζυγίζει 57 κιλά και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 4 κόμβων. Το πλαίσιο του οχήματος, το οποίο έχει ικανότητα μεταφοράς φορτίου 20 kg, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Σήμερα, είναι σημαντικό για την Τουρκία, η οποία διεξάγει δραστηριότητες για την προστασία των συμφερόντων της στη Μεσόγειο, τη "Θάλασσα των Νησιών" και τη Μαύρη Θάλασσα και αναζητά τον πλούτο και τους ενεργειακούς πόρους που βρίσκονται υποθαλάσσια με τα γεωτρητικά πλοία Fatih, Yavuz, Kanuni και Abdulhamid Han, να χρησιμοποιεί επιχειρησιακά τέτοια μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα. Με το ARGON 600, μπορείτε να έχετε μια καθαρή άποψη της περιοχής γεώτρησης και εξερεύνησης.

Η διασφάλιση αυτής της κατάστασης με οικονομικά αποδοτικό τρόπο είναι ένας παράγοντας που θα διευκολύνει το έργο των εν λόγω σκαφών γεώτρησης."

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι οι Τούρκοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το ρομποτικό υποβρύχιο όχημα ARGON 600, σε μια πληθώρα αποστολών, μερικές εκ των οποίων "ακουμπάνε" ευαίσθητα θέματα για την Ελλάδα στους τομείς άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, όπως:

Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, υποβρύχιας τοποθέτησης σωλήνων και καλωδίων, επιθεώρησης, υποβρύχιας κατασκευής και υποβρύχιων δραστηριοτήτων συντήρησης/επισκευής, υποβρύχια συλλογή δειγμάτων, περιβαλλοντική έρευνα και λήψη τεκμηρίωσης, επιθεωρήσεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές όπως υδροηλεκτρικοί και πυρηνικοί σταθμοί, πύλες φραγμάτων, υποβρύχια  χαρτογράφηση και επαλήθευση  και παροχή καθαρής άποψης της περιοχής έρευνας και γεώτρησης, στη Μεσόγειο, Μαύρη θάλασσα και Αιγαίο.

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν στη διάθεσή τους ένα "πολύτιμο εργαλείο" το ARGON 600,το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί από εμάς και για τυχόν λήψη άλλων αποστολών κατά των νησιών μας στο Αιγαίο από τις προαναφερθείσες, αλλά και ως επικαλυπτικό μέσο ασφαλείας τουρκικών λιμένων στα μικρασιατικά παράλια στα πλαίσια του Σχεδίου "Yunus".

 

 

 

 

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ