Ελληνοτουρκικά

Επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση κατά Χεζμπολάχ-Σενάριο διαμελισμού της Τουρκίας και απώλεια της κατεχόμενης Κωνσταντινούπολης

Σε έκρυθμη κατάσταση είναι το Ισραήλ λόγω της πραγματικής απειλής επιθέσεων από την Χεζμπολάχ στο Λίβανο, η οποία μετά τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών, πέτυχε εκπροσώπηση στην βουλή, εισερχόμενοι δια Τούρκων αντιπροσώπων της, στους “ αρμούς της εξουσίας” του καθεστώτος Ερντογάν.

Χθες, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βόρεια Διοίκηση, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Firm Hand».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο ίδιος πραγματοποίησε επιτόπια αξιολόγηση της κατάστασης μαζί με ανώτερους αξιωματούχους του Ισραηλινού στρατού που είναι σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα.

«Σήμερα, επισκέφτηκα τη Βόρεια Διοίκηση του Ισραηλινού Στρατού, η οποία είναι κεντρική για την άσκηση [που διεξάγεται αυτή τη στιγμή]. Θα ήθελα το ισραηλινό κοινό να γνωρίζει ότι τα στρατεύματά μας είναι εξαιρετικά.

Αν η Χεζμπολάχ κάνει ένα λάθος και υποκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, θα την χτυπήσουμε με πλήρη δύναμη.

Ακούω τους εχθρούς μας να καυχιούνται για τα όπλα που αναπτύσσουν. Σε οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη, έχουμε μια ακόμη καλύτερη απάντηση, είτε είναι στην ξηρά, στον αέρα ή στη θαλάσσια αρένα, συμπεριλαμβανομένων και των αμυντικών και των επιθετικών μέσων.

Να ξέρουν πώς να υπερασπιστούμε τους πολίτες του Ισραήλ και πώς να χτυπήσουμε τους εχθρούς μας εάν μας ζητηθεί», κατέληξε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Επειδή οι επιθετικές πολεμικές ενέργειες δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων, ο ισραηλινός στρατός είναι σε αυξημένη επιφυλακή εδώ και ημέρες, ενώ οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις τεστάρισαν πριν μερικές ημέρες, επιτυχώς, την ναυτική έκδοση του συστήματος Iron Dome έναντι πολλαπλών επιθέσεων, αποστέλλοντας σαφές μήνυμα σε Ερντογάν-Χεζμπολάχ μετά και την πρόσφατη εκλογική νίκη του Τούρκου προέδρου εν μέσω φημών περί πιθανού χτυπήματος στο Ισραήλ.

Ισραηλινή ειδικός ρίχνει λάδι στην “φωτιά” για το μέλλον της Τουρκίας ενώ οι αναρτήσεις της προκαλούν πολλά ερωτηματικά

Σύμφωνα με Ισραηλινό αμυντική ειδικό που έμμεσα απαντά σε μαζικά τουρκικά απειλητικά μηνύματα μέσω κοινωνικού δικτύου αποκαλύπτονται τα εξής περίεργα για το τουρκικό κράτος:  

“Οι Τούρκοι στρατιώτες θα επιστρέψουν στην Τουρκία με θέληση ή με βία. Δεν έχουν θέση ή επιτρεπόμενη άδεια ( για δράση στο εξωτερικό ειδικά στην Συρία εννοεί πιθανότατα).

Θα δούμε πολύ σύντομα. Καθώς η Ρωσία θα εισέλθει ( σύντομα ενδεχομένως) στην Οδησσό, η Τουρκία θα πληρώσει αντίτιμο στην Μαύρη Θάλλασα”, δηλώνει αρχικά η ίδια.

Όλως τυχαίως χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έθεσε έναν φιλόδοξο στόχο τη δημιουργία δύο στρατιωτικών περιοχών, και της Ναυτικής Περιφέρειας του Αζόφ (NMR) μέχρι το τέλος του 2023.

Τέτοιες φιλοδοξίες, που ξεπερνούν το πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) στην Ουκρανία, αποτελούν σαφές μήνυμα της ετοιμότητας της Μόσχας να συνεχίσει την αντιπαράθεση με το μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σχέδια που σχετίζονται με την Αζοφική Θάλασσα, η οποία πρόσφατα έγινε εσωτερική θάλασσα της Ρωσίας.

“Πιθανώς, η δημιουργία ναυτικής περιοχής Αζόφ είναι επιθυμία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, για να μειωθεί η ζώνη ευθύνης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στα ύδατα της Θάλασσας του Αζόφ, μεταφεροντάς την σε μια νέα στρατιωτική δομή .

Αυτό θα επιτρέψει στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και μακροπρόθεσμα, σε Αιγαίο και Μεσόγειο Θάλασσα, όταν η Τουρκία επιτρέψει τη διέλευση πολεμικών πλοίων από τα στενά της”, ανέφερε ρωσικό ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι βασίζονται στο άνοιγμα των Στενών, βασιζόμενοι στον Ερντογάν και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Η ίδια η Ισραηλινή αμυντική ειδικός συνεχίζοντας αναφέρει:

“Αγαπητή Τουρκία, είδα τις απαντήσεις σου και σου έχω μία απάντηση. Θα μείνεις στα σύνορά σου αλλιώς, Θα διχοτομηθείτε και θα χάσετε τη μισή χώρα σας, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Κωνσταντινούπολης.

Εσείς είστε υποστηρικτές της Χαμάς. Η Τουρκία χρειάζεται την απελευθέρωση και αυτή έρχεται!” κατέληξε η ίδια.

Από όλα αυτά κρατάμε τον περιορισμό των φιλοδοξιών της Τουρκίας εντός συνόρων, και όχι βάσει των συνόρων της καρδιάς του Ερντογάν, και την “κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υιός του νυν Ισραηλινού πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου, Γιαίρ Νετανιάχου είχε υπονοήσει  παλαιότερα το ίδιο πράγμα.

Όπως και να έχει όλα αυτά μπορεί να είναι απλά σενάρια, ή να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα, ειδικά αν οι Τούρκοι Ισλαμιστές ( άσχετα του τι κάνουν αυτήν την περίοδο  για να σώσουν την οικονομία) επιχειρήσουν νέες κατακτήσεις με ισλαμικά μπαϊράκια μπροστά στην Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Καύκασο.      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ