Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μήνυμα Νετανιάχου σε Ερντογάν-Χεζμπολάχ-Δοκιμή της ναυτικής εκδοχής του Iron Dome στη Μεσόγειο κατά drone και πυραύλων Κρουζ (Βίντεο)


Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις τεστάρισαν επιτυχώς την ναυτική έκδοση του συστήματος Iron Dome έναντι πολλαπλών επιθέσεων, αποστέλλοντας σαφές μήνυμα σε Ερντογάν-Χεζμπολάχ μετά την χθεσινή νίκη του Τούρκου προέδρου εν μέσω φημών περί πιθανού χτυπήματος στο Ισραήλ.

Το C-Dome αναχαίτισε με επιτυχία προηγμένους στόχους που αντιπροσωπεύουν απειλές για την υποδομή και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του κράτους του Ισραήλ, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμών αναχαίτισης πολλαπλών συστημάτων σε  πολλαπλά επίπεδα χρησιμοποιώντας τη ναυτική έκδοση του συστήματος Iron Dome από την Κορβέτα Saar 6 "Magen".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Naval Iron Dome, γνωστό ως "C-Dome", είναι ένα κοινό έργο του ναυτικού μαζί με τον Ισραηλινό Οργανισμό Πυραυλικής Άμυνας (IMDO), υπό την εποπτεία του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, μαζί με την εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Το C-Dome αναχαίτισε με επιτυχία προηγμένους στόχους που αντιπροσωπεύουν απειλές για την υποδομή και τα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους του Ισραήλ στην αποκλειστική οικονομική του ζώνη.

Τον Νοέμβριο του 2022, το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό είχε πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη δοκιμή του C-Dome, αλλά η σημερινή δοκιμή περιελάμβανε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα υφιστάμενων και μελλοντικών απειλών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Κορβέτες «Magen» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, όπως ρουκέτες, πύραυλοι Κρουζ και UAV.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε ότι: "οι δοκιμές ενσωμάτωσαν συστήματα πλοίων με την αμυντική διάταξη πολλαπλών επιπέδων του συστήματος και δοκίμασαν νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της συστοιχίας πολλαπλών επιπέδων εναέριας και πυραυλικής άμυνας στη θάλασσα και στην ξηρά.

Η επιτυχία των δοκιμών είναι ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της συστοιχίας για την αντιμετώπιση υφιστάμενων και μελλοντικών απειλών σε διάφορους χώρους μάχης».

Το Ισραήλ αποφάσισε να μην τοποθετήσει τις ίδιες συστοιχίες του συστήματος αεράμυνας Iron Dome στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου για λόγους ασφαλείας, αλλά αντίθετα, προσάρμοσε το σύστημα στην έκδοση C-Dome σε Κορβέτες τύπου Sa'ar 6.

Η Elta της Israel Aerospace Industries είναι ο κατασκευαστής ραντάρ και η mPrest είναι ο κατασκευαστής στου συστόματος εντολών και ελέγχου.

Το C-Dome είναι ένα ακόμη σύστημα στην υπάρχουσα σειρά των τεσσάρων επιχειρησιακών αμυντικών επιπέδων του Ισραήλ: Iron Dome, David's Sling, Arrow 2 και Arrow 3.

Επιχειρησιακές δυνατότητες ενόψει των αυξανόμενων θαλάσσιων απειλών

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε: «Το σύστημα C-Dome αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στις αμυντικές μας ικανότητες και διασφαλίζει την υπεροχή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ισραηλινού αμυντικού κατεστημένου έναντι των αυξανόμενων απειλών στη θαλάσσια αρένα».

Ο Ισραηλινός Daniel Gold τόνισε: "Η επιτυχία της εκστρατείας ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας στα αμυντικά συστήματα και την ικανότητά τους να προστατεύουν εκτεταμένες περιοχές καθώς και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του κράτους του Ισραήλ σε ξηρά και θάλασσα."

Ο διευθυντής του IMDO του DDR&D, κ. Moshe Patel, πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, δοκιμάσαμε επιτυχώς τις νέες δυνατότητες του Naval Iron Dome στην κορβέτα Sa'ar 6 μαζί με πρόσθετα συστήματα στη διάταξη πολλαπλών επιπέδων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, όπως συνδεσιμότητα μεταξύ συστημάτων επί του σκάφους με αυτά στην ξηρά και ένα νέο ραντάρ που αναπτύχθηκε για την προστασία της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του Ισραήλ».

Το σύστημα εντόπισε επιτυχώς διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών, UAV και πυραύλων Κρουζ, και τις κατέστρεψε χρησιμοποιώντας πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το πλοίο στη θάλασσα, με εξαιρετική ακρίβεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...