Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο Έβρος πολιορκείται! Δεκάδες λαθρομετανάστες σε νησίδα στα Μαράσια, θέλουν να… εισβάλλουν στην Ελλάδα

Νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε νησίδα στο χωριό Μαράσια Ορεστιάδας, όπου δεκάδες λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, θέλουν να… εισβάλλουν στην Ελλάδα, έχοντας την βοήθεια των Τούρκων, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Η νησίδα βρίσκεται στην μέση του ποταμού Έβρου και είναι μοιρασμένο το έδαφος της μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Μάλιστα οι λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας, που είναι πάνω από 60 άτομα, απέχουν ελάχιστα μέτρα από την ελληνική όχθη του ποταμού και τους βλέπει κανείς από το γνωστό καφέ που υπάρχει στο σημείο εκείνο του χωριού

Είναι ένα ακόμα περιστατικό τις τελευταίες ημέρες, μετά από τα αλλεπάλληλα σε νησίδα του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου απ’ όπου διασώθηκαν κοντά στους 100 αλλοδαπούς από την Αστυνομία και φυσικά το χθεσινό στη Νέα Βύσσα, όπου 135 λαθρομετανάστες οποίοι εντοπίσθηκαν  το μεσημέρι από Έλληνες Συνοριοφύλακες να περπατούν στην ελληνική μεθόριο, στο ύψος του χωριού Νέα Βύσσα ερχόμενοι από την γειτονική Τουρκία και με την Τουρκική αστυνομία να κάνει άλλη μια φορά τα… στραβά μάτια.

Οι  50 άνδρες, 32 γυναίκες και 53 παιδιά, κατά δήλωση τους , Συριακής καταγωγής, πέρασαν εύκολα τον ποταμό Έβρο λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, αρχικά μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με έδρα το Χειμώνιο, για καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Σήμερα το πρωί η ίδια διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ ) στο Φυλάκιο και τώρα βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου αναμένεται να  ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...