Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Είναι μία λύση η απόκτηση αεροσκαφών A-10 από τις ΗΠΑ-Ντεμίρ: Σε 5-6 χρόνια θα ξεπεράσουμε τους Ρώσους σε πυραυλική τεχνολογία


Σε κατάσταση παροξυσμού βρίσκεται η τουρκική αμυντική βιομηχανία,η οποία ετοιμάζει πλήθος τεχνολογικών επιτευγμάτων για να επιτευχθούν τα σχέδια “ Γαλάζια Πατρίδα” και “ Μεγάλη Ρούμελη” από το καθεστώς Ερντογάν, απειλώντας ξεκάθαρα και χωρίς ενδοιασμό Ελλάδα-Κύπρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ι.Ντεμίρ, στόχος είναι να φτάσουν σε επίπεδο τεχνολογίας παρόμοιο με τους S-400 σε 5-6 χρόνια.

“Φυσικά, μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Ρωσία θα χρησιμοποιεί ενεργά τους S-500.

Αλλά ενώ υπάρχει αυτή η πτωτική τάση στη Ρωσία και ανοδική τάση στην Τουρκία, έτσι θα ξεπεράσουμε την Μόσχα  μεσοπρόθεσμα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα παραμένουν ως ανταγωνιστές μπροστά μας”, τονίζει ο ίδιος.

Πύραυλος TAYFUN θα ανέλθει σε βεληνεκές 1000 χλμ        

Σύμφωνα με δυτικό ΜΜΕ, η εμβέλεια του πυραύλου TAYFUN  πρόκειται να αυξηθεί.

Η κατασκευάστρια εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την εμβέλεια του πυραύλου στα 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια).

Έτσι οι Τούρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν έναν βαλλιστικό πύραυλος μικρού βεληνεκούς 300-1.000 χιλιόμετρα (186-621 μίλια).

Αυτός θα είναι ο πρώτος τουρκικός πύραυλος που δεν συμμορφώνεται με το καθεστώς ελέγχου τεχνολογίας πυραύλων (MTCR).

Πριν από αυτό, η Τουρκία αποκάλυψε τον βαλλιστικό πύραυλο Bora-1 το 2017 με βεληνεκές 273 χιλιομέτρων (170 μίλια).

Ο πύραυλος αυτός της Roketsan είναι ήδη επιχειρησιακός με τον Τουρκικό Στρατό.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία MTCR, υποχρεώνει τους υπογράφοντες να μην εξάγουν drones ή πυραύλους με βεληνεκές άνω των 190 μιλίων και ωφέλιμο φορτίο άνω των 500 κιλών (1.102 λίβρες).

Αντιαροπορικός πύραυλος SIPER

Ο SİPER Product-1 είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας για την Τουρκία!

Το γνωστό τουρκικό ινστιτούτο προηγμένης τεχνολογίας TUBITAK ανέφερε ότι ο πύραυλος SIPER Product-1 μπορεί να φτάσει το ανώτατο όριο εξουδετέρωσης όλων των γνωστών πολεμικών αεροσκαφών που πετούν αυτήν την στιγμή, υπονοώντας τα ελληνικά F-16V και Rafale-F3R.

Από την Σινώπη και τον ελληνικό σκλαβωμένο Πόντο οι νέο-οθωμανοί «απειλούν» την Ελλάδα με την δοκιμή συνεχώς νέων πυραύλων.

Πάει η Άγκυρα να εφαρμόσει δόγμα προληπτικού πλήγματος;

Μέχρι τώρα στον τουρκικό Στρατό υπηρετούσαν 36 εκτοξευτές του F-600T Yildirim των 150 χλμ. εμβέλειας ενώ σημαντική είναι και η ύπαρξη των ρουκετών T-300 Kasirga των 100 χλμ. εμβέλεια οι οποίοι επίσης θα αρχίσουν να παραδίδονται.

Η προσθήκη όμως του πυραύλου Bora στο τουρκικό οπλοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα για την ελληνική άμυνα με το κυρίαρχο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε πλέον με μια τουρκική βαλλιστική δύναμη.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να εδραιώσει την πολιτική του εξουσία επωφελούμενος από τις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία, παρουσιάζοντας όλα τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών, σαν να ήταν αποτέλεσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν υπό την κυριαρχία του.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ερντογάν, τα επιτεύγματα της Τουρκικής  αμυντικής βιομηχανίας σήμερα δεν οφείλονται μόνο στα 20 χρόνια  του στην εξουσία, αλλά βασίζονται κυρίως στη στρατηγική απόφαση των Τουρκικών  Ενόπλων Δυνάμεων την δεκαετία του 1990 να ανοίξουν  το δρόμο για συμπαραγωγή  πυραυλικών συστημάτων,με άδεια στην Τουρκία για μεταφορά τεχνολογίας.

Η Τουρκία διαθέτει στο οπλοστάσιό της τα εξής πυραυλικά συστήματα:

1.Kasırga, με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων.

2.Yıldırım, με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και ακρίβεια 150 μέτρων.

3.Bora, με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και ακρίβεια 50 μέτρων (ουσιαστικά είναι ο Yıldırım με μεγαλύτερο βεληνεκές).

4. Tayfun  με εμβέλεια 561 χιλιομέτρων μέχρι στιγμής, με προπτική σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ερντογάν να φθάσει τα 1000 χιλιόμετρα.

Αν  προβούμε σε εγκατάστασή των παραπάνω πυραυλικών συστημάτων σε υποθετικές  θέσεις σε μικρή απόσταση από τα μικρασιαστικά παράλια πάνω σε έναν χάρη, με βάση τα βεληνεκή τους, προκύπτει ότι  όλα τα νησιά μας ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού, στον οποίο η Τουρκία επιθυμεί να διχοτομήσει το Αιγαίο, βάλλονται από τα παραπάνω συστήματα.

Είναι μία λύση η απόκτηση αεροσκαφών  Α-10 Warthog από τα αποθέματα των ΗΠΑ;

Μία λύση θα ήταν για την χώρα μας η απόκτηση αεροσκαφών  Α-10 Warthog,  των οποίων η αποστολή είναι   η παροχή μάζας  πυρών  εγγύς αεροπορικής υποστήριξης εναντίον εχθρικών  στόχων στο έδαφος, εκτός όλων των άλλων.

Η αμερικανική CENTCOM, η αμερικανική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, διαθέτει τώρα μια μοίρα Warthogs.

Παρά την ανακοινωθείσα απόσυρσή τους, τα A-10 Warthogs που διατίθενται στην CENTCOM των ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί, με την ιδέα να γίνουν «βομβαρδιστικά».

Πράγματι, χάρη σε μια ενημέρωση λογισμικού, αυτά μπορούν πλέον να μεταφέρουν έως και 16 βόμβες GBU-39B. Αυτή η διαμόρφωση δοκιμάστηκε πρόσφατα από την 422η Μοίρα Δοκιμών και Αξιολόγησης στην αεροπορική βάση Nellis στην Νεβάδα.

"Μπορούμε να σκεφτούμε «να χρησιμοποιήσουμε ένα δίκτυο αμερικανικών και συμμαχικών ραντάρ για την καθοδήγηση επιθετικών αεροσκαφών προς τους στόχους τους. », δήλωσε ο Αμερικανός  Στρατηγός Grynkewich.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται γενικότερα ότι η χώρα μας θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία στην παρούσα φάση και να αποκτήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα τα οποία αποσύρονται από την υπερδύναμη, για ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας, ειδικά σε πιθανές μελλοντικές αποστολές στα μικρασιατικά παράλια. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...