Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται πανίσχυρη ελληνική δύναμη-Ισραηλινό σύστημα αισθητήρων σε ελικόπτερα μας S-70B προκαλεί οργή στην Τουρκία

Με πηχυαίους τίτλους οι Τούρκοι αναφέρουν ότι το Ισραήλ θα εξοπλίσει ελληνικά ελικόπτερα S-70B-6 με νέους αισθητήρες, αφού έχουν τους λόγους τους, φοβούμενη ένα πανίσχυρο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε δύο διαστάσεις, ενώ και στο θέμα των υποβρυχίων, επανδρωμένων και μη, θα έχουμε πιθανόν εξελίξεις μετά τις εκλογές φυσικά.

Προφανώς τους Τούρκους ενόχλησε η αγορά των ισραηλινών πυραύλων Spike Nlos και η αγορά drones Orbiter, έτσι ανέφεραν και την προμήθεια από την χώρα μας ισραηλινών αισθητήρων για τα ελικόπτερα S-70B-6 του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

“Η IAI με έδρα το Ισραήλ θα εξοπλίσει τα ελληνικά ελικόπτερα S-70B-6 με νέους αισθητήρες. Η Israel Aerospace Industries (IAI) θα προμηθεύσει συστήματα αισθητήρων MOSP3000-HD για τα ελικόπτερα S-70B-6 του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ως μέρος του πακέτου εκσυγχρονισμού”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Αυτό όμως που εξοργίζει  τους Τούρκους είναι, το γεγονός ότι  μετά την αναβάθμιση των ελληνικών ελικοπτέρων Seahawk, αυτά  θα αποκτήσουν πακέτο αναγνώρισης και πολλαπλών αισθητήρων μεγάλης εμβέλειας, και αυτό θα αντανακλά σε επιχειρήσεις στο Αιγαίο κατά της ανύπαρκτης όπως ξέρουμε “ Γαλάζιας Πατρίδας”.

Οι νέοι αισθητήρες θα χρησιμοποιηθούν σε 6 από τα 8 υπάρχοντα ελληνικά ελικόπτερα S-70B.

Πέρυσι , το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ενέκρινε πώληση μέσω (FMS) εξοπλισμού 162 εκατομμυρίων δολαρίων στην ελληνική κυβέρνηση για τη συντήρηση των ελικοπτέρων S-70.

Αυτό περιλάμβανε ανταλλακτικά ελικοπτέρων, αναλώσιμα, ανταλλακτικά επισκευής, αναβαθμίσεις συστήματος αποστολής ελικοπτέρων, προμήθεια συναρμολόγησης όπλων, αναβαθμίσεις εξοπλισμού και άλλα σχετικά στοιχεία επιμελητείας και υποστήριξης προγράμματος.

Το MOSP3000 Το High Definition Multi-Sensor Optronic Stabilized Payload (MOSP) 3000 είναι ένα ηλεκτρο-οπτικό και υπέρυθρο (EO/IR) πλήρως ψηφιακό σύστημα  πολλαπλών αισθητήρων που περιέχει μια θερμική κάμερα συνεχούς οπτικού ζουμ 1280×1024 (HD).

Το σύστημα περιλαμβάνει κάμερα ημέρας, αυτόματη κάμερα SWIR, αποστασιόμετρο λέιζερ, SWIR υψηλής απόδοσης και διαφορετικούς αισθητήρες.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 8 ελικόπτερα S-70B-6 και 3 S-70B, καθώς και αριθμό ελικοπτέρων AB-212.
Είναι γνωστό ότι σχετικά σύντομα η χώρα μας θα παραλάβει  7 ελικόπτερα MH60 ROMEO που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά ελικόπτερα AB-212.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αγορά Φρεγατών FDI, τον ΕΜΣ στις ΜΕΚΟ, την αγορά Κορβετών και πυραύλων Spike, θα δημιουργήσουν μια τρομερή δύναμη άρνησης πρόσβασης περιοχής του Αιγαίου από κάθε παρανοϊκό νεο-Οθωμανικού τύπου σχέδιο κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Αυτό είναι που τρελαίνει το κατεστημένο στην Τουρκία, που ταΐζει εδώ και πολλά χρόνια τζάμπα εθνικισμό τους υπηκόους του, κατά του ελληνισμού, διότι τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζουν και στην Κύπρο.

Ένα ισχυρότατο σύγχρονο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα γίνει εφιάλτης στο δρόμο προς την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων, και αυτό οι Τούρκοι το ξέρουν πολύ καλά.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...