Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Βροχή'' τα τουρκικά δημοσιεύματα με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS- ''Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας''

Την απόκτηση του ισραηλινού οπλικού συστήματος Spike NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας καθώς έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στόχους σε ξηρά και θάλασσα σε απόσταση έως και 50 χλμ.

Βροχή τα τουρκικά δημοσιεύματα για την απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει 38 οπλικά πυραυλικά συστήματα SPIKE-NLOS από το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι τούρκοι συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αναλύουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναλύουν την αγορά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «επικίνδυνο βήμα».

Συγκεκριμένα, η Τurkiye αναφέρει: «Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE», ενώ από την πλευρά της η Υeni Safak γράφει: «H Ελλάδα αγοράζει από το Ισραήλ SPIKE-NLOS».

Η Αγιά Σοφιά στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν


Την ίδια ώρα συνεχίζει να μιλά για την Αγιά Σοφιά ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του. Σε συνέντευξή του χθες σε τουρκικά ΜΜΕ, επιτέθηκε στην Ακσενέρ και στον Καραμολάογλου οι οποίοι τον έχουν επικρίνει για τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

«Η κυρία Μεράλ ( Ακσενέρ) έλεγε πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί.  Φαντάζομαι η κυρία Μεράλ είδε το προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή μου. Την ανοίξαμε ναι την ανοίξαμε.!

O Kαραμολάογλου λέει πως θα μπορούσε μέρος της Αγίας Σοφίας να γίνει μουσείο. Εσύ που άκουσες  ή είδες την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή που να αναφέρεται στην Αγιά Σοφιά ως μουσείο. Σε ποιο βιβλίο το διάβασες αυτό;».

Πρώτος ο Κιλιτσντάρογλου στις δημοσκοπήσεις!

Τα νέα ωστόσο δεν είναι καλά για τον Τούρκο πρόεδρο, που φαίνεται ότι έχει χάσει μεγάλο κομμάτι του λαού που τον στήριζε.

Πλέον στις δημοσκοπήσεις, πρώτος έρχεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο έμπειρος τούρκος δημοσκόπος Ιμπραχίμ Ουσλού, ο οποίος τονίζει ότι «ο Kιλιτσντάρογλου είναι πάνω από το 50%  και ίσως νικήσει από τον πρώτο γύρο».

Ο Ερντογάν προσπαθεί με νύχια και με δόντια να λαϊκίσει όσο μπορεί, προκειμένου να κερδίσει πίσω τον κόσμο, ωστόσο δε φαίνεται ότι το καταφέρνει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ