Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Είναι για γέλια- Στην προεκλογική εκστρατεία του ο Ερντογάν παρουσιάζει το Εθνικό τανκ ALTAY με κορεάτικο κινητήρα που θα παραχθεί σε ανύπαρκτο εργοστάσιο

Ενόψει των εξαιρετιά  κρίσιμων εκλογών για την Τουρκία και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Μαΐου, με δεδομένη την απογοήτευση των Τούρκων πολιτών λόγω της ελλειπούς ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού τις πρώτες ημέρες των καταστροφικών σεισμών και της φτώχειας που επικρατεί, ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί ως σανίδα σωτηρίας τα "επιτεύγματα" της Πολεμικής Βιομηχανίας του, προκειμένου να εφελκύσει ψηφοφόρους.

Στην προσπάθειά του αυτή χρησιμοποιεί επιχειρήματα τόσο για υπαρκατά οπλικά συστήματα της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, όσο και για άλλα που πρόκειται να παραχθούν, παραποιώντας ωστόσο κρίσιμα στοιχεία, αφού"στην προεκλογική εκστρατεία του ο Ερντογάν παρουσιάζει  το "Εθνικό τανκ" ALTAY με κορεάτικο κινητήρα και ανύπαρκτο εργοστάσιο", αναφέρει Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Αεροσκάφη-drones και τανκς εγχώριας παραγωγής  είναι μεταξύ των προϊόντων που θα παρουσιαστούν ως δείκτης του πόσο ισχυρή έχει γίνει η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Προεδρία έχει ήδη διανείμει φωτογραφίες του ΤF-X μαχητικού αεροσκάφους που ολοκλήρωσε τις δοκιμές τροχοδρόμησης την περασμένη εβδομάδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι δύο άρματα μάχης Altay εγχώριας παραγωγής θα παραδοθούν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) στις 23 Απριλίου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που δεν κοινοποιήθηκαν στο κοινό είναι ότι τα άρματα μάχης είναι απλώς πρωτότυπα για τις δοκιμές του TSK, εξοπλισμένα με κορεατικούς κινητήρες και ότι το εργοστάσιο που θα παράγει το τανκ δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί."

Δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή ης BMC για το AlTAY

Μιλώντας στη Συνάντηση Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της BMC DEFENSE που πραγματοποιήθηκε τις προάλλες, ο Γενικός Διευθυντής της BMC, Murat Yalçıntaş, έκανε σημαντικές δηλώσεις για το Κύριο Άρμα μάχης ALTAY και τις δραστηριότητες της εταιρείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δραστηριότητες σειριακής παραγωγής στο πλαίσιο του έργου ALTAY Main Battle Tank Project, το οποίο ξεκίνησε επίσημα στις 29 Ιουλίου 2008, δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν για κάποιο διάστημα λόγω του εμπάργκο του γερμανικού ομίλου ενέργειας.

Η BMC θα παραδώσει φέτος στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα άρματα μάχης ALTAY, που παράγονται με ομάδες ισχύος που προμηθεύονται από τη Νότια Κορέα.

Η BMC κέρδισε τον διαγωνισμό παραγωγής σειριακής παραγωγής για το ALTAY Tank, που αναπτύχθηκε από την Otokar, το 2018. Μέχρι στιγμής, 5 ALTAY Tanks έχουν παραχθεί στο BMC,  στο Arifiye.

Επί του παρόντος, 2 Κύρια Άρματα μάχης ALTAY (AMT) ετοιμάζονται για παράδοση.

Αυτά τα δύο άρματα μάχης, τα οποία φέρουν κινητήρα από τη Νότια Κορέα, σχεδιάζεται να παραδοθούν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις 23 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή της BMC, Murat Yalçıntaş, ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δοκιμών περιμένει τα 2 άρματα ALTAY που θα παραδοθούν τον Απρίλιο.

Αυτές οι επιτόπιες δοκιμές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών και των στελεχών της BMC, αναμένεται να διαρκέσουν από 1,5 έως 2 χρόνια.

Η εταιρεία στοχεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του ALTAY με τον Korean Power Group το 2025.

Γιατί «New ALTAY»;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η BMC ονομάζει τα άρματα  που παράγονται επί του παρόντος στο Arifiye ως "New ALTAY". Ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της BMC, Mehmet Karaaslan, ο οποίος βρίσκεται στο ALTAY Project από τη θητεία του Otokar, εξηγεί τον λόγο αυτής της ονομασίας ως εξής:

«Το τανκ που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα παλιό τανκ. Αυτό είναι εντελώς "Νέο ALTAY". Σε αυτό το διάστημα, κάναμε πολλές αλλαγές στο τανκ ».

Ο Γενικός Διευθυντής της BMC DEFENSE Μεχμέτ Καραασλάν τόνισε ότι η Γερμανία δεν επέβαλε εμπάργκο μόνο στον όμιλο ενέργειας στο πλαίσιο του έργου ALTAY και είπε: «Όταν κατασκευάστηκε το πρώτο πρωτότυπο του ALTAY, βασικά το power pack ήταν ο κινητήρας που θα ερχόταν από μια ξένη χώρα. Υπήρχαν και άλλα υποσυστήματα που θα προέρχονταν από την ίδια δυτική χώρα.

Αυτή η δυτική χώρα αρνήθηκε να τα δώσει στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία κάποιες από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν αυτά δεν παρέχονται, το τάνκ δεν μπορεί να κατασκευαστεί. Σε ένα άκρως στρατηγικό όχημα μάχης ξηράς όπως ένα τανκ, δεν πρέπει να εξαρτάται κανείς από το εξωτερικό για μέρη του και ειδικά για τον κινητήρα του». 

O Κορεάτικος κινητήρας

Ο   Καραασλάν εξήγησε  για το θέμα του κινητήρα: "Η παραγωγή, ο σχεδιασμός και η δοκιμή τέτοιων συστημάτων είναι κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο. Όπου κι αν κοιτάξετε, η ομάδα ισχύος είναι μια διαδικασία 6-7 ετών. Λοιπόν, ο τουρκικός στρατός θα μείνει χωρίς τανκς για 6-7 χρόνια; Τότε λεγόταν ότι μέχρι να έρθουν αυτές οι εγχώριες λύσεις, θα έπρεπε να βρεθούν εναλλακτικές από άλλες χώρες"

Το 2025, θα είναι έτος  μαζικής παραγωγής των New ALTAY με την Korea Power Group και θα παραδοθούν στις ΤΕΔ

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σχεδιάζεται να συνεχιστεί η μαζική παραγωγή νέων ALTAY με τον εγχώριο και εθνικό όμιλο BMC.

To ανύπαρκτο εργοστάσιο κατασκευής των Altay

Ένα άλλο σημείο που επισημαίνεται είναι ότι το εργοστάσιο αρμάτων που θα κατασκευαστεί στην Άγκυρα, όπου θα γίνει μαζική παραγωγή του ALTAY , έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2024.

Το 2019 περίπου 2.200 στρέμματα γης, που βρίσκονται κοντά σε θαλάσσια λιμάνια στη Σακαρύα, δόθηκαν στην BMC ως επιχορήγηση για 49 χρόνια με την εγγύηση ότι θα απασχοληθούν 10.000 άτομα.

Η εταιρεία αναφέρει τη συγκέντρωση της παραγωγής αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας γύρω από την Άγκυρα ως αιτία για τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου.

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η γη στη Sakarya είναι πολύτιμη και ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κερδίσει από τη γη η ίδια, αντίθετα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στον διαγωνισμό.

Η εγκατάσταση στην Άγκυρα αναμένεται να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 100 αρμάτων.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι αν και εφόσον φτιαχθεί-ολοκληρωθεί το εργοστάσιο  των αρμάτων ALTAY στην Άγκυρα, θα ξεκινήσει η  μαζική παραγωγή τους το 2025 και βλέπουμε.

Κοινώς όπως λέει ο λαός μας σε σχέση με αυτά που διατυμπανίζει ο Ερντογάν, "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας'.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Οπλικά συστήματα 0

Τους έπιασε τρέμουλο τους Τούρκους-Δύο τάγματα αναβαθμισμένων ελικοπτέρων Apache AH-64E και AH-64A για την Αεροπορία Στρατού σε Αιγαίο και Έβρο σύντομα

Το ένα από τα δύο τάγματα θα είναι επίλεκτο, αφού θα αποτελείται από την αιχμή του δόρατος των Apache: την...
Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...