Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

«Λύσσαξε» ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας»! Στο στόχαστρο ξανά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το παραλήρημα του "πατέρα" του ιδεολογήματος της Γαλάζιας Πατρίδας δεν έχει τέλος και στρέφεται κατά πάντων, αυτή τη φορά στοχοποιώντας ξανά τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο του του εθνικιστή… influencer Τζιχατ Γιαϊτζί, ναύαρχο εν αποστρατεία και «θεωρητικό» της «Γαλάζιας Πατρίδας», βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επειδή φέρεται ως παγκόσμιος ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι ως… Πατριάρχης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης.

Αφορμή για τη νέα επίθεση του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, που διευθύνει ο Γιαϊτζί, στάθηκε τα όσα σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.

Στην ανάρτησή του ο Πενταρόφσκι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αναγνώριση της τοπικής εκκλησίας ως Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα. «Με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγνωρίζεται στην Εκκλησία μας το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, που σημαίνει εκκλησιαστική συνέχεια 1.000 ετών. Η πλήρης ολοκλήρωση της διαδικασίας του αυτοκεφάλου είναι επίσης υπέρτατου εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς ανοίγει τη δυνατότητα για νέα και πνευματική ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, πρόοδο και συμφιλίωση στην «μακεδονική» κοινωνία και κράτος» σχολίασε συγκεκριμένα.

Η αναφορά ωστόσο του Πενταρόφσκι σε Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση του Γιαϊτζί, ζητώντας από την Άγκυρα να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο των Σκοπίων για τους όρους που χρησιμοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Ο πρόεδρος Πενταρόφσκι συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Τα «μακεδονικά» ΜΜΕ και ο πρόεδρος ανακοίνωσαν τη συνάντηση ως «συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη» σχολίασε ανάρτηση του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ.

Δεν είναι πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτίθεται κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με απαξιωτικούς πολλές φορές χαρακτηρισμούς, ζητώντας από την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που θα περιορίσουν τον ρόλο του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...