Ελληνοτουρκικά

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άσκηση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα μαχητικά του δίδυμου του Anadolu

Με την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία να δείχνει ξεκάθαρα πως αναζητά ένα ατύχημα, η Αθήνα έχει θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της παρά το γεγονός πως πενθεί τους δύο ιπταμένους της που χάθηκαν στον βωμό του καθήκοντος, εκτελώντας μια απαιτητική άσκηση καθώς εκπαιδεύονταν όπως θα πολεμήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ανάγκη που υφίσταται ακόμα πιο πολύ από την στιγμή που υφίσταται και το Casus Beli από την πλευρά της Άγκυρας.

Ακόμα και σήμερα η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο 22 μαχητικά σε 9 σχηματισμούς, με τα 18 από τα μαχητικά να είναι οπλισμένα, έτοιμα για ένα «ατύχημα».

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των εμπλοκών και των οπλισμένων τουρκικών μαχητικών που μπαίνουν στο Αιγαίο όχι για να σημειώσουν παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου αλλά για να εμπλακούν με τα ελληνικά μαχητικά, έχει αναβαθμίσει την επικινδυνότητα των καταστάσεων που καλούνται να χειριστούν οι Έλληνες επιτελείς.

Η τουρκική αυτή προκλητικότητα φαίνεται πως έχει προβληματίσει και τις ΗΠΑ που τις επόμενες ημέρες στέλνουν το αεροπλανοφόρο τους «Τζορτζ Μπους» σε ελληνικά νερά, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα πως δεν θα δεχτούν καμιά «θερμή» κατάσταση στο Αιγαίο για τους επόμενους μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινείται αυτή την ώρα στο ύψος της Ζακύνθου στα δυτικά της, κοντά στα όρια του FIR Αθηνών, όπου ακόμα και αυτή την ώρα διενεργούνται αποπροσνηώσεις και εναέριοι ανεφοδιασμοί των F-18. Το αμερικανικό μεγαθήριο αναμένεται εκτός απροόπτου να «δέσει» στον Πειραιά στις 3 με 4 Φεβρουαρίου. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν και υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πως υπάρχει μια πιθανότητα να πλεύσει στην συνέχεια και στο βόρειο Αιγαίο κάνοντας ακόμα πιο ξεκάθαρο το μήνυμα προς την Τουρκία.

Παράλληλα στο πλαίσιο των στρατιωτικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες, είναι προγραμματισμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα τα Χάριερ του ισπανικού μίνι αεροπλανοφόρου. Τα μαχητικά των δύο χωρών θα συνεκπαιδευτούν την ερχόμενη Παρασκευή εκτός και αν αλλάξει το πρόγραμμα λόγω του πένθους για τον χαμό των δύο Ελλήνων πιλότων, σε περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου. Αν το «Χουάν Κάρλος», το ισπανικό μίνι αεροπλανοφόρο που μεταφέρει τα Χάριερ πλησιάσει και αυτό στην συγκεκριμένη περιοχή, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους έλληνες πιλότους να εξασκηθούν σε εικονικές προσβολές καθώς το συγκεκριμένο σκαρί είναι δίδυμο του τουρκικού «Anadolu».

Αύριο ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άσκηση στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Λήμνου με την χρήση πυρών στέλνοντας και από μόνες τους ένα ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας και ισχύος από τις εσχατιές του Αιγαίου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ