Ελληνοτουρκικά

Αιγαίο: Νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 12 εμπλοκές με οπλισμένα τουρκικά

Δύο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα ανοικτά της Ανδραβίδας που κόστισε τη ζωή στους δύο Έλληνες αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλητικές ενέργειες τους στο Αιγαίο με νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου και εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Η προκλητικότητα της Αγκυρας έχει ενταθεί καθώς όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκικών μαχητικών που πέταξαν πάνω από το Αιγαίο ήταν οπλισμένα

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη σημειώθηκαν 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Από τα 23 τουρκικά αεροσκάφη (22 μαχητικά F-16 και 1 κατασκοπευτικό CN235) που πέταξαν πάνω από το Αιγαίο τα 18 ήταν οπλισμένα.

Σε 12 περιπτώσεις οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη. 

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...