Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Γιατί οι ΗΠΑ φέρνουν το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush στο Αιγαίο τώρα;

Είναι γνωστό σε όλους ότι η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της χώρας μας, τόσο σε φραστικό επίπεδο από τον Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του, όσο και σε αεροναυτικό επίπεδο στο Αιγαίο, με τις διαρκείς και μεγάλες σε αριθμό παραβιάσεις του ΕΕΧ, υπερπτήσεις σε νησιά μας , εμπλοκές μαχητικών της πολεμικής μας αεροπορίας με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και  απόπειρα δημιουργίας ναυτικών επεισοδίων, έχουν θορυβήσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες  συμμάχους της σε ΕΕ ΝΑΤΟ, αλλά και τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον δείχνει στον Ερντογάν εμπράκτως την δυσαρέσκεια της, για την επιθετική στάση που ακολουθεί σε βάρος της Ελλάδας-Κύπρου, την μη αποδοχή εισόδου Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την άκρως φιλική στάση με εχθρούς της Δύσης, όπως είναι η Ρωσία, το Ιράν και εσχάτως η Συρία,  μην προχωρώντας στην πώληση των 40 F-16 BLOCK-70 και 40 κίτ εκσυγχρονισμού ισάριθμων  F-16 της πολεμικής της αεροπορίας.

Σε πρόσφατο άρθρο μας  είχαμε επισημάνει την τακτική της εισόδου πολλών οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών στο  Αιγαίο από τους Τούρκους, σε συγκερασμό με τις πολλές σκληρές αερομαχίες, αλλά και το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον ΕΕΧ μας ακόμη και "όταν τους έχουν πάρει την ουρά" τα φίλια μαχητικά.

Τα παραπάνω εγκυμονούν  σοβαρό κίνδυνο αεροπορικού ατυχήματος, παρεμφερές με αυτό του δολοφονικού ελιγμού που έκανε Τούρκος πιλότος  πριν από χρόνια, σκοτώνοντας τον Έλληνα πιλότο F-16 Ηλιάκη στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, πλησίον Καλύμνου και Κρήτης.

Γνωρίζοντας ότι οι ημέρες πριν και μετά την 31η Ιανουαρίου, λόγω της μαύρης επετείου της κρίσεως των Ιμίων είναι ιδιαίτερα πονηρές και συμβολικές, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει πάντα  τις αποφάσεις του Ερντογάν σε κάθε του  ενέργεια, είχαμε προτείνει  να γίνει επίκληση στο ΝΑΤΟ από εμάς για αποστολή των δύο(2)  από τις τέσσερις (4)  Μόνιμες Ναυτικές Δυνάμεις (SNF) SNMG2 και την SNMCMG2 στην περιοχή του Αιγαίου.

Ωστόσο οι ΗΠΑ γνωρίζοντας τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του καιροσκόπου Ερντογάν, ο οποίος είναι διατεθειμένος προκειμένου να επανεκλεγεί να κάνει τα πάντα, μηδέ εξαιρουμένης της πιθανότητας να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με μετεξέλιξή του σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την χώρα μας, παίρνουν τα αναγκαία μέτρα. 

Στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό από ανοικτές πηγές ότι οι ΗΠΑ αποστέλλουν  αρχές Φεβρουαρίου το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush και τα συνοδευτικά του πλοία στην Ελλάδα να" δέσουν" σε λιμάνι της χώρας μας , το πιθανότερο στον Πειραία.

Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο τον περασμένο Οκτώβριο είχε "δέσει" στη Σούδα. 

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις.

Η Αμερική βλέπει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και ενεργεί ανάλογα στέλνοντας παράλληλα  drones MQ-9 στην χώρα μας  εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και εντάσεων με την Τουρκία

 

Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN) 77

Είναι κλάσης και τύπου Nimitz,  πυρηνοκίνητο, με εκτόπισμα 102.000 τόνων και συνολικό μήκος 333 μέτρα, με δυνατότητα πλεύσης 56χλμ ανά ώρα. 

 Η κίνηση του επιτυγχάνεται χάρη σε 2 πυρηνικούς  αντιδραστήρες Westinghouse A4W (HEU 93,5%), 4 ατμοστρόβιλους 
 και 4 άξονες, συνολικής ισχύος 260.000 shp (194 MW)

Αισθητήρες και συστήματα επεξεργασίας

SPS-48E 3-D ραντάρ αναζήτησης αέρα
SPS-49A(V)1 Ραντάρ 2-D αναζήτησης αέρα
Ραντάρ ελέγχου πυρός SPQ-9B
2 × SPN-46 ραντάρ ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας
Ραντάρ ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας SPN-43C
Ραντάρ συστήματος προσγείωσης οργάνων SPN-41
Συστήματα καθοδήγησης NSSM 3 × Mk 91
Ραντάρ 3 × Mk 95

Ηλεκτρονικός πόλεμος & δολώματα

Σουίτα AN/SLQ-32A(V)4 Countermeasures
Αντίμετρα SLQ-25A Nixie Torpedo

Εξοπλισμός

Εκτοξευτής ESSM 2 × Mk 29
2 × RIM-116 Rolling Airframe Missile
3 × Phalanx CIWS[8]
Θωράκιση Kevlar 2,5 ιντσών (64 mm) πάνω από ζωτικούς χώρους

Φιλοξενεί συνολικά 90 εναέρια μέσα συνολικά , μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μαχητικά αεροσκάφη F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, αεροσκάφη ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα 

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το Αιγαίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, στέλνοντας παράλληλα δύο φορές μέσα σε διάστημα 3 μηνών αεροπλανοφόρο τους με συνοδευτικά πλοία στην περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν παρούσες,  έτοιμες να παρέμβουν ακόμη και στρατιωτικά αν απαιτηθεί, αποτρέποντας τον Ερντογάν από σκέψεις και τυχόν απόπειρα κατάληψης Ελληνικού νησιού, νησίδας, βραχονησίδων.

Βέβαια εξυπακούεται ότι πρώτα και πάνω από όλους την Εθνική κυριαρχία και την διασφάλιση των κυριαρχικών διακαιωμάτων της Πατρίδας μας, εγγυώνται οι άγρυπνοι φρουροί της που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...