Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία προεξοφλεί στρατιωτική αναμέτρηση Ελλάδας-Τουρκίας! Τούρκος Ναύαρχος Γιαϊτσί: Θα αναβιώσει η συνθήκη των Σεβρών

Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λέει μια παλαιά σοφή ελληνική παροιμία που ταιριάζει γάντι στα σχέδια πολλών μνηστήρων για το Αιγαίο.

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρει ότι “ όσοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι η διαδικασία απαξίωσης της Τουρκίας και πρόκλησης Τούρκων πολιτών σε κακές πράξεις έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη, ελάχιστα κατανοούν ότι πρόκειται για προετοιμασία για πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Αλλά αυτή είναι μόνο η δεύτερη πράξη του έργου, όπου το έργο συνεχίζεται ακόμη.

Ο Ερντογάν αναγκάζεται να εγκαταλείψει το θέμα των νέων μελών του ΝΑΤΟ, για την προσπάθεια να δημιουργήσει τη δική του εθνική «Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρώπη θα γίνει ένας νέος μεγάλος πόλεμος, σκοπός του οποίου είναι να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ΕΕ, να καταστρέψει τελικά αυτή τη χρηματοπιστωτική και οικονομική ένωση, που απειλεί το δολάριο (ΗΠΑ), έστω και υπό όρους. Η Ουάσιγκτον παίζει το παιχνίδι της”, καταλήγει το ίδιο.

Ουσιαστικά εδώ μας λέει ότι μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση θα αποτελούσε σχέδιο των ΗΠΑ, μετά την Ουκρανία, για να διαλυθεί η ΕΕ, η οποία αποτελεί το αντίπαλο δέος των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γιατσί διερωτάται για την τύχη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ    

Ο Τούρκος Ναύαρχος αναφέρει σε άρθρο του ότι “ τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να εξηγήσω ότι το σενάριο της απομάκρυνσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ παίχτηκε για να διαλυθεί η Τουρκία και να εφαρμοστεί ο χάρτης που προτάθηκε στην συνθήκη των Σεβρών.

Όταν το είπαμε για πρώτη φορά, εκείνοι που το θεώρησαν γελοίο και είπαν ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ, γιατί η Τουρκία έχει δικαίωμα βέτο, θα ασκήσει βέτο για την κατάργησή της» ήταν πάρα πολλοί.

Ωστόσο, έχω σχηματίσει αυτές τις απόψεις αναλύοντας τις πληροφορίες και τα έγγραφα εκατοντάδων πολύτιμων μελών του @turkdegs (MAVI VATAN Maritime and Global Strategy Center, δημοσίως γνωστό ως TÜRKDEGS).

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω πώς ζωντάνεψε αυτό το σενάριο, χρονολογικά, με πολύ σύντομα ντοκουμέντα και πληροφορίες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα σημειώσουμε την ιστορία. Στον δυτικό κόσμο έχουν αυξηθεί οι συζητήσεις για απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ή ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ, καθώς  η συμπεριφορά της είναι ασύμβατη με την συμμαχία.

Μην νομίζετε ότι αυτές οι συζητήσεις οφείλονται στους όρους που θέτει η Τουρκία κατά της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ή λόγω των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας.

Αυτή είναι η σημερινή αυλαία ενός θεάτρου που ξεκίνησε να παίζεται πριν από περίπου εννέα χρόνια, το 2014, Όταν ξεκίνησε η δίωξη των Γκιουλενιστών άρχισαν και οι συζητήσεις εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η ρητορική της «απέλασης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ» ήρθε στο φως όταν η δομή των Φετουλεχιστών ορίστηκε επίσημα ως «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα FETO» το 2014.

«Είναι καιρός να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ» του Jonathan Schanzer στο περιοδικό Politico στις 9 Οκτωβρίου 2014.

Το άρθρο με τίτλο, «Το φτωχό ιστορικό της Τουρκίας ως ενεργού εταίρου του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κριθεί αποκλειστικά από τις στρατιωτικές της δραστηριότητες. Η Τουρκία είναι μια χαμένη υπόθεση. Δεν είναι εταίρος του ΝΑΤΟ. Δεν είναι επίσης εταίρος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους». επίσης, τον Οκτώβριο του 2014, όταν ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος για την Προάσπιση των Δημοκρατιών, Jonathan Schanzer, έκανε μια αξιολόγηση με τίτλο «Ήρθε η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ».

Ό ίδιος έγραψε ένα άρθρο με βασική ιδέα «Η αναταραχή στη Συρία αποκάλυψε μόνο μια αλήθεια, ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον αξιόπιστος σύμμαχος», το έτος 2015.

Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τους Φετουλεχιστές είναι επίσης μέρος αυτού του σεναρίου.

Αυτή η πρόκληση της FETO, που έφερε την Τουρκία και τη Ρωσία η μια εναντίον της άλλης, έφερε αντιμέτωπη και την Τουρκία και το ΝΑΤΟ.

Μετά από αυτό το γεγονός, ο Gilbert Mercier (αρχισυντάκτης του News Junkie Post και συγγραφέας του The Orwellian Empire) στο counterpunch.org την 1η Δεκεμβρίου 2015 γράφει, "Θα απομακρυνθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ;"

Σε άρθρο με τίτλο «Η κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία είναι αναμφίβολα πρόκληση. Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει επιδείξει αυτοσυγκράτηση και απέφυγε την κλιμάκωση της έντασης μη ανταπαντώντας στρατιωτικά. Ένα ρωσικό στρατιωτικό αντίποινο θα μπορούσε να είχε επιτρέψει τη χρήση του άρθρου 5 του καταστατικού χάρτη του ΝΑΤΟ, το οποίο ορίζει ότι όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν σε περίπτωση επίθεσης σε οποιοδήποτε μέλος».

Αμέσως μετά, στις 4 Δεκεμβρίου 2015, ο ακαδημαϊκός του Ινστιτούτου Cato Ted Galen Carpenter, δημοσίευσε στο The National Internet, τονίζοντας την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου στο άρθρο του με τίτλο «Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι μια συμμαχία ειρηνικών δημοκρατιών. Τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι η Τουρκία δεν πληρεί αυτό το πρότυπο».

Μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της FETO της 15ης Ιουλίου 2016, που ήταν το εγχείρημα του διαμελισμού της Τουρκίας και της εφαρμογής της συνθήκης των Σεβρών, οι συζητήσεις για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ αυξήθηκαν.

Υπάρχουν πολλές δηλώσεις ότι «η Ελλάδα έχει νόμιμο δικαίωμα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων και να εξοπλίσει τα νησιά με όπλα, και ότι η αντίθεση της Τουρκίας στη χρήση αυτών των νόμιμων δικαιωμάτων από την Ελλάδα είναι αιτία πολέμου και «αντίθετη”, στις διατάξεις και το πνεύμα της Συνθήκης για το ΝΑΤΟ».

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα: Manfred Weber, Γερμανός πολιτικός και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 23 Ιουλίου 2020· Ανέφερε ότι «η αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας δεν θα αποτελέσει ποτέ αιτία πολέμου και ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης».

Στις 27 Αυγούστου 2021, ο Πρόεδρος Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ υποστήριξε την Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πάνω από 12 μίλια στη Θάλασσα των Νησιών, λέγοντας: «Η Τουρκία προσπαθεί να την εμποδίσει να επεκτείνει νόμιμα τα ελληνικά χωρικά ύδατα παραβιάζοντας κάθε νόμιμη κανόνες.
Σύμφωνα με την UNCLOS του 1982, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Το κράτος δικαίου είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο να απειλείται η Ελλάδα από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ με τέτοιο τρόπο ώστε η κυριαρχία της να αμφισβητείται».

Στο σημείωμα διαμαρτυρίας που δόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, ζητήθηκε από την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμορφώνονται με το μη στρατιωτικό καθεστώς των Νήσων Ανατολικών Νήσων (Αιγαίου) και ότι τα αμερικανικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται για να παραβιάσουν αυτό το καθεστώς.

Επ' αυτού, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, σχετικά με το ζήτημα της παρουσίας  τεθωρακισμένης μονάδας από την Ελλάδα στα Νησιά στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, είπε: «Δεν είναι ώρα για δηλώσεις ή ενέργειες που μπορεί να να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ. Δεν τίθεται θέμα κυριαρχίας τους σε αυτά», είπε.

«Η Τουρκία απειλεί την ασφάλεια του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Μενέντεζ δήλωσε ότι ανησυχεί για την αγορά δεύτερης συστοιχίας S-400 από την Τουρκία και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία παραβίασε προκλητικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Στις 25 Οκτωβρίου 2022, το άρθρο με τίτλο «Το ΝΑΤΟ πολιτικοποιεί τον αγώνα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας» δημοσιεύτηκε στους The Eurasia Times αναφέρεται ότι  «ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να προστατεύσει το δικαίωμα της Ελλάδας στα νησιά και τις βραχονησίδες της Θάλασσας των Νησιών (Αιγαίου).

Δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο αναφέρονταν  ότι η Ινδία θα προστατεύσει την Ελλάδα από την τουρκική τυραννία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας.

«Είναι πραγματικά η Τουρκία σύμμαχος των ΗΠΑ;» που γράφτηκε από τον Μπόμπι Μίλερ στην Εθνική Επιθεώρηση στις 19 Δεκεμβρίου 2022.

Το άρθρο αναφέρει ότι , «πρόσφατα, ο Πρόεδρος Ερντογάν απείλησε να εκτοξεύσει πυραύλους στην Αθήνα και να εισβάλει στη Συρία. Συνέλαβε υποτιθέμενους κατασκόπους του Ισραήλ, απαγόρευσε τον κύριο αντίπαλό του από την πολιτική και αποδυνάμωσε το ΝΑΤΟ αποδοκιμάζοντας την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην συμμαχία.

Ο Ερντογάν είναι αναξιόπιστος και απειλεί τη διεθνή κοινότητα. Γιατί λοιπόν η Τουρκία εξακολουθεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Είναι καιρός η Αμερική να αλλάξει την προσέγγισή της απέναντι στην Τουρκία”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ πολλών άλλων.

Νομίζουμε ότι ο Τούρκος Ναύαρχος τελεί σε σύγχυση και δεν κατανοεί ότι δεν “βρέχει”, απλά η πλειοψηφία του πολιτισμένου κόσμου, ασχέτως συμφερόντων διατυμπανίζει το αυτονόητο, ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και όχι το αντίθετο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...