Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

H...«Κόκκινη Σημαία», ο Ακάρ, το...νησί στο «εξωτερικό» και η εσάνς Εξαρχείων στις οθόνες των Τούρκων μέσω του TRT

Η βιομηχανία της τηλεόρασης έχει τεθεί ξεκάθαρα στην υπηρεσία του καθεστώτος του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθώντας να υποστηρίξει το αφήγημά του πως η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από εχθρούς, χρησιμοποιεί και τις τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στην γειτονική χώρα προκειμένου να «γαλουχήσει» την κοινή γνώμη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε από χθες να προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, την TRT, η πολεμική σειρά «Al Sancak» που στα ελληνικά σημαίνει η «κόκκινη σημαία».

Στην πρεμιέρα της μάλιστα παραβρέθηκε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, που δεν θα μπορούσε να λείπει, καθώς από τα γυρίσματα εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως υπήρξε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το…«στόρι» στο πρώτο επεισόδιο έχει ως εξής. Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας αναλαμβάνει να εξουδετερώσει «κακούς» λαθρεμπόρους όπλων που θα συναντηθούν με τρομοκράτες που θέλουν το κακό της Τουρκίας σε ένα νησί στο…εξωτερικό.

Οι στρατηγοί συζητούν το περιεχόμενο και τους στόχους της αποστολής σε μια αίθουσα στην οποία φιγουράρει ο χάρτης της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Στην συνέχεια οι τούρκοι τηλεθεατές παρακολουθούν την τηλεφωνική επικοινωνία του εγκεφάλου των κακών με την προστατευόμενή του λαθρέμπορο όπλων την Νάντια, στην οποία λέει ότι θα χρειαστεί να περάσει και από την Αθήνα…

Στην συνέχεια οι Τούρκοι κομμάντος επιβιβάζονται σε ένα υποβρύχιο του τουρκικού στόλου που τους αφήνει στα ανοιχτά του νησιού που είναι οι στόχοι, αφού πρώτα έχουν αναφερθεί στη «Γαλάζια Πατρίδα». Όταν ξεκινά η δράση, οι «κακοί» οπισθοχωρούν σε ένα καταφύγιο από σκυρόδεμα στους τοίχους του οποίου είναι γραμμένα συνθήματα στα…Ελληνικά. Τα συνθήματα φαίνεται να είναι εμπνευσμένα από τα…Εξάρχεια…

Αφού τελικά οι τούρκοι κομμάντος νικούν και επιστρέφουν με το υποβρύχιο να πλέει σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με…νησάκια (Αιγαίο;) τριγύρω… στο debriefing ο αρχηγός τους τους λέει πως πλέον ξεκινά μια νέα εποχή που η Τουρκία θα κυνηγά τους εχθρούς της και…εκτός συνόρων…

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου αναφέρει σχετικά με την πρεμιέρα που παρακολούθησε ο Ακάρ: «Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη νέα τηλεοπτική σειρά της TRT, η οποία αφηγείται τους «ήρωες που δίνουν ζωή στο αστέρι, την ημισέληνο, το αίμα στη σημαία και τη γη στη ζωή».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar συνόδευσε τον ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu, τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Atilla Gülan.

Μαζί με τον Υπουργό Ακάρ, ο Πρόεδρος του TRT Ahmet Albayrak, ο Γενικός Διευθυντής του TRT Mehmet Zahid Sobacı, προσωπικό του υπουργείου και ηθοποιοί παρακολούθησαν επίσης το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Συγχαίροντας την ομάδα παραγωγής και τους ηθοποιούς ενώ έλαβε χειροκροτήματα από το κοινό στο τέλος του πρώτου επεισοδίου, ο υπουργός Ακάρ είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να πούμε τον ηρωισμό και τη θυσία του Μεχμέττσι, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσία στο σπίτι και σε όλη την σύνορα, και ότι αυτά τα γνωρίζει το ευγενές έθνος μας».

Στο τέλος της τελετής, η αφίσα της τηλεοπτικής σειράς Al Sancak δωρίσθηκε στον Υπουργό Akar από τον Γενικό Διευθυντή του TRT Zahid Sobacı».

Η περιγραφή του πρώτου επεισοδίου από την εταιρεία παραγωγής αναφέρει: «Ο διοικητής της ομάδας Ειδικών Αποστολών Ali Banazlı συγκεντρώνει την ομάδα του με μια ξαφνική πληροφορία. Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από ύποπτη πηγή με την κωδική ονομασία «Λευκός Άγγελος», μια πολύ σημαντική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα νησί του εξωτερικού, ένα μεγάλο δίκτυο που παρέχει όπλα και χρηματοδότηση στις οργανώσεις θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των τρομοκρατών. Εάν η ομάδα Ομάδα Ειδικών Αποστολών πετύχει, όχι μόνο θα εξαλείψει την απειλή για την εθνική ασφάλεια για την Τουρκία, αλλά θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στους δολοφόνους του καπετάνιου Atilla, ο οποίος μαρτύρησε πρόσφατα.

Μια έκπληξη περιμένει την Ομάδα Ειδικών Αποστολών στην επιχείρηση όπου υπάρχει επικινδυνότητα. Ο εχθρός είναι πολύ πιο πολυάριθμος από όσο νομίζεις. Καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο λοχαγός Άλι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με μία μυστηριώδη έμπορο όπλων που ονομάζεται Νάντια. Αυτό που θα συμβεί μετά από αυτή τη συνάντηση θα βάλει τον Λοχαγό Ali σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο.

Ο Uğur Güneş και ο Gülsim Ali İlhan μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο "Al Sancak". Παίζουν οι ηθοποιοί όπως R. Aybars Düzey, Emre Dinler, Cem Kurtoğlu, Ahmet Yenilmez, Osman Soykut, İdris Nebi Taşkan, Ahmet Olgun Sünear, Melih Özdoğan, Tezhan Tezcan, Ömer Faruk Aran, Murat İnce, Fatihın Sayküzer».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ