Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ξέρει πολλά ο Τζ. Μπόλτον! “Καρφώνει” συνέχεια τον Ερντογάν: Υπάρχει τουρκική διαρροή σχεδίων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία;

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, συνεχίζει να αμφισβητεί σοβαρά την Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ, και την “καρφώνει” για τις κινήσεις της από εδώ και στο εξής.

Σε άρθρο της WSJ, ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος αναφέρει ότι “ η Τουρκία είναι μέλος του NATO, αλλά δεν συμπεριφέρεται σαν τέτοιο.

Θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η αποβολή ή η αναστολή της, για να τονιστεί το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών στην χώρα, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον Ερντογάν να ανατρέψει την ψήφο και να δώσει στους υποψηφίους της αντιπολίτευσης μια πραγματική ευκαιρία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η δήλωση του έμπειρου Αμερικανού συμβούλου θα ήταν απλά μια ακόμη προσπάθεια κατά του στυγνού καθεστώτος της Άγκυρας, στην πορεία για τις εκλογές αν δεν είχαμε τις εξής πληροφορία για την Άγκυρα από τον Έλληνα ειδικό Νίκο Μιχαηλίδη, με πρόσβαση σε κουρδικές πηγές:

“Κυκλοφορεί πληροφορία πως στελέχη ασφαλείας των ΗΠΑ σε συνάντηση τους με την ηγεσία των Κούρδων στην Βόρεια Συρία, φέρονται να δήλωσαν πως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Τουρκία διέρρευσε στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη Ρωσία. Συγκλονιστικό, αν ισχύει”.

Τι μπορεί να ισχύει και τι φοβούνται οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η πληροφορία για την οποία αναμένουμε περισσότερα, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι μια “ πυρηνική βόμβα” για την τύχη του Ερντογάν, και τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σίγουρα έχουν στοιχεία για τις σχέσεις της Άγκυρας με την Μόσχα και την Τεχεράνη, για να μην ξεχνιόμαστε, οι οποίες θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος της δυναστείας του Ερντογάν, αλλά και ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο.

Σε ένα υποθετικό σενάριο, αν το καθεστώς Ερντογάν καταλάβει ότι πλησιάζει το τέλος του, τότε θα ήταν ικανό, ( εφόσον ισχύει λέμε πάντα η πληροφορία για διαρροή στην Μόσχα) να τινάξει στον αέρα την συμμαχία, με μια πολεμική κίνηση στο Αιγαίο.

Λέμε το Αιγαίο, αφού η θάλασσα αυτή ελέγχει την είσοδο και την έξοδο από τα Στενά του Βοσπόρου προς την Μαύρη θάλασσα.

Το τουρκικό καθεστώς πάντως είναι σφόδρα αντίθετο σε κάθε κίνηση των ΗΠΑ στην Ελλάδα, και στοχοποποιεί συνεχώς και αδιαλείπτως, κάθε αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, αλλά και την Κρήτη, με δηλώσεις και κινήσεις εξόχως δυναμικές, κάτι που δείχνει ότι φοβάται ...κάτι.

Επίσης οι Τούρκοι διαβλέπουν ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα και το Αιγαίο, τους βάζει όριο στα σχέδια τους για αναβίωση των νεο-οθωμανικών ονείρων τους, σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, ενώ βάζει “φωτιά” και στα έτερα τουρκικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκία και Ρωσία όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, έχουν σχεδιάσει τα δικά τους σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο, με ένα πιθανό είδος “διαμοιρασμού” περιοχών και συμφερόντων, και εκεί επάνω όλες οι κινήσεις, ακόμα και η διαρροή μυστικών του ΝΑΤΟ, θεωρείται ότι είναι πιθανές.

Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς Ερντογάν είναι ικανό να συμμαχήσει ακόμα και με τους “ εξωγήινους”, για να πετύχει τα νεο-οθωμανικά σχέδια του πουλώντας εκδούλευση σε όλους όσους θεωρεί ότι συμφωνούν με αυτό.
       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...