Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Φαρμακονήσι: Νέο βίντεο από τις προκλήσεις των Τούρκων στο ελληνικό Λιμενικό

Νέο βίντεο από τις τουρκικές προκλήσεις στο Φαρμακονήσι έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το υλικό που δημοσιεύει ο τηλεοπτικός σταθμός ΟΡΕΝ, οι Τούρκοι πλησιάζουν πολύ κοντά στο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού προκειμένου να προκαλέσουν διακινδυνεύοντας ακόμη και ατύχημα στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο:

 

Εν τω μεταξύ, τα ελληνικά σκάφη κάνουν ό,τι μπορούν για να απωθήσουν τα τουρκικά αλιευτικά, ενώ συγκεκριμένα αλιευτικά φαίνεται ότι συνεχώς επιχειρούν να ψαρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τους ψαράδες και τους ντόπιους να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

«Θα πνιγεί ο μαλ...» - Βίντεο με τους ελιγμούς των Τούρκων σε σκάφος του Λιμενικού

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε απόσταση αναπνοής από το νησί βρέθηκαν τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη από τα οποία άρχισε το νέο προκλητικό επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του Λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο, από τουρκική ακταιωρό.

Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν τις λιμενικές Αρχές για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση. Ένα πλωτό περιπολικό της ελληνικής ακτοφυλακής κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή για να προσεγγίσει τα τρία τουρκικά σκάφη που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία σκάφου της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές «σε ασφαλή τομέα» όπως ενημέρωσε επισήμως το Λιμενικών αναγκάζοντας την τουρκική ακταιωρό να αποχωρήσει κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

 «Όσο δεν αλλάζει στάση η Τουρκία, τέτοια συμβάντα θα συνεχιστούν» δηλώνουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο protothema.gr.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ