Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τους "έτσουξε" τους Τούρκους η ελληνογαλλική άσκηση! Απειλούν το Παρίσι για την στάση του στην Λιβύη-Αμερικανο-ρωσική “ναυμαχία” στο Ιόνιο-Αδριατική

Έχουν χάσει εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα οι Νεο-Οθωμανοί Τούρκοι και απειλούν την Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν για την πολιτική της σε Λιβύη και Συρία, σε συνέχεια  των απειλών σε Ελλάδα και άλλες χώρες, εκτός της Αιγύπτου και σύντομα όμως κατά του Ισραήλ, λόγω νέας κυβέρνησης Νετανιάχιου.

Είναι σημαντικό να δούμε ότι η Άγκυρα συμπεριφέρεται ως μεσαία υπερδύναμη, θεωρώντας τον εαυτό της υπεράνω χωρών σαν την Γαλλία, και αυτό δείχνει το μέτρο της αλαζονείας που διακατέχει το καθεστώς Ερντογάν, προκαλώντας την εξαγωγή λίαν επικίνδυνων σεναρίων  το επόμενο διάστημα.     

Σε ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας, ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, την Τρίτη κάλεσε το Παρίσι σε απαιτητικό τόνο, να “ευθυγραμμίσει” τις πολιτικές του με την Άγκυρα σε περιοχές όπως η Συρία και η Λιβύη.

Ο Αλτούν είπε στην ομιλία του ότι η Γαλλία πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι η αυξανόμενη αστάθεια σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο θέτει επίσης το πρόβλημα της μετανάστευσης και των μετακινήσεων προσφύγων προς την Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία".

Με λίγα και απλά λόγια οι ακόμα και οι “μικρομεσαίοι” αξιωματούχοι του Ερντογάν, απειλούν τους Γάλλους για την  Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία, αφού υπάρχουν ζωτικά τουρκικά συμφέροντα, τα οποία οφείλουν να λάβουν υπόψιν.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Επίσης είναι φανερό ότι οι Τούρκοι έχουν ενοχληθεί υπερβολικά από την πρόσφατη ελληνογαλλική και γαλλοκυπριακή άσκηση, ενώ έχουν πλέον ως κύριο στόχο να “θρυμματίσουν” την ελληνογαλλική αμυντική συμμαχία.

Εκτιμάται ότι πλέον είναι φανερό σε όλες τις χώρες της περιοχής, ότι η σημερινή Τουρκία αναζητά καθεστώς Οθωμανικής αυτοκρατορίας, κάτι που θα πληρωθεί πολύ ακριβά από την Άγκυρα.

 

Αμερικανο-ρωσική “ναυμαχία” σε Ιόνιο-Αδριατική

Νέα επιχείρηση του ρωσικού ναυτικού σε Ιόνιο και Αδριατική, έθεσε σε συναγερμό το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.

Ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι και πάλι περίπλοκη στην Αδριατική Θάλασσα.
Υπάρχουν δύο μονάδες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες έχουν εισέλθει στη νότια Αδριατική ακολουθώντας το  αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες η ομάδα μάχης του  USS George H.W. Bush, που αποτελείται από το αεροπλανοφόρο, ομάδα αντιτορπιλικών (DESRON) 26, το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Ticonderoga USS Leyte Gulf (CG 55), το αντιτορπιλικό ITS Andrea Doria ( D 553) και μια φρεγάτα κλάσης Bergamini, βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση περίπου 4,5 km από ρωσικό πλοίο που φέρεται να είναι η Φρεγάτα Admiral Kasatonov.

Την ίδια στιγμή σίγουρα υπάρχει ένα άλλο ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Αδριατική Θάλασσα, και αυτό είναι το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin το οποίο έχει εντοπιστεί και στο παρελθόν στο Ιόνιο πέλαγος.
Σήμερα το ρωσικό πλοίο πλέει μεταξύ Απουλίας και Αλβανίας.

Το πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση είναι η σημερινή πρωινή αποστολή ενός UN Navy Sikorsky MH-60R που περιπολούσε ολόκληρη τη νότια Αδριατική.

Οι πηγές δεν αναφέρουν ότι κάτω από το νερό βρίσκεται τουλάχιστον ένα ρωσικό υποβρύχιο, για αυτό και η πτήση του ελικοπτέρου MH-60R, εξοπλισμένο με πυραύλους.

Η περιοχή μεταξύ του Ιονίου και της Αδριατικής έχει τρομερή  κίνηση συνολικά εδώ και 6 μήνες, ενδεικτικό των πολεμικών παιγνίων ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας