Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πρόκληση από Μόσχα-Ρωσικά ΜΜΕ στοχοποιούν την Ελλάδα για την άσκηση Κολοσσός στην “αποστρατικοποιημένη” Ρόδο

Σχέδιο ουσιαστικά στήριξης της παράνομης και παράλογης “ τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδος” και πλήρη σύμπλευση με την Άγκυρα επιχειρείται από ρωσικά ΜΜΕ, με τις ευλογίες του Κρεμλίνου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα την ανάμειξης της χώρας στην Ουκρανία, ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι “ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Κοσοσσός-22» στο νησί της Ρόδου, το οποίο έχει το καθεστώς αποστρατικοποιημένης νήσου.

Στις ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν πολλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών, ενώ στο νησί συμμετείχε εκτενώς ο ελληνικός στρατός και με εναέρια μέσα”, καταλήγει  το ρωσικό δημοσίευμα.

Στην «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22» επιπλέον του προσωπικού και των μέσων της 95 ΑΔΤΕ, συμμετείχαν και οι ακόλουθες μονάδες:

● 2 Αεροσκάφη F-16 σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (ΕΑΥ)

● 2 Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) AH-64 A/D (APACHE).

● 2 Ελικόπτερα Αναγνώρισης (Ε/ΠΑΝ) OH-58D Kiowa Warrior.

● 2 Ελικόπτερα UH-1H.

● Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Η ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» είναι Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων μεσαίας κλίμακας της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στην οποία συμμετείχαν οι οργανικές της Μονάδες, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και Μαχητικά Αεροσκάφη. Οι ασκούμενες δυνάμεις εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και στην εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και από Μαχητικά Αεροσκάφη, με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Τι επιδιώκει πλέον η Μόσχα συμπλέοντας με τους Τούρκους

Η Μόσχα, σε κάθε περίπτωση είτε συμμετείχε η Ελλάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή στρατιωτικού υλικού ή όχι, είχε, έχει και θα έχει εσαεί, ως κύριο συμφέρον την ανοικτή δίοδο στο Αιγαίο για ευνόητους λόγους.

Η Ρωσία για τα δικά της συμφέροντα δεν επιθυμεί επουδενί την παρουσία ισχυρών ελληνικών δυνάμεων στα νησιά, πάνω στην ρότα των ρωσικών πλοίων που κινούνται μέσω Στενών του Βοσπόρου στην Συρία.

Οι Μοσχοβίτες δεν επιθυμούν επίσης με τίποτα την παρουσία Αμερικανών, όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ούτε στα νησιά με κανέναν τρόπο, αφού έτσι θα ήταν κάθε στιγμή τα πλοία τους κάτω από στο στόχαστρο των Αμερικανών.

Η παρουσία αμερικανικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Λάρισα (UAV) MQ-9 Reaper, δημιουργούν νέες ισορροπίες στο ζήτημα της επιτήρησης του Αιγαίου και της ευρύτερης περιοχής.

Το ποτήρι όμως “ ξεχείλισε’ για την Μόσχα, από τις φήμες για αποστολή ελληνικών S-300 PMU-1 στην Ουκρανία, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από την χώρα μας λόγω των τουρκικών απειλών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η σύμπλευση της Ρωσίας με την Τουρκία δεν πρόκειται να φέρει καλά πράγματα για την χώρα  μας, η οποία ευρίσκεται ανάμεσα σε “ συμπληγάδες”, αφού ο Ερντογάν μας απειλεί καθημερινά, και με την ανοχή του “ορθόδοξου” Πούτιν όπως όλα δείχνουν.         

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...