Ελληνοτουρκικά

Νυχτερινές επιδρομές τουρκικού drone πάνω από Κίναρο και Καλόγερους

Τα αντανακλαστικά της ελληνικής αεράμυνας δοκιμάζει το τουρκικό καθεστώς - Διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο. 

Τελικά οι Τούρκοι ήρθαν... μεσάνυχτα. Πώς; Με UAV's!

Προφανώς το τουρκικό καθεστώς ή δεν έχει αντιληφθεί ποιον έχει απέναντί του ή όντως μετρά το πόσο καλά είναι τα αντανακλαστικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αλήθεια είναι πως τα μηνύματα που πηγαίνουν στα τουρκικά επιτελεία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για την αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις μαγκές που επιχειρούν στο Αρχιπέλαγος, όποια ώρα κι αν είναι... είτε μέρα είτε νύχτα. Είτε με μαχητικά είτε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η Πολεμική Αεροπορία όχι μόνο αντέδρασε, αλλά το ΓΕΕΘΑ έστειλε και ενημέρωση άμεσα στους δημοσιογράφους για την παραβίαση του FIR Αθηνών και την υπέρπτηση!

Οι Τούρκοι λοιπόν επιχείρησαν να μας πιάσουν στον ύπνο τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/11), στέλνοντας ένα UAV να πραγματοποιήσει υπέρπτηση πάνω από το νησάκι Καλόγεροι στις 00:44 στα 19.000 πόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ίδιο μη επανδρωμένο μάλιστα, στις 01:21 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο επίσης στα 19.000 πόδια.

Η αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας ήταν άμεση και αποφασιστική, με το τουρκικό UAV να στοχοποιείται από την πρώτη στιγμή που «έσπασε» το FIR Αθηνών. Επισημαίνουμε ξανά πως για μια σοβαρή αεράμυνα, όπως είναι αυτή που διαθέτει η χώρα μας, ένα drone της Τουρκίας είναι ο πλέον εύκολος στόχος. Ωστόσο, δεν παύουν αυτές οι παραβιάσεις και υπερπτήσεις να προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στην στρατιωτική ηγεσία, που αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπισή τους.

Θυμίζουμε πως χθες, Πέμπτη 24/11, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν 91 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου με συνολικά 18 αεροσκάφη. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά πάγια πρακτική, 7 ζεύγη F-16, ένα ζεύγος F-4 και δύο κατασκοπευτικά CN-235.

Τα 10 από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και σημειώθηκαν 7 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Σχετικά με τις υπερπτήσεις, το ένα ζεύγος F-16 πέταξε στις 13:31 πάνω από τα νησιά Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στα 28.000 πόδια.

Τρία λεπτά αργότερα, άλλα δύο ζεύγη πέταξαν πάνω από τα ίδια νησιά, το ένα στα 24.000 πόδια και το άλλο πιο χαμηλά στα 15.000 πόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...