Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Γερμανία καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν -Καθ. Συρίγος: Δεν θα έρθουν Λουξεμβουργιανοί πεζοναύτες να πολεμήσουν για το Καστελόριζο

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα...», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

 

Στην Αθήνα ο Σολτς στις 26-27 Οκτωβρίου

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, απευθείας από το Παρίσι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Καθηγητής Συρίγος 

Την ίδια στιγμή ο Υφυπουργός παιδείας και καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος σχολιάζει δεικτικά για την ξένη βοήθεια: 

Δεν θα έρθουν Λουξεμβουργιανοί πεζοναύτες να πολεμήσουν για το Καστελλόριζο, εμείς θα πολεμήσουμε. Ο Ερντογάν, όταν δρα, ανοίγει πάντα πολλά θέματα ταυτόχρονα και θα είναι στα όρια μεταξύ διεθνούς δικαίου και παρανομίας.Όπως και στην περίπτωση του Έβρου το 2020, η Ελλάδα κράτησε και αντιστάθηκε στην υβριδική επίθεση της Τουρκίας. Στο πλευρό μας συμπαρατάχθηκαν η Ε.Ε. και η διεθνής κοινότητα. Το κρίσιμο σημείο είναι να κρατήσεις εσύ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ