Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Υπαρκτό σενάριο! Mαζική χρήση 200-300 Bayraktar TB2-Akinci κατά κρίσιμων υποδομών στην Αθήνα σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

Ρώσοι και ξένοι αναλυτές προειδοποιούν για κίνδυνο πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εκτιμώντας ότι υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός τουρκικών διεκδικήσεων, σε Αιγαίο κυρίως αλλά και στην Α.Μεσόγειο.

Ξένοι στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι “ο τουρκικός στρατός διαθέτει τώρα, τουλάχιστον 200-300 εξοπλισμένα με μικρούς πυραύλους Bayraktar TB2, και Akinci.

Όλα αυτά τα τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολή κατά της ελληνικής πρωτεύουσας για παράδειγμα.

Ένα από τα σενάρια που θα αφορούσε την άμεση εξέλιξη των γεγονότων, υποδηλώνει ότι η Άγκυρα θα εξαπέλυε πιθανότατα μια μαζική επίθεση με drone, σε συνδυασμό με περισσότερες από 100 πυραυλικές επιθέσεις από βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ”.

Ξένοι και Ρώσοι ειδικοί θεωρούν ότι κατάσταση μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, κλιμακώθηκε απότομα μετά την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη.

"Μετά τη συνάντηση της 3ης Οκτωβρίου, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις με το αποτέλεσμα με τη μορφή ανακοίνωσης την de facto εξερεύνηση για ανεύρεση υδροθωράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, από την Τουρκία το επόμενο διάστημα.

Ελλάδα και  Αίγυπτος αντέδρασαν αμέσως, εκφράζοντας την άρνησή τους να αναγνωρίσουν αυτή τη συμφωνία, καθώς θεωρούν αυτην την περιοχή της λιβυκής ΑΟΖ ως τομέα των δικών τους οικονομικών συμφερόντων.
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η τουρκική πλευρά ενδέχεται να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση πριν την έναρξη των προεδρικών εκλογών το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόσχημα μπορεί να είναι η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών εντός του Αιγαίου και η υπεράσπιση ομοεθνών τους στη Δυτική Θράκη”, τονίζει το άρθρο.

Τι θα κάνει η Τουρκία σε περίπτωση στρατιωτικής κρίσης με την Ελλάδα

Η Άγκυρα έχει πολλά προβλήματα να λύσει,αφού πιλότους σε επαρκή νούμερα για μεγάλες διαθεσιμότητες δεν έχει,  ενώ ο κίνδυνος πολλαπλών μετώπων ( Κούρδοι, Σύριοι) φοβίζει το τουρκικό γενικό επιτελείο για διασπορά δυνάμεων.

Για αυτό ίσως είναι εφικτή μια μαζική επίθεση τουρκικών drone κατά της Ελλάδος σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης.

Εκτιμάται ότι η Τουρκία, θα έκανε χρήση μαζικά των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων της σε όλα τα σενάρια ενός ελληνοτουρκικού πολέμου ή κρίσης, μικρής ή μεγάλης διάρκειας.

Ο λόγος αφορά την προσπάθεια μηδενικής αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, και η καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπως λιμάνια, διυλιστήρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και πολλά άλλα.  

Η Τουρκία παράγει drone και UAV σε μεγάλους αριθμούς, ενώ τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει :ι “Καθώς οι ΗΠΑ ανακατευθύνουν τα αποθηκευμένα αεροσκάφη τους στην Ελλάδα, η Άγκυρα διπλασιάζει την παραγωγή UCAV, SRBM/MRBM, συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών MLRS και βομβών Bunker Buster.

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να εξαφανίσει όλα τις στρατηγικές υποδομές (αεροπορικές βάσεις & εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων) εντός της πρώτης ημέρας οποιουδήποτε πολέμου με την Ελλάδα”.

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου, φέρουν επίσης, την τουρκική αμυντική βιομηχανία να ετοιμάζει UCAV, τα οποία θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Το σχέδιο αυτό είναι μέσα στις προθέσεις και τα σχέδια της τουρκικής πλευράς, σε κάθε πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη, οποτεδήποτε και αυτή πιθανόν υλοποιηθεί.

Το καινούργιο σε όλα αυτά είναι σίγουρα ο “ διπλασιασμός” της παραγωγής UCAV και UAV όλων των τύπων, σε μια προσπάθεια να υπάρχει η δυνατότητα, σε συνδυασμό με χερσαίες και ναυτικές μη επανδρωμένες πλατφόρμες, να απειλήσουν ελληνικό έδαφος και θάλασσα.  

Το νέο δόγμα της Άγκυρας με την χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων είναι τρομερά βολικό για την τουρκική ηγεσία, που έχει πρόβλημα για παράδειγμα στο θέμα των έμπειρων πιλότων, καθώς οι Καταριανοί πιλότοι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε σύγκρουση στο Αιγαίο.

Όπως και να έχει, τα τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα δεν μπορούν να κερδίσουν καμία ελληνοτουρκική σύγκρουση από μόνα τους, αλλά σε συνεργασία με την τουρκική πολεμική αεροπορία, η οποία ήδη υστερεί τεχνολογικά της ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, με το χάσμα όσο περνά ο καιρός να μεγαλώνει ανοίγοντας συνεχώς την “ψαλίδα”.

Ελληνική αντίδραση κατά των τουρκικών σχεδίων

Οι Τούρκοι, οι οποίοι στοχοποιούν συνέχεια τα νησιά μας, στα οποία έχουν καρτέρι καταγράφοντας κάθε κίνηση, έχουν κύρια επιδίωξη να δυσφημίσουν κυρίως την χώρα μας, και δευτερευόντως να προκαλέσουν οτιδήποτε άλλο.

Σε περίπτωση ενός σεναρίου ελληνοτουρκικής διένεξης όμως, αν οι Τούρκοι επιχειρούσαν να κτυπήσουν κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις των ελληνικών δυνάμεων με UCAV, σε συνεργασία με την τουρκική πολεμική αεροπορία,  θα τους ανέμενε η ελληνική αντι-drone “ομπρέλα”, αλλά και οι πύραυλοι αέρος-αέρος των ελληνικών αεροσκαφών Rafale F1 και F-16V, οι οποίοι από πολύ μεγάλη απόσταση μπορούν  να διαλύσουν τα όνειρα τους.

Η Ελλάδα υλοποιεί σχέδιο με αντι-drone ομπρέλα κατά των τουρκικών drone, η οποία δημιουργείται στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο, και αφορά ισραηλινή τεχνολογία, ενώ η Αθήνα προβαίνει και στις πρώτες αγορές drone και UAV, με δυνατότητες να επιχειρούν και κατά άλλων UAV.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ