Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ξεφτίλισαν τον Ερντογάν στη σουηδική τηλεόραση-Χαμός στην Τουρκία-"Έχουμε ελευθερία έκφρασης" απαντούν οι συντελεστές

Μέγα θέμα έχει γίνει στην Τουρκία ο εμπαιγμός του Ερντογάν από το κανάλι της Σουηδίας, SVT
Μάλιστα μέχρι και ο πρέσβης της Σουηδίας  κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά τον χλευασμό του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σατιρική εκπομπή του SVT «Svenska Nyheter».

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο επεισόδιο του Svenska Nyheter υπήρχε, μεταξύ άλλων, ένα τμήμα όπου το όνομα του προγράμματος άλλαξε σε "Kurdish News with Kadir Meral" και ένας Κούρδος κωμικός κορόιδευε τον Τούρκο πρόεδρο.

Το γεγονός ότι μεταδόθηκε από την κρατική σουηδική τηλεόραση είναι «απαράδεκτο», απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο πρεσβευτής της Σουηδίας Staffan Herrström κλήθηκε άμεσα για εξηγήσεις.

Το χαρακτηριστικό έχει προσελκύσει στο παρελθόν την προσοχή στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Το σκανδαλώδες πρόγραμμα μεταδόθηκε παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο στην αίτηση στο ΝΑΤΟ εάν οι χώρες δεν αποδεχτούν τα αιτήματα της Τουρκίας», έγραψε για παράδειγμα η εφημερίδα Sabah.

Ο Ebba Adielsson, υπεύθυνος εκδότης του Svenska Nyheter, δηλώνει ότι η τουρκική κριτική δεν θα επηρεάσει το περιεχόμενο του προγράμματος στο μέλλον.

"Οι σουηδικές ειδήσεις είναι ένα σατιρικό πρόγραμμα όπου κάνουμε ελαφρά αστεία για την τρέχουσα πολιτική και αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Στη Σουηδία έχουμε ελευθερία έκφρασης και ελεύθερο τύπο, τα περιθώρια για χιούμορ και σάτιρα είναι πολύ μεγάλα", γράφει σε ένα email στην Expressen. .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο