Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ελληνικό Heron UAV και ένα τουρκικό ATR-72 συναντήθηκαν νότια της Ρόδου

Ένα ελληνικό Heron UAV και ένα τουρκικό ATR-72 συναντήθηκαν ακριβώς νότια του νησιού της Ρόδου και μάλιστα στο ίδιο υψόμετρο, αναφέρει πηγή που καταγράφει τις κινήσεις στο Αιγαίο και όχι μόνο. 

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι αεροναυτικές ασκήσεις ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ώρες δυτικά της Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το HERON και την δράση του τα έχουμε γράψει σε διάφορα προηγούμενα άρθρα μας

Επίσης προ ημερών γράφαμε για προκλητική πτήση τουρκικού αεροσκάφους ATR 72MPA στο κέντρο του Αιγαίου. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης πως από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022 διεξάγεται η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22» σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Επίσης χθες  το "παρών" στην άσκηση έδωσε και ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ εκτελέστηκε σχέδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους Renegade. 

Η «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22» η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, είναι Εθνική Διακλαδική Άσκηση (ΕΔΑ) μεγάλης κλίμακας με ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του Πολιτικού Τομέα σε όση έκταση απαιτείται.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

• Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

• Η δοκιμή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στην σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

• Η δοκιμή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

• Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την δοκιμή των Εθνικών Σχεδίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...