Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα σκοπευτικά των Τούρκων Λέσβος, Χίος και Τήλος με αφορμή ελληνικές ασκήσεις

Με την Αθήνα να τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις στην Λιβύη, για ένα θέμα για το οποίο πλήθος δημοσιευμάτων υπήρχε προειδοποιώντας για το τί σενάρια μπορεί να εξελιχθούν μέσα από τις ενέργειες που μεθοδικά ετοιμάζει εδώ και μήνες, στην βορειοαφρικανική χώρα η Τουρκία, η ένταση διατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθήνα στέλνει μηνύματα αποτροπής με τρεις αεροναυτικές ασκήσεις σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα προχωρά σήμερα σε αεροναυτική άσκηση δυτικά της Τήλου, δυτικά της Χίου χθές, σήμερα και αύριο και στην Λέσβο, τις ίδιες μέρες με συμμετοχή και των επιτόπου μονάδων κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία με σχετικές αντιnavtex ζητά την αποστρατικοποίηση των τριών αυτών ελληνικών νησιών.

Πέρα όμως από την αποστρατικοποίηση των συγκεκριμένων νησιών ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας επιτέθηκε στην Ελλάδα για το θέμα της άμυνας των νησιών.

Η ιστοσελίδα της κρατικής τουρκικής ραδιοτηλεόρασης γράφει χαρακτηριστικά: ««Η υποστήριξη όπλων προς την Ελλάδα και τη Ρωμαίικη Διοίκηση Νότια Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν θα αποφέρει κανένα καλό αποτέλεσμα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την περιφερειακή ειρήνη», είπε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής (MYK) του AK Parti.

Ο Τσελίκ είπε τα εξής:

«Η Ελλάδα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοτώνει τους μετανάστες στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια της ΕΕ, σκοτώνει γυναίκες και παιδιά. Μπορεί να υπάρξει πιο επικίνδυνη εικόνα από αυτή; Δεν βγάζουνε άχνα για κανένα. Που θα μιλήσετε για συνείδηση, που θα μιλήσετε για δίκαιο;»

Η Ελλάδα και η ρωμιοκυπριακή διοίκηση καταβάλουν προσπάθειες για να κλιμακώσουν την ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δήλωσε.

Αναφερόμενος στον εξοπλισμό από μέρους της Ελλάδας των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς στο Αιγαίο, ο Τσελίκ υπογράμμισε ότι ο καθένας από όσους υποστηρίζουν την Αθήνα στο συγκεκριμένο θέμα και της δίνουν την άδεια κάνουν λάθος από την άποψη του ΝΑΤΟ και της περιφερειακής ειρήνης.

«Λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή κρατική πολιτική και την επιθετική και προκλητική μαξιμαλιστική κρατική πολιτική της Ελλάδας, είναι σαφές ότι τέτοια απερίσκεπτη υποστήριξη όπλων προς την Ελλάδα και τη Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα αποφέρει κανένα καλό αποτέλεσμα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την περιφερειακή ειρήνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Απέναντι σε αυτό, δεν θα συμβεί τίποτε στην Τουρκία, από εδώ και στο εξής η Τουρκία θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την υποστήριξη όπλων προς την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Από την άποψη της ισορροπίας δυνάμεων, θα αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο σε ένα επίπεδο δύναμης που δεν θα μπορέσει κανείς να απειλήσει την Τουρκία, την γαλάζια πατρίδα, την χερσαία πατρίδα και την ουράνια πατρίδα της», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.»

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ