Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τι κατέγραφε το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου TCG UFUK στην ελληνογαλλική άσκηση

Πιστοποιήθηκε πλέον κατηγορηματικά, ότι ο πρώτος στόχος των ελληνικών υποβρυχίων σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής κρίσης,  θα είναι το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου TCG UFUK, το οποίο ο τουρκικός τύπος  αναφέρει ότι έπεσε με τα μούτρα και κατέγραφε την ελληνογαλλική άσκηση σε Αιγαίο και Σκύρο.  

Μετά τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) της Τουρκίας, τώρα έχουμε και το τουρκικό πλοίο πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου TCG UFUK«Ufuk».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλοίο αυτό παρακολουθούσε την κοινή ελληνογαλλική στρατιωτική άσκηση «ΑΡΓΩ-22» που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Αιγαίο μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου.

Οι Τούρκοι κατέγραψαν συνομιλίες, παρακολούθησαν την συνεργασία Ελλήνων και Γάλλων στην θάλασσα, ενώ έθεσαν στο μικροσκόπιο τους την κοινή ελληνογαλλική απόβαση στην Σκύρο.

Η Άγκυρα αναζητά απαντήσεις όχι μόνο σε στρατηγικά ζητήματα της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, αλλά κυρίως σε επιχειρησιακά, αναζητώντας μέχρι που φτάνει αυτή η συμμαχία, και ποιες στρατιωτικές δυνατότητες μπορεί αν έχει στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Αυτό που θορύβησε την τουρκική πλευρά είναι η άμεση συμμετοχή γαλλικών αποβατικών δυνάμεων, αφού αποδεικνύει ότι οι Γάλλοι θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο σε μια πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη.       

Το κατασκοπευτικό πλοίο TCG UFUK

Το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, θα έχει ως κύρια αποστολή την παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων, των επικοινωνιών ελληνικών μονάδων στα νησιά, ενώ η παρουσία του στο μέλλον, θα είναι προπομπός τουρκικών επιχειρησιακών σχεδίων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 

Το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου TCG UFUK έχει μήκος 99,5 μέτρα, διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικές γεννήτριες 750 kVA, ενώ έχει πλήρες εκτόπισμα 2.400 τόνων. 

Το πλοίο, το οποίο μπορεί να εκτελέσει αποστολές SIGINT και  ELINT και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων την ώρα. Επίσης διαθέτει εξοπλισμό κεραίας και ραντάρ παρόμοιο με το σύστημα ραντάρ ÇAFRAD, μαζί με ελικοδρόμιο  κατάλληλο για την απονείωση και προσνείωση ελικοπτέρων κλάσης 10 τόνων.

Το TCG Ufuk, το οποίο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε δύσκολες κλιματολογικές και θαλάσσιες συνθήκες, και διαθέτει αυτονομία στην ανοιχτή θάλασσα 45 ημερών.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και τα σχέδια του σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Αναμένουμε την παραλαβή ελικοπτέρων ROMEO, των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών P-3 ORION, ενώ θα παραλάβουμε μη επανδρωμένα ελικόπτερα Alpha 900 για τα πολεμικά πλοία μας.

Όλα αυτά ενώ αναμένουμε τις Τρεις Φρεγάτες Belhara, εκκρεμεί η απόφαση για τις Κορβέτες, ενώ το UAV αρχύτας εισέρχεται στην τελική φάση κατασκευής, για εξοπλίσει ενδεχομένως μελλοντικά και το Πολεμικό Ναυτικό μας.
Κινούμαστε στον ορθό δρόμο και σύντομα θα έχουμε πιθανότατα και άλλα καλά νέα με στόχο την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.  

https://youtu.be/f79N2dCdxL8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ