Ελληνοτουρκικά

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Σοκ προκλήθηκε στο τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού στην Άγκυρα με τις εικόνες και τα βίντεο κοινής δράσης Ελλήνων και Γάλλων κομάντος με κανονική πολεμικού τύπου προσομοίωση ανακατάληψης νήσου.

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο για την τουρκική πλευρά, με εμπλοκή ξένου παράγοντα, ενώ σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να προστάσουμε ότι έχουμε ήδη γαλλική συνδρομή με την σύμβαση για την απόκτηση δορυφορικών εικόνων, μέσω γαλλικών δορυφόρων, σε μια συμμαχία Έξι χωρών.

Με την βοήθεια των γαλλικών δορυφόρων παρακολουθούνται τα πάντα στο Αιγαίο, και αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι.

Το σενάριο που σόκαρε τους Τούρκους επιτελείς 

 Έλληνες και Γάλλοι πεζοναύτες ξεκίνησαν την χερσαία επίθεση όπως γίνεται πάντα με το φως της ημέρας, κινούμενοι με ειδικά οχήματα, ταχύπλοα σκάφη με οπλισμό, και υλοποίησαν αποβατική ενέργεια χωρίς να τους πάρει κανένας χαμπάρι στην παραλία Καλαμίτσα στην Σκύρο.

Η απόβαση αφορούσε κοινή ελληνογαλλική δύναμη επίλεκτων πεζοναυτών, και αφορά μια άκρως επικίνδυνη στρατιωτική επιχείρηση σε καιρό πολέμου, λόγω των αντιξοοτήτων και των παγίδων του εχθρού στην “αποβάσιμη” ακτή.  

Η ελληνογαλλική απόβαση αφορούσε την αμφίβια άσκηση με την ονομασία «Αργώ 22», απαιτεί να έχει προηγουμένως “κλειδωθεί” η περιοχή απόβασης από μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν “φαντάσματα” (F-4) της πολεμικής μας αεροπορίας μαζί με F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο.

Η καθαρή αποβατική ενέργεια υλοποιήθηκε με την προστασία της Φρεγάτας «Έλλη», από τα δύο αρματαγωγά «Χίος” και “Ικαρία», τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση βολής από την ακτή.

Την ίδια ακριβώς στιγμή ένα ελληνικό υποβρύχιο τύπου 214, σάρωνε τον βυθό για τυχόν κωλύματα, και αναζητούσε εχθρικές μονάδες επιφανείας.

Στο ενδιάμεσο χώρο των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και των μονάδων επιφανείας έδρασε η γνωστή 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού με μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook και ελικόπτερα Apache.

Η όλη ενέργεια της απόβασης ήταν σχέδιο συνεργασίας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ενώ από γαλλικής πλευράς συμμετείχε ως γνωστόν το αποβατικό πλοίο FS «Tonnerre» με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο Γάλλος υποδιοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Μεσογείου υποναύαρχος Ρου Ντε Λούζε, παρατηρώντας την απόβαση μίλησε στην στέρεη πλέον «στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας».

Παρακολουθήστε και βίντεο από το newsbomb που βρέθηκε εκεί: 

Η ουσία όλης αυτής της στρατιωτικής ασκήσεως επί του Αιγαίου, είναι διττή:

Πρώτον, οι Γάλλοι αλλά και οι Αμερικανοί στο παρελθόν, εξοικειώνονται με αποβατικές επιχειρήσεις σε ελληνικά νησιά, πράγμα που δείχνει το ενδιαφέρον τους για την περιοχή του Αιγαίου, εκτός της Α.Μεσογείου.

Δεύτερον, αποστέλλονται πολλαπλά ισχυρότατα μηνύματα στην Άγκυρα, για το ποια ακριβώς συμμαχία έχει δημιουργηθεί για να τεθεί τέρμα στα νεο-οθωμανικά όνειρα, μία και καλή.   

Σε έξαρση η τουρκική προπαγάνδα-Τούρκος υποστράτηγος στοχοποιεί την Κρήτη

Στοχοποιείται εκτός της Αλεξανδρούπολης και η Κρήτη από την τουρκική μηχανή προπαγάνδας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού τα σχέδια των Τούρκων φτάνουν μέχρι Νότια της Κρήτης με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.   
“Στοίβαξαν άρματα μάχης και μετατρέπουν σε στρατιωτική βάση την Αλεξανδρούπολη”, δηλώνει ο Τούρκος Υποστράτηγος ε.α. Ahmet Yavuz.

Ο ίδιος όμως τονίζει με έμφαση : “Θα μπορούσε η αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε ελληνικό έδαφος, κοντά στα τουρκικά σύνορα, και ιδιαίτερα στο νησί της Κρήτης, να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, όπως η Ουκρανία και η Ταϊβάν, ενεργεί ως χώρα πληρεξούσιος των ΗΠΑ και δεν νοιάζεται για εμάς ( Τουρκία).

Φαίνεται ότι ξέχασε την ήττα που υπέστη στην Μικρά Ασία  πριν από ακριβώς έναν αιώνα, όταν ήταν χώρα πληρεξούσιος της Αγγλίας.

Τα ελληνικά νησιά γέμισαν με αμερικανικά όπλα και βάσεις. Η συμφωνία κοινής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας παρατάθηκε επ' αόριστον και άνοιξε η χρήση σχεδόν 10 βάσεων στις ΗΠΑ.

Λέγεται επίσης ότι θα δημιουργηθεί πλέον μια τεράστια αμερικανική ναυτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, όπως στην  Σούδα, όλα όμως αυτά προκαλούν τη χώρα μας”, κατέληξε ο Ahmet Yavuz.

Για το θέμα των ελληνικών νησιών συμφωνούν Κεμαλιστές, “Γκρίζοι Λύκοι”, ισλαμιστές, εθνικιστές, και γενικά όλοι οι πολιτικοί φορείς της χώρας αυτής, που διάγει περίοδο τρομερών οικονομικών προβλημάτων, και ο λαούς τους δεν έχει να ζήσει στην κυριολεξία.

Το καθεστώς Ερντογάν, ενδεχομένως να πραγματοποιήσει προληπτικό χτύπημα σε κάποιο ελληνικό νησί, βραχονησίδα, μικρόνησο, “για να εξουδετερώσει δήθεν την απειλή που δήθεν διατρέχει η χώρα” ( και η οποία βρίσκεται μόνο στο μυαλό του βαθέως κράτους που ελέγχει τον Ερντογάν), επικαλούμενη σίγουρα  επιχείρηση  “αποστρατιωτικοποίησης", κάτι που ζητά συνέχεια η τουρκική πλευρά από την Αθήνα.

Την ίδια περίοδο η  ελληνική πλευρά, εξοπλίζει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις, τηρώντας όμως πολιτική τύπου “Μεταξά”, και γνωρίζοντας ότι η Άγκυρα αναζητά να δημιουργήσει και να μεγεθύνει κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο, προσπαθεί να αποφύγει οτιδήποτε θα οδηγούσε σε κρίση με τον Ερντογάν και το φασιστικό καθεστώς του, που ζει και αναπνέει για να κάνει πολέμους σε γειτονικά κράτη.

Δυστυχώς αυτού του είδους η πολιτική δεν θα οδηγήσει πουθενά, αφού οι Τούρκοι δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί τελείως ( προκαλώντας με κάθε μέσο), και είναι πιθανότατα θέμα χρόνου να εκδηλώσουν το σχέδιο τους στο Αιγαίο για κρίση με την Ελλάδα, διότι σχέδιο έχουν εδώ και χρόνια, απλά το επικαιροποιούν κατά διαστήματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ