Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Συρίγος: Αποκαλύφθηκε μετά τις τελευταίες κινήσεις το σχέδιο της Τουρκίας (Βίντεο)

 

Ένα διαφορετικό συλλογισμό εισάγει στην συζήτηση για τα Ελληνοτουρκικά και τις προθέσεις της Τουρκίας ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας Κος Άγγελος Συρίγος στον ΣΚΑΙ. 

Ο καθηγητής σημειώνει ότι αν και η Τουρκία φαίνεται να μην έχει αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει, οι τελευταίες κινήσεις δείχνουν ότι στόχος της είναι η διεθνοποίηση του θέματος της αποστρατιωτικοποίησης με προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έναντι της χώρας μας. 

Αυτό, αν πετύχει θα μπορούσε σε επόμενο βήμα να οδηγήσει την Τουρκία στο να ζητήσουν από του προμηθευτές οπλικών συστημάτων και ειδικά τις ΗΠΑ να βάλουν όρους στην Ελλάδα ώστε τα συστήματα αυτά να μην προωθηθούν σε αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές, πρακτικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τους όρους που βάζει το κογκρέσο για τα Τουρκικά F-16. 

Επίσης ο Κος Συρίγος τονίζει ότι βλέπει η Τουρκία ότι η Ελλάδα ενισχύεται στο πεδίο και ότι οι κινήσεις Ερντογάν δεν έχουν αποτέλεσμα αλλά εξακολουθούν να έχουν σημαντική θέση για το ΝΑΤΟ και την Δύση και οι Τούρκοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αυτό. Τι να περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα; Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού ενός Ελληνικού νησιού ή άλλα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ