Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

CNN TURK: Θα κάνουμε “αποκλεισμό” ελληνικών νησιών - Πώς μπορεί να υλοποιηθεί το σενάριο αυτό χωρίς να έχουμε στρατιωτική σύγκρουση

Νέες εξελίξεις προδικάζει στα ελληνοτουρκικά η τεράστια προπαγάνδα της τουρκικής τηλεόρασης, που προετοιμάζει την κοινή γνώμη στην γειτονική χώρα, για ενδεχόμενη μίνι στρατιωτική κρίση το επόμενο διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει αυτό το κρεσέντο των προκλήσεων, αφού με την έως τώρα επιθετική στάση του κατά της Ελλάδος, αύξησε τα ποσοστά του φτάνοντας σε νέα δημοσκόπηση στο 30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σενάριο αποκλεισμού ελληνικών νησιών με UAV

Το πιο επικίνδυνο όμως σε όλο αυτό το σκηνικό με δεδομένο το χθεσινό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας, (στο οποίο τα ουσιώδη που αποφασίστηκαν για την χώρα μας φυσικά και δεν ανακοινώθηκαν), είναι ένα πιθανό σχέδιο “αποκλεισμού” των νησιών μας.

Το τουρκικό κανάλι CNN TURK, σε χθεσινό ρητορικό ερώτημα, ανέφερε το ερώτημα “αποκλεισμού” των νησιών μας, χωρίς βέβαια να κατονομάζει τρόπους που θα μπορούσε αυτό να υλοποιηθεί, αφού θεωρείται ξεκάθαρη πολεμική πράξη στο διεθνές δίκαιο.

Πως μπορεί να υλοποιηθεί το σενάριο αυτό χωρίς να έχουμε στρατιωτική σύγκρουση

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, και τον τουρκικό τύπο, “οι ελληνικές προκλήσεις ( μεταφορά τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Σάμο) δεν περάσει απαρατήρητη.

"Για τον λόγο αυτόν 25 τουρκικά UAV θα είναι σε υπηρεσία για την παρακολούθηση προφανώς των ελληνικών νησιών σε 24ωρη βάση”, ανέφερε το δημοσίευμα.

Αυτός θα ήταν ένας τρόπος αντίδρασης της Τουρκίας κατά των νήσων μας, σε μια προσπάθεια αύξησης της εντάσεως στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, με σκοπό να προκληθεί η ελληνική πλευρά.

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος στην μέση του Αιγαίου   

Χθες τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου ATR P-72MPA του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (reg. TCB-754 – διακριτικό MARTI94) εκτέλεσε αποστολή περιπολίας στο Κεντρικό Αιγαίο Πέλαγος, φτάνοντας  λιγότερο από 50 μίλια από την Αθήνα.

Η αποστολή κράτησε αρκετή με το τουρκικό αεροσκάφος να πετά σε διεθνή ύδατα αλλά εντός του ελληνικού FIR.
Πολλοί το συνδέουν με την ελληνογαλλική άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο, και την ανησυχία των Τούρκων
.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το διάστημα θα έχουμε πιθανόν εξελίξεις από τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο, αφού δεν είναι καθόλου τυχαία ο κατάπλους του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS «George H.W. Bush» στην Κρήτη.

Οι ΗΠΑ θέλουν ζωντανή εικόνα στο Αιγαίο, διότι εκτιμούν με αυτόν τον τρόπο ότι πιθανότατα το επόμενο διάστημα να είναι κρίσιμο για Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ρωσία απειλεί με χρήση συμβατικών πυρηνικών όπλων.       

Τούρκος Πτέραρχος απειλεί την Ελλάδα με κτύπημα

Στο καθημερινό πλαίσιο των τουρκικών προκλήσεων εργάζεται σύσσωμη η μηχανή προπαγάνδας των Τούρκων, από πλήθος Τούρκων αποστράτων αξιωματικών.


Ένας από αυτούς ο E. KARAKUS, θεωρεί ότι η Τουρκία έχει την δυνατότητα στρατηγικών πληγμάτων στην ελληνική επικράτεια( νησιά-ενδοχώρα), παρά την ποιοτική υπεροχή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

«Η Ελλάδα αν θέλει μπορεί να σηκώσει όσα μαχητικά αεροσκάφη θέλει, η Τουρκία θα πρέπει να μπορεί να χτυπήσει αυτές τις περιοχές αποφασιστικά», είπε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι με την έναρξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, που θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε: "Η άλλη πλευρά μπορεί να συνεχίσει τις απειλές της με μονότονο τρόπο. Είναι μόνη της σε αυτό το παιχνίδι”, ενώ τόνισε ότι “ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή με την υποστήριξη των συμμάχων του”.

Το σκηνικό είναι τεταμένο και οι Τούρκοι απειλούν προς το παρόν μόνο στα λόγια, ενώ δεν έχουμε προς το παρόν σοβαρές μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων ή  μαζικές μετασταθμεύσεις τουρκικών αεροσκαφών στα αεροδρόμια  Ντάλαμαν και Μπαλίκεσιρ.

Αυτό όμως μπορεί να μην  σημαίνει και τίποτα αφού φέρεται να  υπάρχει σε εξέλιξη ένα άλλο πιο ύποπτο σχέδιο, που αφορά πιθανή πρόκληση κατά της Ελλάδος, ( “τυχαίο”επεισόδιο), το οποίο ίσως οι Τούρκοι να αναμένουν για να αντιδράσουν πιθανόν δυναμικά.    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ