Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σε ομηρεία τα νησιά μας;- Ενεργοποιούνται 25 UAV του τουρκικού ΠΝ για να τα παρακολουθούν νύκτα και μέρα

Πριν λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε "για όπλα που συγκεντρώνονται στη Δυτική Θράκη και σε άλλα νησιά", κατονομάζοντας την κατάσταση ως “ κρυφή κατοχή”, ενώ ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι τα ελληνικά νησιά θα τεθούν ουσιαστικά υπό τουρκική ομηρεία, με την χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Η Τουρκία ξεδίπλωσε πλέον ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου της που αφορά συκοφάντηση της χώρας μας στο εξωτερικό , βασιζόμενη σε συνθήκες, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για το δεύτερο μέρος του σχεδίου αυτού, μετρώντας τις αντιδράσεις ειδικά στις ΗΠΑ.

Το " ποτάμι" όμως των αντιδράσεων στο εξωτερικό κατά της Τουρκίας δεν αλλάζει κατεύθυνση πλέον.

Ο Αμερικανός ειδικός Ryan Gingeras, δίνει δίκιο στην Ελλάδα για τον εξοπλισμό Σάμου και Λέσβου, προκαλώντας σίγουρα οργή στην Άγκυρα.

 

Τουρκικό σχέδιο 24ωρης παρακολούθησης των νησιών μας

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, “οι ελληνικές προκλήσεις ( μεταφορά τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Σάμο) δεν περνά απαρατήρητες!

"Για τον λόγο αυτόν 25 τουρκικά UAV θα είναι σε υπηρεσία για την παρακολούθηση προφανώς των ελληνικών νησιών σε 24ωρη βάση”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ίδιο τονίζει ότι τα ελληνικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα εντοπίστηκαν σε αποστολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με UAV που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο στην περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ο εντοπισμός της αποβίβασης των M-1117 σε Σάμο και Λέσβο έγινε από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος AKSUNGUR του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων διαθέτει πλέον τουλάχιστον 25 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Εκτός από το AKSUNGUR, το τουρκικό ναυτικό διαθέτει UAV τύπου  ANKA και Bayraktar TB-2.

Τα συστήματα αυτά λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, παρακολουθώντας στα ελληνικά νησιά”, μας διαμηνύει το άρθρο.

Το AKSUNGUR , που είναι το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η TAI, παραδόθηκε στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων.

Η TUSAS έχει τα ανάλογα σχέδια για αυτό το ζήτημα από το UCAV Aksungur, το πρώτο εξάμηνο του 2022, στο πλαίσιο του σχετικού σχεδίου.

Με την παροχή συνεχούς επιτήρησης για περισσότερες από 60 ώρες και δυνατότητα εκτόξευσης/παρακολούθησης ηχοσημαδούρων, το Aksungur φαίνεται να είναι ένα χρήσιμο πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις τύπου ASW, ιδιαίτερα κατά των “εχθρικών” υποβρυχίων.

Πολεμικές προετοιμασίες της Άγκυρας ενώ τα νησιά μας είναι στο στόχαστρο της 4ης τουρκικής στρατιάς ακολουθώντας το "μοντέλο Πούτιν"

Ουσιαστικά υπάρχει πιθανόν σε εξέλιξη τουρκικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδος και προσπάθεια αποδοχής από την Δύση του σχεδίου Εθνικός Όρκος, καθώς μετανάστες-πρόσφυγες μετακινούνται στην Α.Θράκη μαζικά σύμφωνα με τουρκικές πηγές, όπως και στα μικρασιατικά παράλια, το Αιγαίο “γεμίζει” με τουρκικά UAV, με την τουρκική ηγεσία να απειλεί την ελληνική κυριαρχία στα δικά μας νησιά.

Σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα ήταν σαν να απειλούσε η Ελλάδα την Τουρκία να αποσύρει την στρατιά του Αιγαίου, μαζί με τις αεροπορικές βάσεις σε Ντάλαμαν και Μπαλικεσίρ, συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής βάσης του Ακσάζ, διότι απειλούνται τα ελληνικά νησιά από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο που είναι μια πολιτική χωρίς ίχνος λογικής.

Την ίδια περίοδο η  ελληνική πλευρά, εξοπλίζει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις, γνωρίζοντας ότι η Άγκυρα αναζητά να δημιουργήσει και να μεγεθύνει κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο, προσπαθώντας να αποφύγει οτιδήποτε θα οδηγούσε σε κρίση με τον Ερντογάν και το φασιστικό καθεστώς του, που ζει και αναπνέει για να κάνει πολέμους σε γειτονικά κράτη.

Όλο αυτό το σκηνικό  με την δυναμική που διαθέτει είτε τώρα είτε σε μερικούς μήνες, δείχνει να καταλήγει σε πιθανό επεισόδιο τύπου Ιμίων, το οποίο οι Τούρκοι θα μεγεθύνουν  σίγουρα για να πετύχουν τα άνομα σχέδια τους.

Το τι θα κάνει ο Ερντογάν ακόμη δεν είναι σαφές, είναι σαφέστατο όμως ότι η τουρκική πολιτική και οικονομική ελίτ επιζητά επέκταση προς δυσμάς, και καλό είναι να γνωρίζουν, ότι στο Αιγαίο δεν πρόκειται να μεγαλώσουν ούτε χιλιοστό πλέον, αντίθετα κινδυνεύουν να χάσουν όταν ανακηρυχθεί η ελληνική ΑΟΖ και η επέκταση μας στα 12 μίλια.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ