Ελληνοτουρκικά

Προετοιμάζονται για πόλεμο και με ποιόν; Σειρήνες ήχησαν στη Μερσίνα για υποτιθέμενη επικείμενη αεροπορική επίθεση

"Ανακοίνωση «αεροπορικής επίθεσης» στη Μερσίνα-Πηγαίνετε στα καταφύγια", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Στη Μερσίνα, στο πλαίσιο  του Συστήματος Προειδοποίησης και Συναγερμού (IKAS) της Προεδρίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), η δυνατή σειρήνα και η προειδοποίηση αεροπορικής επίθεσης, που ήχησαν για δοκιμαστικούς σκοπούς, προκάλεσαν ανησυχία.

Σύμφωνα με τα νέα του DHA, ο ήχος των σειρήνων που χτυπούσαν ξαφνικά γύρω στις 13.30 και η ανακοίνωση για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης σε όλη την πόλη προκάλεσε νευρικότητα στον κόσμο.

H ανακοίνωση έλεγε:

«Κίτρινη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης για την πόλη μας και τις συνοικίες της. Ετοιμαστείτε να πάτε σε ένα καταφύγιο».

O κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Όσοι τράβηξαν βίντεο με τα κινητά τους τη μοιράστηκαν στα social media. Στη συνέχεια, τα μεγάφωνα κάλεσαν τον κόσμο σε ψυχραιμία και εξηγήθηκε ο λόγος για τις σειρήνες.

Ανακοίνωση του Κυβερνήτη Μερσίνας

Η δήλωση του Κυβερνήτη Μερσίνας ανέφερε ότι:

«Στο πλαίσιο του Έργου ΙΚΑΣ που υλοποιείται από το AFAD, η προειδοποίηση και οι δυνατοί ήχοι σειρήνας που ακούστηκαν σε όλη την επαρχία μας στις 13.30 σήμερα γίνονται για δοκιμαστικούς σκοπούς. Παρακαλούνται οι πολίτες μας να μην ανησυχούν για αυτές τις δοκιμές. Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό».

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό του AFAD στο Twitter, ανέφερε:

«Η ενέργεια έγινε σύμφωνα με το άρθρο 24 του Νόμου μας για την Πολιτική Άμυνα, το Έργο Ίδρυσης Συστήματος Προειδοποίησης και Συναγερμού Λήψης και Διάδοσης Ειδήσεων σε επίπεδο Εθνικό προκειμένου να παρθούν  μέτρα κατά των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως αεροπορική επίθεση, ραδιενεργές επιπτώσεις, μετεωρολογικές καταστροφές»

Η Μερσίνα έγινε η ένατη επαρχία μας στο πλαίσιο του Συστήματος Λήψης και Διάδοσης Πληροφοριών, της οποίας η εγκατάσταση του συστήματος σειρήνας ολοκληρώθηκε.

Ο λαός μας έχει ενημερωθεί  μέσω του κυβερνήτη, του Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η προειδοποίηση και η δυνατή σειρήνα που ακούγεται στη Μερσίνα στις 13:30 σήμερα είναι για δοκιμαστικούς σκοπούς».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω εστιάζουμε στο ότι η Μερσίνα έγινε η ένατη Τουρκική επαρχία στην οποία στο πλαίσιο του Συστήματος Λήψης και Διάδοσης Πληροφοριών, ολοκληρώθηκε η  εγκατάσταση του συστήματος σειρήνας προειδοποίησης.

Σημειωτέον ότι η Τουρκία έχει 81 νομούς.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για πόλεμο και με ποιόν;

Η Μερσίνα ως γνωστόν βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο στα τουρκικά παράλια, έχοντας γεωγραφικά κοντά της Κύπρο, Λίβανο, Συρία και μακρύτερα Ελλάδα και Ισραήλ.

Η Τουρκία στην παρούσα φάση δεν κινδυνεύει να δεχθεί  αεροπορική επίθεση από καμία από αυτές, ενώ με Λίβανο και Ισραήλ δεν βρίσκεται σε αντιπαλότητα, όπως και με τη Συρία με την οποία προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τον Άσαντ, του οποίου η αεροπορία είναι ανίσχυρη παντελώς και δεν έχει κανένα λόγο να απειλήσει ιδίως τώρα την τουρκική επικράτεια.

Με Ελλάδα και Κύπρο οι σχέσεις είναι τεταμένες, αλλά η μεν Κύπρος δεν διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη αλλά ούτε έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική στρατιωτική συμπεριφορά σε βάρος της Τουρκίας, η δε Ελλάδα μετά μάλιστα και την πρόσφατη ομιλία του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι επιθυμεί διευθέτηση των διαφορών μέσω διαλόγου έχοντας ως βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Η μόνη η οποία επιθυμεί λύση μέσω των όπλων είναι η Τουρκία και όχι η Ελλάδα.

Η τοποθέτηση, ενεργοποίηση και κυρίως η ανακοίνωση που καλούσε τον κόσμο να τρέξει σε καταφύγια λόγω επικείμενης αεροπορικής επίθεσης στην πόλη δημιουργούν περίεργους συνειρμούς.

Γιατί οι Τούρκοι χωρίς να απειλούνται από κανέναν τοποθετούν τότε σειρήνες στις περιφέρειές τους;

Μήπως τελικά προτίθενται να ενεργήσουν επιθετικά σε βάρος τρίτης χώρας, με μακράν πιθανότερη την Ελλάδα και λαμβάνουν από τώρα τα αναγκαία μέτρα εξοικείωσης του πληθυσμού τους για αυτό, πιστεύοντας ότι χώρα μας θα αντιδράσει προσβάλλοντας στόχους στην τουρκική επικράτεια;

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ελληνοτουρκικά 0

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο-Απειλούν πλέον την Μαρμαρίδα (Βίντεο)

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο