Ελληνοτουρκικά

Ύποπτα παιχνίδια τύπου “Ντονμπάς” στην Δ.Θράκη επιδιώκει η Τουρκία;-Επίσκεψη του προέδρου της τουρκικής βουλής στην Κομοτηνή

Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σέντοπ ξεκίνησε επίσκεψη στην Κομοτηνή όπου θα έχει συναντήσεις με τον ψευδομουφτή και κύκλους του προξενείου.

Είναι γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην μειονότητα, τη οποία αναφέρουν ως «τουρκική», καθώς η Άγκυρα επιχειρεί να ανοίξει όλη την βεντάλια των θεμάτων που θεωρεί πως έχει με την Αθήνα.

Ειδικά στο μειονοτικό, η Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα πιέζει ασφυκτικά, για την εκλογή των μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει αφού δεν προβλέπεται από την Συνθήκη της Λωζάννης.

Η θέση της Αθήνας είναι πάγια και είναι καταγεγραμμένη και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών που τονίζει χαρακτηριστικά:

«Παρά κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και στην Ίμβρο και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Άγκυρα παραμένει εγκλωβισμένη σε μια παρωχημένη λογική αμοιβαιότητας, που δεν ερείδεται επί του διεθνούς δικαίου. Συγκεκριμένα, η Τουρκία εξακολουθεί να συνδέει τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά το σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της θρησκευτικής ελευθερίας των πολιτών της, με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελληνική Πολιτεία, πέραν της πλήρους και έμπρακτης συμμόρφωσης με τις ειδικότερες προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάννης και του διεθνούς δικαίου εν γένει, σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των τριών συνιστωσών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και επιφυλάσσει στους Έλληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας, πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία.

Αφουγκραζόμενη τις επιθυμίες των Ελλήνων μουσουλμάνων, που κατοικούν στη Θράκη, και διαβουλευόμενη μαζί τους, σχεδιάζει και εφαρμόζει μία συνεπή και συνεκτική πολιτική για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αναγκών τους σε όλους τους τομείς.

Οι τουρκικές απόπειρες σφετερισμού της ταυτότητας της μειονότητας και ισοπέδωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε συνιστώσας αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο και καταλήγουν σε παραβίαση των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας. Την καλύτερη και ηχηρότερη απάντηση στις απόπειρες αυτές δίνει η ίδια η μειονότητα, με την ενεργή και γόνιμη συνεισφορά της στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.»

Η επίσκεψη του Τούρκου αξιωματούχου μόνο τυχαία δεν είναι ειδικά αυτό το άκρως επικίνδυνο διάστημα, με την σωρεία κατηγοριών κατά της χώρας μας, από τον Τούρκο πρόεδρο και ολόκληρη τον μηχανισμό προπαγάνδας της Τουρκίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος μπορεί να είναι όμως ο απώτερος σκοπός των Τούρκων στην Δυτική Θράκη

Σενάρια δημοψηφισμάτων και αυτοδιοίκητου επιδιώκουν τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Θράκης, σε μια προσπάθεια μελλοντικού “εξοβελισμού” των ελληνικών αρχών, εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Τουρκική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τον Χασάν Σζκάν, από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών των Βαλκανίων «Ρούμελη», είχε αναφέρει από το 2020, ότι “η Ελλάδα σφετερίστηκε δήθεν δικαιώματα των «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει εδώ και χρόνια στο εσωτερικό της δίκαιο.

Το διεθνές δίκαιο δίνει στους ''Τούρκους'' της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ακυρώσουν τα άρθρα της συμφωνίας των Σεβρών λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων τους από την Ελλάδα.”

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το ζήτημα της Δυτικής Θράκης  μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδος είναι εδώ και καιρό στην ημερήσια διάταξη, σε συνδυασμό με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χασάν Σζκάν, από το Βαλκανικό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών, δήλωσε ότι η Ελλάδα ναι μεν προστατεύει τα δικαιώματα της αυτονομίας της μουσουλμανικής μειονότητας με τη συνθήκη των Σεβρών, αλλά σφετερίζεται  τα δικαιώματα των «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια.

Όπως όλα δείχνουν, τώρα στο στόχαστρο του τουρκικού ισλαμικού εθνικιστικού κράτους δεν ευρίσκεται τυχαία η Δυτική Θράκη, μόνο που οι  Έλληνες Μουσουλμάνοι (ακόμα και αυτοί που λένε την Τουρκία ως «πατρίδα») δεν ευνοούν τα σχέδια της Άγκυρας διότι είδαν πως ζουν για παράδειγμα οι Τουκοκύπριοι και τι αντιμετωπίζουν , ενώ δεν επιθυμούν με τίποτα το στυγνό σημερινό τουρκικό ισλαμικό καθεστώς που φυλακίζει και  βασανίζει  χιλιάδες συμπατριώτες τους από την χώρα.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...