Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εμμονή στην Άγκυρα με Αλεξανδρούπολη και Κρήτη – Γιατί κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι απειλούν την Τουρκία

Μετά την εμπρηστική ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ, στην Τουρκία συνεχίζουν τις προκλήσεις τους βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο Αλεξανδρούπολη και Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ ιδρύουν βάσεις σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη για να στοχεύσουν και να πολιορκήσουν την Τουρκία.

Ένα αφήγημα που καθημερινώς σχεδόν παρουσιάζουν, όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, όπου τα τουρκικά ΜΜΕ, τόνιζαν πως, οι ΗΠΑ «ετοιμάζουν» την Ελλάδα για μονοήμερη σύρραξη στην Αλεξανδρούπολη. 

Αλλά ας μην ξεχνάμε και το πρωτοσέλιδο της Hurriyet που είχε ως τίτλο: 

«Τα σχέδια του Δεδεαγάτς», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας και κάνει λόγο για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μια ναυτική βάση«Χτίζουν στους Έλληνες μια νέα Σούδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ,  σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι CNN Turk παρουσιάστηκε χάρτης με τις αμερικανικές βάσεις στην Έλλαδα, με τον αναλυτή της εφημερίδας Hurriyet Aμτουλκαντίρ Σέλβι να μιλά για μια «αλυσίδα» που έχει δημιουργηθεί απένταντι από την Τουρκία και εκτείνεται από την Αλεξανδρούπολη έως και την Κύπρο.

«Όταν αναφερόμαστε σε όσα συμβαίνουν στην Κύπρο πρέπει  τα γεγονότα να τα δούμε απο την Αλεξανδρούπολη. Εκεί στην Αλεξανδρούπολη δημιουργείται ένας κύκλος μια αλυσίδα. Εκεί υπάρχουν ναυτικές βάσεις, αεροπορικές βάσεις, συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν 9 με 10 βάσεις. Ελέγχουν το Αιγαίο και τώρα έρχονται στη Μεσόγειο. Εκεί υπάρχει η Κρήτη αλλά δεν τους είναι αρκετή. Φτάνουν μέχρι τη Μεσόγειο».

Συνεχίζονται τα fake news

Συνέχισε  κάνοντας το «άσπρο – μαύρο» υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία προκαλείται μέσω Ελλάδας ενώ επανέφερε την προπαγάνδα για κλείδωμα τουρκικών μαχητικών από ελληνικoύς S-300 και μίλησε μέχρι και για επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων: «H άφιξη των ΗΠΑ στην Κύπρο και η παροχή οπλικών συστημάτων είναι ένα βήμα. Διότι μας προκαλούν μέσω της Ελλάδας. Διότι η Ελλάδα είτε μας κλειδώνει τα μαχητικά μας με τα ραντάρ των S-300 είτε κάνει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων», δήλωσε ο ίδιος. 

Τούρκος αναλυτής απειλεί έμμεσα τους Έλληνες εφοπλιστές

Σχολιάζοντας στο HABER GLOBAL o απόστρατος αναλυτής Οζγκιούρ Τορ, αναφέρεται στην Ελλάδα και υποστηρίζει τα εξής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr. 

''Αυτοί ανοίγουν πυρ κατά πολιτικού μας πλοίου στο Αιγαίο.  Και μετά πολλά πλοία με ελληνική και κυπριακή σημαία περνάνε μία χαρά από τα στενά του Τσανάκαλε και της Κωνσταντινούπολης.  Πολλά τέτοια πλοία πάνε παίρνουν το ρώσικο πετρέλαιο και μετά καθοδόν στη μέση της Μεσογείου, το μεταφέρουν απο πλοίο σε πλοίο και μετά το εμπορεύονται στις παγκόσμιες αγορές. . 
Α δεν υπολόγισα ότι πολλά πλοία που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν τέτοια υλικά (από Ρωσία εννοεί) σε πολλά σημεία του κόσμου.  Αν δηλαδή επιχειρήσουν να μας περιορίσουν σε οποιαδήποτε περιοχή στο Αιγαίο, θα τους περιορίσουμε παγκοσμίως''

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ