Ελληνοτουρκικά

Τούρκος πολιτικός: ''Να εισβάλλει η Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά μετά την αποχώρηση του Μητσοτάκη το 2023''

Να εισβάλλει η Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά αφού απομακρυνθεί ο Κ. Μητσοτάκης από την πρωθυπουργία, ζητάει ο γιος του πρώην Τούρκου προέδρου και πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ και σημερινός πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού «Ενιαίου Κόμματος», σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Αχμέτ Οζάλ, εμφανίστηκε βέβαιος πως στις εκλογές του 2023 η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ηττηθεί, από την αριστερά που είναι «ερεθισμένη» λόγω των νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 έχει εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει μία πολύ ισχυρή αριστερά, μία πολύ δυναμική αριστερά, η οποία εν όψει του 2023 είναι πολύ ερεθισμένη πολιτικά, για τις βάσεις που πήραν οι Αμερικανοί. Για αυτό το λόγο εγώ πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα χάσει στις εκλογές του 2023» δήλωσε ο Οζάλ, προτείνοντας στη συνέχεια -το εκπληκτικό- να επέμβει η Τουρκία στρατιωτικά κατά της χώρας μας, μετά την απομάκρυνση Μητσοτάκη από την εξουσία.

«Εγώ προτείνω το εξής : Η Τουρκία αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά εκεί, αλλά αν με ρωτούσατε, πιστεύω πώς η δουλειά θα ήτανε πιο εύκολη αν περιμέναμε να φύγει ο Μητσοτάκης από εκεί. Για αυτό το λόγο όσο δίκαιο και αν έχει η Τουρκία, φυσικά και μπορεί να επέμβει, αλλά με επέμβαση αυτή τη στιγμή δεν θα κερδίσουμε τίποτε, ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει πιο εύκολα μετά την αποχώρηση του Μητσοτάκη το 2023» δήλωσε προκλητικά ο γιος του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.

Από την άλλη τα τουρκικά ΜΜΕ

Και σήμερα η Ελλάδα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των φιλο-κυβερνητικών εφημερίδων της Τουρκίας, προβάλλοντας κυρίως τις δηλώσεις Ερντογάν «και η υπομονή έχει τα όριά της».

Σαμπάχ

Αν εξαντληθεί η υπομονή μας, θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Ο Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη

Αν συνεχιστούν οι απειλές μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά

Τουρκιγέ

Η υπομονή μας έχει και τα όριά της

Ο Ερντογάν αντέδρασε σκληρά απέναντι στην Αθήνα

Γενί Σαφάκ

Η υπομονή έχει και τα όριά της

Προειδοποίησε ξανά την Αθήνα

Η Αθήνα στον βούρκο της τρομοκρατίας

Η Ελλάδα ανέθρεψε τους τρομοκράτες και τώρα την έχουν πάρει όμηρο. Τα μέλη FETO και PKK δεν τα βρήκαν στο μοίρασμα και μίλησαν τα όπλα.

Ακσάμ

Η Αθήνα ξεκίνησε να συμμορφώνεται μόνη της

Μιλλιέτ

Στη Δυτική Θράκη αντίσταση για τη Λωζάνη.  Ο ''τουρκικός λαός'' της δυτικής Θράκης, όπως αποκαλεί την μουσουλμανική μειονότητα, ετοιμάζεται να δώσει πάλι αγώνα για τη δημοκρατία.

Την Παρασκευή θα εκλέξουν μουφτή με ανάταση χεριών στα τζαμιά της Ξάνθης. ''Έχει κι η υπομονή τα όριά της'' 

Συζητείται αν το θέμα του δήθεν κλειδώματος τουρκικών μαχητικών από S-300 μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και αν το ατού της «απαίτησης αποζημίωσης» μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της Ελλάδας.

Η Μιλιέτ ρώτησε τους ειδικούς τι θα μπορούσε να γίνει κατά της Ελλάδας.

Καθηγητής Γιουτζέλ Ατσέρ: Απευθυνθείτε στο δικαστήριο. Να προσφύγει η Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο για τον εξοπλισμό των νησιών και την παραβίαση του εναέριου χώρου, έστω και μονομερώς. Το δικαστήριο πιθανότατα να αποφασίσει έλλειψη δικαιοδοσίας αλλά θα είναι μια προσπάθεια να δείξει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τον νόμο.

Να ζητήσει αποζημίωση για κατοχή Ανατολίας (Μικρασιατική Καταστροφή)

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...