Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Λάβδας: Δεν ιδρώνει το αφτί της Τουρκίας από τις φωνές της Δύσης- Χρειάζεται προσοχή! (Βίντεο)

Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία επιπόλαια λόγω της πρόσφατης αναδίπλωσης στο θέμα των γεωτρήσεων δηλώνει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκρητικής πολιτικής στο Πάντειου Πανεπιστήμιο Κώστας Λαβδας, στον ΣΚΑΙ. 

Ο καθηγητής σημειώνει ότι ανεξάρτητα από τις διάφορες φωνές που ακούγονται στην χώρα μας, η Τουρκία νιώθει και εν μέρη είναι αναβαθμισμένη στην διεθνή σκακιέρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό την κάνει εξαιρετικά επικίνδυνη μιας και ο πρόεδρος Ερντογάν θα θελήσει με κάποιο τρόπο να εξαργυρώσει αυτή την αναβάθμιση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να πούμε μπράβο στις κινήσεις της Ελληνικής πλευράς για την αναβάθμιση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει αφελής και απρόσεκτους. Το ότι δηλαδή σε 4-5 ή 10 χρόνια θα υπάρξει πιθανότατα μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων δεν πρέπει να μας κάνει να διαβάζουμε την Τουρκία λάθος.

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε πρωτοφανής διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας και έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε μια πρόκληση, με βάση τον χάρτη που έχει στείλει στον ΟΗΕ, στα όρια των Ελληνικών χωρικών Υδάτων.

Εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει αλλά θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή και αυτό ενέχει μια παγίδα.

Είναι άλλο πράγμα η προσοχή και άλλο η στωικότητα και δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί η στάση μας από την Τουρκία και να θεωρήσει η Τουρκική ηγεσία ότι εμείς θα υπομείνουμε στωικά κάθε τουρκική κίνηση. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...