Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Μάζης: Τώρα ο Ερντογάν θα μας μετρήσει με το βλέμμα στο Τουρκολιβυκό μνημόνιο (Βίντεο)

Μια μέρα πριν μάθουμε από τον Τούρκο Πρόεδρο την περιοχή που θα πραγματοποιήσει έρευνες το 4ο Τουρκικό γεωτρύπανο ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης μιλάει για τους στόχους της Τουρκικής κίνησης, την πιθανή περιοχή ερευνών αλλά και την προετοιμασία από την πλευρά της χώρας μας να αντιδράσει δυναμικά σε κάθε Τουρκική πρόκληση, στον Real FM. 

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής τονίζει:  "Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τουλάχιστον στο επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων η Ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Το έχω πει επανειλημμένως και το λέω διαχρονικά και νομίζω ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν δοθούν οι πολιτικές εντολές θα δράσουν. (...) νομίζω ότι ο κύριος Ερντογάν θα δηλώσει την παρουσία του προσβάλλοντας Εθνική κυριαρχία ανεξάρτητων κρατών και κυριαρχικά δικαιώματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης η άποψή μου είναι ότι παρακολουθώντας τόσα χρόνια τον κύριο Ερντογάν για τον οποίον πάντα λέω και επιμένω να λέω ότι “ο Θεός να μου κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια” και ξέρετε νομίζω ότι δικαιώνομαι διότι φροντίζει μόνος του να καταστρέψει όλες τις δυνατές φιλίες και συμμαχίες του και οδηγείται μαθηματικώς εάν συνεχίσει έτσι προς την ευρασιατική κοινότητα.

Οικονομική ευρασιατική κοινότητα που ηγείται η Ρωσική ομοσπονδία και βεβαίως πλέον συμβάλλουν εκεί μετά τα λάθη της Δύσεως και η Κίνα και Ινδία και το Ιράν. Κάτι τέτοιο βέβαια θα είναι χαρά Θεού για την Ελληνική εξωτερική πολιτική γιατί πλέον οι θέσεις του στο ΝΑΤΟ δεν θα υπάρχουν, αυτοδικαίως, αν προσχωρήσει σε ένα τέτοιο σύμφωνο και βεβαίως η Ελλάδα και η Κύπρος, η οποία κακώς μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ και δεν άδραξε την ευκαιρία όταν το έπραξαν Σουηδία και Φινλανδία, θα είναι και το ακρότατο σημείο της δυτικής οντότητας. (...).

Αν δεν φοβόταν τις ένοπλες δυνάμεις ο Ερντογάν θα είχε εισβάλει ήδη, το είχε αποδείξει ότι το κάνει σε άλλες περιπτώσεις όπου έχει να αντιμετωπίσει μόνο κακομοίρηδες κατσαπλιάδες και όχι οργανωμένους τακτικούς στρατούς άρα λοιπόν η μέθοδος του κυρίου Ερντογάν είναι η μέθοδος του σαλαμιού. Κόβει φέτα φέτα το σαλάμι πολιτικά όσο εξασφαλίζει υποχωρήσεις, τις θεωρεί ως δεδομένα, τις νομιμοποιεί εντός εισαγωγικών στη Διεθνή κοινότητα, πείθει τη διεθνή κοινότητα ότι εδώ συμβαίνει κάτι το οποίο απέχει από τις απόψεις της Ελλάδος και της Κύπρου και προχωρά. Όσο μπορεί να το πετυχαίνει αυτό κατά την τακτική του Σουτν - Τζού ότι ο καλύτερος πόλεμος είναι αυτός τον οποίον δεν έχεις κάνει αλλά τον έχει κερδίσει συνεχίζει. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

https://youtu.be/jNSwY495cZQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...