Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέα δήλωση Ερντογάν για κοιτάσματα και γεωτρύπανο: Αύριο το στέλνουμε-Σύμβολο των Σελτζούκων ο δικέφαλος αετός (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη ούτε στην Ανατολή ούτε στη Δύση. Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρέπει να διατηρήσουν ισχυρές σχέσεις με την Ανατολή και τη Δύση ταυτόχρονα, "όπως ο δικέφαλος αετός, που είναι το σύμβολο του Μεγάλου Σελτζουκικού Κράτους", ο Ερντογάν είπε ότι είναι προς το κοινό τους συμφέρον να εναρμονίσουν τις σχέσεις με τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της μεταβαλλόμενης περιφερειακής και παγκόσμιας δυναμικής.

Αρχικό κείμενο 

"Αύριο, θα αποστείλουμε το 4ο γεωτρύπανό μας, που ονομάζεται Abdülhamid Han, από το λιμάνι Taşucu της Μερσίνας" είπε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη 13η Διάσκεψη των Πρεσβευτών στο Μέγαρο Τσάνκαγια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τα έργα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε: «Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε καμία εξοικονόμηση ή συναλλαγή στις δικαιοδοσίες μας παρά τη θέλησή μας μας». αυτός είπε. 

"Η Τουρκία δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη ούτε στην Ανατολή ούτε στη Δύση. Πρέπει να διατηρήσουμε ισχυρές σχέσεις με την Ανατολή και τη Δύση ταυτόχρονα" πρόσθεσε σε άλλο σημείο. 

Ισχυριζόμενος ότι οι επιθέσεις με στόχο την κοινωνική ειρήνη στο εξωτερικό θα ενταθούν όσο πλησιάζουν οι εκλογές του 2023, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι οι ευθύνες των πρεσβευτών αυξάνονται. "Έχετε έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε στη διοργάνωση αυτών των εκλογών ειρηνικά, με τρόπο που αρμόζει στη χώρα μας, στο έθνος μας και στη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να επιτρέψετε στο FETO και το PKK να δηλητηριάσουν τη διαδικασία. Πιστεύουμε ότι θα μετατρέψουμε το 2023 σε φεστιβάλ δημοκρατίας στο εξωτερικό με την υποστήριξή σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προσπάθειές σας" είπε. 

"Την τελευταία περίοδο, βλέπουμε ότι ο πολιτισμικός ρατσισμός έχει αυξηθεί μαζί με την εχθρότητα προς τους Μουσουλμάνους και τους Τούρκους στις δυτικές χώρες. Αφήνοντας σφαγμένα γουρουνοκέφαλα στα τζαμιά μας, κλείσιμο συλλόγων και τζαμιών και αδυναμία ανοχής ακόμη και τάφων... Αυτά έχουν δείξει τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει φτάσει η ισλαμοφοβία. Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει αυτές τις απειλές" ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...