Ελληνοτουρκικά

Αναγνωριστικό UAS TOGAN : Νέο “μάτι” για τον Τουρκικό Στρατό

Ο καθηγητής İsmail Demir, Πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας (DIA), ( μας έχει συνηθίσει με τις πομπώδεις ανακοινώσεις του για τα τουρκικά οπλικά συστήματα ), ανακοίνωσε τις πρώτες παραδόσεις του TOGAN, της λύσης UAS αναγνώρισης πολλαπλών ρότορων που αναπτύχθηκε από την STM με εθνικούς πόρους. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το STM TOGAN UAS.

Το TOGAN είναι μια αυτόνομη λύση UAS αναγνώρισης πολλαπλών ρότορων, σχεδιασμένη για αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης γενικής χρήσης (IRS), με εγχώριο λογισμικό προγραμματισμού αποστολών, αυτόνομες πληροφορίες και επιχειρησιακές δυνατότητες. Μπορεί να ελέγχεται αυτόνομα ή μέσω τηλεχειρισμού και να αναπτύσσεται και να λειτουργεί από ένα μόνο προσωπικό. Το σύστημα περιλαμβάνει στοιχεία "Micro UAV Platform" και "Ground Control Station". 

Σύμφωνα με τουρκικό μέσο ενημέρωσης, το drone πέρασε τις δοκιμές αποδοχής και οι πρώτες παραδόσεις έγιναν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Και ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Πρόεδρος Demir  με ανάλογους επαίνους για την Τουρκία, ανακοίνωσε την προσθήκη του TOGAN στην απογραφή, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εθνικές λύσεις μηχανικής στις δυνάμεις ασφαλείας μας!" Παραδόθηκε για πρώτη φορά το TOGAN, το UAV μας εθνικού εντοπισμού με περιστροφική πτέρυγα που αναπτύχθηκε για αναγνώριση, επιτήρηση και νοημοσύνη».

«Ως STM, είμαστε περήφανοι που κάνουμε άλλη μια σημαντική παράδοση στον τομέα των τακτικών mini UAV συστημάτων, των οποίων είμαστε οι πρωτοπόροι στην Τουρκία», δήλωσε  και ο Γενικός Διευθυντής της STM Özgür Güleryüz. 

Ο Γενικός Διευθυντής της STM Özgür Güleryüz, ισχυρίζεται πως το TOGAN, είναι ικανό για αποτελεσματική λειτουργία ημέρας και νύχτας και φυσική παρακολούθηση στόχων, μπορεί επίσης να συμμετέχει σε κοινές επιχειρήσεις με άλλα UAV STM. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις πλατφόρμες μας χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των τακτικών μίνι UAV μας, για να επιχειρούμε σε περιοχές χωρίς GPS και να εκτελούμε αποστολές χωρίς να επηρεαζόμαστε από την απειλή ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού. Είθε το TOGAN, που θα ενισχύσει τους στρατιώτες μας στο πεδίο της μάχης, να είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας και τις δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τουρκικό μέσο, το TOGAN έχει σχεδιαστεί για αποστολές τακτικής αναγνώρισης και επιτήρησης, με την ικανότητά του να παρακολουθεί σταθερούς και κινούμενους στόχους και να αλλάζει αυτόματα εργασίες, που υποστηρίζονται από εγχώριους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και σε πραγματικό χρόνο.

Μια ενιαία πλατφόρμα TOGAN μπορεί να λειτουργήσει στα 10 χιλιόμετρα για 45 λεπτά. Τα συστήματα οπτικού ζουμ 30x κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα συστήματα υπερύθρων εικόνας της TOGAN, παρέχουν αποτελεσματική λειτουργία μέρα και νύχτα. Η πλατφόρμα μπορεί να παρακολουθεί κινούμενους στόχους αυτόνομα, χάρη στον αποκλειστικό αυτόματο πιλότο και το λογισμικό υπολογιστικής όρασης.

 Το TOGAN είναι ικανό για ανίχνευση, αναγνώριση, διάγνωση και τεχνική ανάλυση στόχων, χάρη στους προηγμένους αλγόριθμους υπολογιστικής όρασης και εξοικονομεί χρόνο από τον χρήστη σε μελέτες αξιολόγησης εικόνων

Μέσω των αναπτυγμένων συστημάτων ελέγχου πτήσης, σχεδιασμού αποστολής και ανίχνευσης στόχων, το Spotter UAV System TOGAN, το οποίο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί από έναν μόνο στρατιώτη στο επιχειρησιακό πεδίο, μπορεί επίσης να εκτελέσει κοινές αποστολές με άλλες πλατφόρμες STM. Οι πλατφόρμες TOGAN προορίζονται για την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, αυτόματα δεδομένα στόχων με τα συστήματα Portable Striker UAV της STM KARGU, ALPAGU και BOYGA μέσω κοινού λογισμικού Σταθμού Ελέγχου εδάφους.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...