Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι βάζουν φιτιλιές για τα ελληνικά F-35-Τι λένε και για νέες αμερικανικές βάσεις και για το "δεκανίκι" των εκλογών

Τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 που δεν πουλήθηκαν στην Τουρκία πηγαίνουν στην Ελλάδα, επαναλαμβάνουν τουρκικά ΜΜΕ, συντηρώντας την ένταση μια μέρα πριν από την έξοδο του νέου τουρκικού γεωτρύπανου και με νέες προκλήσεις στην Κανδελιούσσα το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα τουρκικό ΜΜΕ αναφέρει αφού κάνει ένα ιστορικό πως η Τουρκία έμεινε εκτός νυμφώνος για τα F-35:

Ενώ η Τουρκία, η οποία δεν μπορούσε να αγοράσει το F-35, στράφηκε σε διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, ένας αξιοσημείωτος ισχυρισμός προήλθε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Έχει προταθεί επίσης ότι με αυτή την κίνηση θα ενισχυθεί το χέρι του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει εκλογές του χρόνου όπως η Τουρκία. Αναφέρθηκε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να πουλήσουν 20 F-35 στην Ελλάδα και υπάρχει η επιλογή να πουλήσουν άλλα 20 F-35.

Ενώ αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα θα κινδύνευε να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια , σημειώθηκε ότι ήταν «ασυνήθιστο» για το Πεντάγωνο να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. «Η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πενταγώνου να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία είναι ασυνήθιστη και έρχεται μετά από ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», αναφέρεται στην έκθεση. Σε εκείνη την ομιλία, ο Μητσοτάκης είχε καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μην πουλήσει F-16 στην Τουρκία.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Επιτελάρχης της Ελλάδας Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν επίσης με αξιωματούχους του Πενταγώνου και της Lockheed Martin, που κατασκευάζει τζετ, στην Ουάσιγκτον. Σημειώθηκε επίσης ότι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμάσει τις υποδομές.

Σημειώθηκε επίσης ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Lockheed Martin θα πραγματοποιήσουν μελέτες ανίχνευσης και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις μαζί με τις στρατιωτικές βάσεις στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν: «Λόγω της έντασης με την Τουρκία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ήθελε να κρατήσει αυτά τα αεροσκάφη μακριά από το Αιγαίο».

Μπορεί οι Τούρκοι να "κλαίγονται" για τα F-35 και τις εληνοτουρκικές σχέσεις εντούτοις το θέμα που αποκάλυψε χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δείχνει πως κινούνται υπογείως: Το κακό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία Off-Set με τη Lockheed Martin για την προμήθεια F-16 Block 70

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ