Ελληνοτουρκικά

Ρωσικός και τουρκικός στόλος θέλουν να ελέγξουν την Α.Μεσόγειο-Έρχεται σφοδρή “μετωπική” σύγκρουση με Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ

Πριν μερικές ημέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, πρώτο είχε παρουσιάσει το “ύποπτο” σχέδιο της Τουρκίας για κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου με την ψευδεπίγραφη ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα”, γιο οποίο Ισραηλινός ειδικός μίλησε για πιθανή πολυεθνικού τύπου στρατιωτική σύγκρουση.

«Ας είμαστε έτοιμοι για πόλεμο στο την Ανατολική Μεσόγειο», είχε δηλώσει ο Ισραηλινός ειδικός Efraim Inbar, ο οποίος  υποστηρίζει ότι η συμμαχία ΗΠΑ-Ελλάδας-Κύπρου θα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο κατά της Τουρκίας, με βάση το μοτίβο της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Efraim Inbar, επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ, ένα από τα σημαντικότερα ινστιτούτα του ισραηλινού κράτους, μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σαφώς γνωρίζοντας αρκετά πράγματα.

Τώρα, ο Τούρκος γεωπολιτικός ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολιτικής ασφαλείας, πληροφορίες, άμυνα, και σύμβουλος του καθεστώτος Ερντογάν, Gursel Tokmakoglu, μας αποκαλύπτει ουσιαστικά ότι η Ρωσία και η Τουρκία από κοινού έχουν συμφωνήσει μυστικά, τόσο για το σχέδιο της αποκαλούμενης “ Γαλάζιας Πατρίδας”, όσο και για τις τουρκικές βάσις στην Λιβύη και τον έλεγχο στην Α.Μεσόγειο”.   

Ο ίδιος αναφέρει ενδεικτικά: “Στη Μεσόγειο η Ρωσία θα εφαρμόσει νέες μεθόδους χρήσης των ναυτικών της δυνάμεων από τη Συρία στη Λιβύη, και θα αναζητήσει μια χώρα εταίρο από αυτή την άποψη.

Πρώτον, στόχος είναι να εκμεταλλευτεί τα λιμάνια και να πουλήσει περισσότερα ρωσικά όπλα.

Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έκαναν κινήσεις που άλλαξαν τις ισορροπίες δημιουργώντας στρατιωτικές βάσεις και μεταφέροντας δυνάμεις στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Το ΝΑΤΟ έχει επίσης αυξήσει δραστικά τη δραστηριότητά του σε αυτή την περιοχή.

Το νέο ναυτικό δόγμα της Ρωσίας θα οδηγήσει σε νέες εξελίξεις επίσης και στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο για την επόμενη περίοδο.

Στη σημερινή συνάντηση στο Σότσι, ο Πούτιν θα μεταφέρει αυτά τα αιτήματά του στον Ερντογάν σε αυτό το πλαίσιο.Αυτή είναι μια νέα κατάσταση για την Τουρκία.

Πριν από τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν στο Σότσι, το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δήλωσε: «η Συρία θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση, λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια της», καταλήγει ο ίδιος.

Τούρκοι νεο-θωμανιστές ( καθεστώς Ερντογάν) βρίσκουν κοινό τρόπο συνεργασίας με πρώην Μπολσεβίκους ( Πούτιν)  στην Α.Μεσόγειο, ετοιμάζοντας τα δικά τους σχέδια, τα οποία όμως στρέφονται κατά του ελληνισμού, όπως και μακρινό 1922.  

Οι Ρώσοι θέλουν να εξέλθουν στην Μεσόγειο από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, ενώ οι Τούρκοι υλοποιούν σχέδιο ήπιας επαναφοράς τους σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Λιβύη, κά.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει, διότι τα σχέδια που έχουν είναι απειλητικά, για όλες τις χώρες της περιοχής.

ΟΙ Ρώσοι επιζητούν βάσεις στην Α.Μεσόγειο επιρροή, ενώ οι Τούρκοι τον πλήρη έλεγχο ολόκληρων περιοχών, στα πρότυπα της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.    

Η Ελλάδα μόνο να χάσει έχει από όλα αυτά , αφού τα σχέδια Πούτιν-Ερντογάν  στοχοποιούν και το Αιγαίο, το οποίο οι Μπολσεβίκοι δεν επιθυμούν να ελέγχεται από την Ελλάδα, για τα δικά τους σχέδια σε Μεσή Ανατολή και Αφρική.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ και η Ελλάδα εμβαθύνουν συνεχώς την αμυντική συνεργασία τους, ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν τριμερείς και διμερείς ασκήσεις αρκετές  φορές το χρόνο.

ΝΑΤΟ και Ρωσία προετοιμάζονται για ένα ισχυρότατο μπραντεφέρ στην περιοχή μας, ενώ οι Τούρκοι έχουν τα δικά τους σχέδια στην Α.Μεσόγειο, δημιουργώντας μια πραγματικά “καυτή” περιοχή.

Αυτό που οφείλουμε να πράξουμε ως ελληνισμός, είναι να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, και να αποφασίσουμε επιτέλους να βάλουμε κόκκινες γραμμές στην Άγκυρα, για τις οποίες να είμαστε έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε με σθένος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ