Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Κουζουλάθηκαν" οι Τούρκοι με τα αμερικανικά μαχητικά στην Κρήτη

Όπως γράφαμε από την Παρασκευή στη Σούδα βρίσκονται για πρώτη φορά τα αμερικανικά F-35 για τα «Θερινά μαθήματα» για τους Έλληνες πιλότους. 

Το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα τουρκικά μιντιακά ραντάρ, που βρήκαν τη νευκαιρία να στήσουν πάλι "κυνήγι μαγισσών" βλέποντας φαντάσματα που τους απειλούν. 

Ως βήμα που απειλεί την Τουρκία από τις ΗΠΑ σχολιάζουν τουρκικά ΜΜΕ την αποστολή F-35 και F-15 στην Κρήτη από τις ΗΠΑ. Κάνουν έναν αχταρμά μπλέκοντας την επίσκεψη Φλώρου στην Αμερική, αλλά και τους S-300 που βρίσκονται στο νησί και σερβίρουν την θεωρία της απειλής. 

"Η Ελλάδα και οι υποστηρικτές της, οι ΗΠΑ, που δεν εγκατέλειψαν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, έστειλαν πολεμικά αεροσκάφη F-35 και F-15 στο νησί της Κρήτης, που βρίσκεται κοντά στην Τουρκία. Με το επιχείρημα ότι η πολιτική της για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου είναι σωστή, η Ελλάδα και ο υποστηρικτής της οι ΗΠΑ έχουν κάνει μια επικίνδυνη κίνηση στις κοντινές περιοχές της Τουρκίας. Η Ελλάδα που αύξησε την ένταση με τα βήματά της στο Αιγαίο ανησύχησε από την άσκηση EFES-2022 και άρχισε να σκάβει χαρακώματα κοντά στον ποταμό Έβρο. Η Ελλάδα, η οποία έκανε και ενισχύσεις υλικού για τα F-16 της, έλαβε υποστήριξη στο νησί της Κρήτης. Στην αεροπορική βάση στο ελληνικό νησί της Κρήτης μεταφέρθηκαν πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-35A Lightning II και F-15E Strike Eagle των ΗΠΑ. Αεροσκάφη που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση RAF Lakenheath στην Αγγλία θα συμμετάσχουν στην Άσκηση Ποσειδώνα που διοργανώνει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η άσκηση στοχεύει στην αύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητας μεταξύ της αμερικανικής και της ελληνικής αεροπορίας. Ενεργό ρόλο στην άσκηση διαδραματίζουν και οι μπαταρίες των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-300 (HSFS) στο νησί της Κρήτης." αναφέρεται. 

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι αρέσκονται να δημιουργούν κλίμα πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που αναμένεται να βγει παγανιά και το νέο τους γεωτρύπανο. 

Με το Ισραήλ 

Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ γράψαμε επίσης το πρωί πως: 

Με τα αμερικανικά F-35 και F-15 να βρίσκονται στη Σούδα και να ετοιμάζονται πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες από κοινού με την ελληνική πολεμική αεροπορία, όλος ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ακονίζει τις ικανότητές του. «Poseidon Rage» ή επί το ελληνικότερο «Οργή του Ποσειδώνα» είναι η ονομασία της άσκησης που θα φέρει ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη σε περιοχές γύρω από την Κρήτη, στο νότιο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα δίνοντας την δυνατότητα στους έλληνες χειριστές να δουν για μια ακομα φορά από πολύ κοντά το μαχητικό στέλθ που προς τα τέλη της δεκαετίας θα ενταχθεί στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη η άσκηση με τους αμερικανούς ωστόσο, μια άλλη εξίσου σημαντική χώρα θα στείλει μαχητικά της μέχρι τα όρια του FIR Αθηνών και συγκεκριμένα νοτίως του Καστελορίζου.

Ο λόγος για το Ισραήλ, μαχητικά του οποίου θα ασκηθούν σε περιοχή που δεσμεύτηκε προς τούτο νοτίως του ακριτικού ελληνικού νησιού για τις 13 Ιουλίου για αεροναυτική άσκηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...