Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο Καστελόριζο

Με τα αμερικανικά F-35 και F-15 να βρίσκονται στη Σούδα και να ετοιμάζονται πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες από κοινού με την ελληνική πολεμική αεροπορία, όλος ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ακονίζει τις ικανότητές του. «Poseidon Rage» ή επί το ελληνικότερο «Οργή του Ποσειδώνα» είναι η ονομασία της άσκησης που θα φέρει ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη σε περιοχές γύρω από την Κρήτη, στο νότιο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα δίνοντας την δυνατότητα στους έλληνες χειριστές να δουν για μια ακομα φορά από πολύ κοντά το μαχητικό στέλθ που προς τα τέλη της δεκαετίας θα ενταχθεί στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη η άσκηση με τους αμερικανούς ωστόσο, μια άλλη εξίσου σημαντική χώρα θα στείλει μαχητικά της μέχρι τα όρια του FIR Αθηνών και συγκεκριμένα νοτίως του Καστελορίζου.

Ο λόγος για το Ισραήλ, μαχητικά του οποίου θα ασκηθούν σε περιοχή που δεσμεύτηκε προς τούτο νοτίως του ακριτικού ελληνικού νησιού για τις 13 Ιουλίου για αεροναυτική άσκηση.

Οι δύο πιο ισχυρές πολεμικές αεροπορίες δηλαδή του κόσμου θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που προκλητικές ενέργειες σαν αυτή του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Μπαχτσελί, κάνουν την ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά να έχει θερμανθεί σε απίστευτο βαθμό καθώς ο χάρτης με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο γκρίζος λύκος δείχνει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, τουρκικά!

Η Αθήνα μπορεί να απάντησε μέσω διπλωματικών πηγών πως «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα. Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», ωστόσο ξεκάθαρα η καλύτερη απάντηση που καταλαβαίνει πιο εύκολα το καθεστώς της Άγκυρας είναι αυτό των στρατιωτικών συμμαχιών και της συνεχούς παρουσίας μονάδων ΗΠΑ, Ισραήλ και φυσικά Γαλλίας σε ελληνικά νερά, αιθέρες και έδαφος.

Αυτό βέβαια παράλληλα με την συνεχή ενδυνάμωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τ υστέρημα του ελληνικού λαού, που έχει κάνει τους γείτονες να παραμιλάνε με συνεχής αναφορές στα Rafale, τα F-16 Viper και βέβαια τα μελλοντικά ελληνικά F-35. 

Την μήτρα των στελθ μαχητικών θα επισκεφθεί και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που βρίσκεται από την Κυριακή στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα των επαφών και των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει είναι ενδεικτικά της ελευθερίας κινήσεων που έχει δώσει η Αθήνα στον ΑΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της στρατιωτικής διπλωματίας που αναντίρρητα τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει στην ενδυνάμωση συμμαχιών όπως αυτή με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα κινηθεί στις ΗΠΑ και θα έχει συναντήσεις με τους εξής:

  • Με τον Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS) των ΗΠΑ General Mark A. Milley.

  • Με τον Chief of Staff of the Army General James C. McConville.

  • Με τον Διοικητή της US Special Operations Forces Command (USSOCOM) General Richard D. Clarke, στις εγκαταστάσεις του USSOCOM στην Τάμπα της Φλόριντα όπου θα επισκεφθεί και το Πανεπιστήμιο Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων.

  • Με την Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και το Στρατιωτικό Προσωπικό μας που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον, καθώς και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριντα κ. Λουκά Τσώκο.

  • Με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. 

  • Με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους του Πενταγώνου και του State Department, καθώς και με εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων που εδρεύουν στην Ουάσινγκτον.

  • Με μέλη και φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στην Ουάσινγκτον και στην Τάμπα της Φλόριντα.

  • Με τον Chairman, President και Chief Executive Officer της Lockheed Martin Corporation κ. James D. Taiclet, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fort Worth στο Ντάλλας του Τέξας, όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής των Μαχητικών Αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ